Co s tím, aby 2letá dcerka neškrábala a neházela?

diamanta
18. srp 2015

Ahoj, dvouletá dcerka stále drápe. Jako jaguár. Když se k ní přiblíží obličej, vyrazí rukou do oblouku a drápne. Syn vypadá jak kdyby prolezl trnitým křovím, mě včera takhle málem vydloubla oko. On jak byl nahý v horku, podrapala mu i tělo, kdykoliv se okolo ní mihl. Nehty můžu stříhat a pilovat jak chci, vždycky si je "vylepší" o zeď, mřížku u kamen, nebo čerstvě objevila i kousání nehtů. No a taky háže. Vůbec nepije z flašky, i když jí stále dávám. (Aby pila, krmím ji lžící.) Flašku vezme, a mrskne s ní několik metrů. To samý s jídlem do ruky, lžící na jídlo. Chvlíli se krmí, pak mrsk na zem, a vší silou k tomu...už nevím. Nechtěla jsem ji plácat, protože nevím, na jaké věkové úrovni ona vlastně je, její vývoj není standartní, nedávno lékaři tvrdily, že je na úrovni roku. Má různé diagnozy, názory různých lékařů se různí. Ale nakonec jsem přistoupila i na plácnutí přes ručku. Ale je to úplně bez výsledku, takže zjevně nechápe.

diamanta
autor
18. srp 2015

a čerstvě bráškovi málem vyrazila zub, jak ho zasáhla flaškou na pití...už to je docela problém ☹

alboo
18. srp 2015

nevím, co má tvé dítě za diagnózy, tak těžko říci... ale pokud je na úrovni roku, tak i roční dítě, teda aspon naše moc dobře ví, co znamená NE, zvýšení hlasu nebo v nouzi plácnutí přes ručičku a když hází jídlo, seberu a dostane až další, a pak si moc dobře rozmyslí co bude u jídla dělat nebo ne
ale to co ty popisuješ mi jako standartní chování ani u ročního dítěte nepřijde "normální" - řešila bych to s neurologiíí, dětským psychologem, psychiatrem

diamanta
autor
19. srp 2015

tam všude jsme hlášeni, je opožděná, dnes se dozvím víc. V každým případě co s tímto mi asi neporadí nikde, jen mi řeknou další diagnozu....ale co s konkrétním problémem, to mi nikde neřeknou ☹

melodygirl
21. srp 2015

@diamanta to ti poradí dětský psycholog. Obrat se na speciálně pedagogické centrum a tam se objednej k psychologovi. On už dostane do rukou diagnózou, a měl by poradit, jak s dítětem pracovat

koukniakup
23. srp 2015

Ahoj zkus pro jiný pohled na své dítě tyto stránky kouzelnavychova.cz doporučuji tenhle článek http://kouzelnavychova.cz/jak-spravne-reagovat-... možná se jen nedokážete spolu naladit na stejnou vlnu a proto se dcerka chová takhle 🙂 dítě ti nemůže říct co ho trápí. Tímto chováním ti ukazuje že je u vás asi něco špatně. 🙂 držím palečky ať to brzy vyřešíte

diamanta
autor
23. srp 2015

no není to jednoduché, i když mrskání a škrábání rozhodně není náš největší problém. Myslím, že to stejně nakonec odezní samo, jako u standatně se vyvíjejícího se dítěte. Jen u té mojí trvá všechno strašně dlouho, jak se vyvíjí pomalu, opravdu hooodně pomalu. Někdy potřebuju vypustit páru, postěžovat si, ale vlastně nevěřím, že by ze dne na den přestala. Dost možná si tak u bráchy říká o pozornost. Mentálně je asi na roce, v něčem ale ani to ne, jak mi vyšlo z psychologického posudku. Malýmu jsem doporučila, aby jí vždy nejdřív chytnul za ručky, než k ní dá obličej, a mně už to zase dělat přestala. TAk snad když nebude mít možnost ho dál drápat, tak časem zapomene, posune se. Díky za reakce, a omlouvám se, asi to bylo zbytečně založená diskuse. U nás to je moc indivinduální a fintu si musím najít hlavně my.