Zdravim, dcera má čerstvě 2 roky a stále nechodí na nočník 😟 vůbec si ani nedokáže říct, že čůrá nebo že by udělala nějaké gesto... Upřímně jsem z toho na nervy spíš já než ona, asi je to tím že na mě okolí tak tlačí. Ještě nikdy jsem ji nestihla dát včas na nočník, aby pochopila že se to dělá tam. Máte to smysl ji to učit? Nebo spíš ještě chvíli počkat?
@lenkasve1 hlavně na dceru netlacte. A pomalu začnete dávat na nočník třeba každou hodinu. Když se povede pochválit. Pokud se stane nehoda nekricet na ni a říct že tam se to nedělá a dát na nočník. Ráno po probuzení taky hned na nočník. Pokud nebude chtít na nočník zkuste wc. Každé dítě je jiné ale některé děti chtějí hned na WC jako dospělák.
Dcera začla chodit měsíc po druhých narozkach a to ze dne na den.
Syn byl ve dvou letech to same, i knihy o nocniku jsme poridili, moc ho zajimaly, i na nocnik si rad sedal, ale efekt zadny, proste vubec nechapal, ze cura, kdy cura... Definitivne jsme ho zacali "ucit" od 2 a 6 mesicu, protoze se to zrovna hodilo a ja uz ztracela nervy. Jak chodit na nocnik polonahy pochopil asi za tri tydny (do te doby louze vsude), jak na nocnik i obleceny az ve 2 a 10 mesicich... A to jsem si myslela, jak bude bez plen v roce a kolem dvou let jsme zrovna i latkovali, efekt na uceni na nocnik nula - takze za me: jo, je to hodne o zrani, jestli nema vubec tuseni, ze cura, ze je mokra atd., tak ji netrap a dej tomu cas.
Pokud nepotřebuješ aby byla bez plen kvůli školce, vůbec bych na ni netlačila a na okolí se vyprdla. Můj syn se v květnu začal tahat plínku tak si říkám zkusíme nočník a on na něm řev. Tak jsem to nechala být. A zkusili jsme to minulé úterý...a od té doby chodí. Řekne EE či bobek a je to..už prostě přišel jeho čas. A až se bude tvojí dcerce chtít tak to prostě sama udělá. Je pravda že já z toho měla hrůzu jak to půjde jelikož jde od ledna do školky a tam musí být bez plenky. 5.9. má 2 narozeniny. Nech to prostě na ní..nic nenutit..ani nedospělý neudělá nic na povel a to klidně řekni i ostatním chytrolínům.
Netlacit na ni, dceru jsme porad davali a trochu nutili kvuli gynekologickym zanetum a nalehani lekare, ale melo efekt takovy, ze nocnik nesnasela. Takze na 3 mesice schovat a pak znovs, zase bez uspechu... az nekdy ve 2,5 letech si rekla sama ze chce curat na nocnik. Takze ukazat co se tam dela, nechat sednout, ale nenutit. Az bude chtit, nauci se 🙂 lekari rikaji, ze to deti maji pod kontrolou az nekdy kolem 2 let ndjdrive. Nestresujte se tim. Druha dcera staky nechtela ve 2 letech a o mesic pozdeji si zacala chodit sama. Proste musela k tomu dojit. A u te szarsi... plenky na spani po o jsme zrusili az ve 3 letech a 3 mesicich a na noc ve 3,5 letech.
Děkuji všem za odpovědi.. asi fakt na to není zralá. Zkusím tedy alespoň ráno zachytit a uvidím jak se bude dařit a když tak to odlozime. Já jsem si myslela jak to pres prázdniny dáme, ale do toho jsme se stěhovali a děláme rekonstrukci a prostě jsme se k tomu dřív nedostali. Ale děkuji všem za rady 🙂 hned jsem klidnější
@lenkasve1 zkusila bych zacit ritualem, rano po probuzeni, odpo po probuzeni, vecer pred koupanim. U holky jsem to zkusela komplet ve dvou letech a nic. Mesic na to jsem to zkusila znova a najednou to slo! Kluk bude mit dva roky v rijnu a vim, ze zdaleka neni jeste zraly. Takze nebudu spechat 😊 Je to pak jen zbytecny stres 😉
@lenkasve1 Hele nenech se do ničeho tlačit pokud tě netlačí školka. Každé dítě je jiné. Můj první syn začal chodit na nočník až ve 3 letech. A musím říct že to chyba vůbec nebyla. Naopak obeslo se to pak úplně bez nehod a v pohodě. Můžeš to třeba zkoušet ráno a v poledne po spani ale pokud nějak brečí že si nechce sednout na nočník tak bych ji nenutila ať si okolí říká co chce.
@lenkasve1
davej na nocnik po probuzeni 🙂