Ahojky, potřebovala bych poradit. Malá 3 měsíce a 8 dní, před spaním potřebuje uspat v náruči. Jenže já už ji neunesu. Váží 7 kg. Nevíte jak ji odnaučit, aby zkusila usnout sama? A další problém cucáme paleček jak ozávod 😀 ale byla bych raději, kdyby se naučila cucat dudlíka a né ten paleček. Máte nějaký nápad? 😎
Já už jsem si právě objednala šátek, protože moje ruce už opravdu nemůžou :D
Tak to je fajn. Držím palce k Vaší společné spokojenosti!
Mám podobný problém. Malej (5 a půl měsíce) vždycky usne při večerním kojení. Opatrně si ho vezmu na sebe chvíli ponosím a dám do postýlky. Spí na břiše. Pořád. Přes den, už ale u kojení neusne a musím s ním do kočáru, kde spí taky na břiše, ale tam ho udrndá cesta. Horší je, že když je ošklivě třeba jako teď tak do kočáru nemůžeme a on u kojení přes den neusne. Dám ho do postýlky na to břicho on zvedne hlavu a po všem kouká. Zkoušela jsem mu zpívat, ale směje se tomu. Házela jsem mu přes obličej plenku, aby měl jako tmu. Zkoušela jsem ho hladit a číst mu. Nic. Dudlíka nechce od narození. A na to nechat ho vyřvat, nemám. To nechci. Nosítko mám, ale nevím jestli je to do budoucna dobrý pomocník pro usínání. Abych ho tam netahala ještě roce. A taky má buřtík už 10kg.
Náš malej taky usínal u kojení. A celkově rád usínal a dobře usínal v náručí. Museli jsme ho pomalu učit do postýlky ač to někdy byl boj, už pěkně usíná sám v postýlce. Dělali jsme to postupně. Těsně před tím, než začal zavírat očíčka jsme ho vzali a dali lehounce a v klidu do postýlky. Je pravda že párkrát ztropil scénu a že to byl řev 🙂 ale chce to čas a trpělivost. Trvalo nám to asi tak necelé 2 týdny, než to bylo opravdu OK. Sebinek má 7.měsíců a už to s ním dělám takto. Ve 20:30 jdeme koupat, pak ho nechám lítat po baráku, ať se unaví. To mu většinou vydrží asi hodinu, když vidím, že už jenom sedí a hraje si na místě je čas dát druhou večeři 🙂 dám mu mlíčko ( v našem případě už je to dávno Sunar) :D dám ho krknout a pak ho nechám zase si hrát. Jak už si mne očíčka je nejvyšší čas jít do postýlky nechám ho, nestojím u postýlky nekoukám na něj prostě ho učím, že musí spinkat sám 🙂. Pokud se stane, že začne fňukat ( což už poznám, že to není důležité) nechám ho nejdu za ním ho utěšovat, protože vím, že mu nic nechybí, napapaný je přebalený taky a prdíky nemíváme 🙂 pak se podívám a spí jako dudek :D
Co se týče cucání palečku, pokud kojíte asi není nejlepší nápad mu dávat dudlík, ale když mu ho dáte dříve než usne u prsu ( musíte to hlídat 🙂 ) tak si myslím, že do týdne si na něj zvykne a prstíčky nechá. Poradila bych vám ještě vyberte dudlík, který je kulatý a malý 🙂 vyzkoušejte i materiál 🙂 Malý už ve čtyřech měsících zkoušel nás všechny. Vyloženě věděl a využíval toho, že když zařve někdo přijde. V pátem měsíci jsem řekla DOST! Zbláznila bych se takže ho učíme , že né vždy nás potřebuje. I když je tak malinký v klidu mu vysvětlujeme, že děláme jinou činnost a že hned k němu přijdu. Máte vidět ten rozdíl 🙂 už se dokonce vzteká když mu vezmete z ruky něco co nesmí mít, a on už dokonce slyší i na slovo fuj nebo NE to nesmíš. Pokud mu něco vezmu, snažím se to nahradit něčím co si vzít může. Pokud to nejde nahradit bohužel chvilku si povzteká a je klid a směje se 🙂
Doufám že to k něčemu bude 🙂 a snad Vám to vyjde 🙂 držím palečky pak dejte vědět 🙂
Taky jsme to tak mely. Do 4. mesice jsem uspavala zpěvem ukolebavek na mici a uderem 4. mesice se ji to ze dne na den prestalo libit a nasledoval treba hodinovy plac. Zkusila jsem dat po nakrmeni hned do postylky, sednout si na barovou židličku k postýlce a misto zpěvu jsem precetla pohadku. Pak pohladim, dam pusu a dudlik a usne do peti minut sama. Budi se az na krmeni v jednu. Jo a cucani rukou a prstu jsem vzdala. Leze ji jednicka dole, tak slinta jak bernardýn a rukama si masiruje dasen, tak uz ji nechavam. Kdyz je treba uklidnit, vzdycky si dudlik vezme...😉
Super děkuji za informace 🙂 pokusím je aplikovat 🙂
Děti si rychle navyknou. Jakmile budeš skákat na míči, za chvíli se budeš hlavou třít o strop, aby to mělo efekt 😀 Já jsem malého naučila spát prostě tak, že jsem ho položila, něco mu zazpívala, dala plyšáka, řekla něco o dalším dnu a už se mu očka zavírala. Ale chce to hlavně stereotyp - něčím obzvláštnit např. podvečerní kojení (kojila jsem v ložnici), dělat věci v posloupnosti, pak to dítě vycítí, že se blíží spaní. Máme to tak doma dodnes - malému je téměř 11 měsíců a u polední lžičky se mu klíží oči a kolem 19:30 je už v částečném deliriu.
Já jsem párkrát uspávala v nosítku, hlavně když mu lezly přední jedničky zuby. To bylo asi 3 noci a párkrát během nich. Malý si na to nenavykl, ALE kamarádky malá zase ano - celkově moc nevzala na milost kočár, takže nosítko vede. Můj syn má téměř 11 kg, takže nosím už jen fakt občas a ven.
Ahoj maminky, jdu si pro radu dnes je male 8 měsíců a už 3 den ma hysterické záchvaty breku před nočním spanim pres den je hodna, usměvavá a hrává ale večer ji vykoupu dam napapat položím do postylky a hroznej brekot usne jedine když ví ze ležím taky a dělám pssssst. Myslíte ze to bude zoubkama nemá zatím ani jeden jsem z toho špatná a smutná když vidím jak place. Děkuji moc za veškere rady
Já uspávala poskakováním na balóně první tři měsíce a byl to maras. Vyřešil to šátek.. Kamarádka si pořídila klasickou kolébku a uspává v ní.. zkoušejte. Pokud vaše dcera potřebuje uspat v náručí či v blízkém kontaktu, tak ji to "neodnaučíte". To je prostě potřeba. Můžete ji pouze donutit...
Co se týkám cucání palečku tak bohužel neporadím..