Maminy, kdy ste začaly dávat svoje děti do chodítka? Malá nemá ani půl roku, občas ji do toho dám, je z toho nadšená. Ale vím, že je ještě asi brzo...
nedávej jí chodítka, chodit se musí naučit sama. Dokonce by se ani nemělo vodit za obě ruce. Možná hned ty důsledky nepoznáte, ale v pubertě z toho mívají děti těžkou skoliózu s nutností nošení korzetu.
rozhodně nikdy😉
@no_title Na svém synovci v porovnání s naší dcerou vidím, jak silně dokázalo vodění za ruce poškodit pohybové vzorce dítěte. Naše dcera chodila i bez vodění za ruce dříve jak on (ale o tom, aby dítě začalo chodit co nejdříve to není), ale co pro mě bylo podstatné, chodila pevá, krásně narovnaná. Malý chodil s vystrčeným břichem, prohnutými zády a hrozně dlouho trvalo, než se začal pohybovat (z mého pohledu) normálně. Co to dá oběma dětem do budoucna uvidíme, nicméně riskovat, že díky chodítku, vodění za ruce apod. má mé dítě problémy nikdy nebudu. pokud bude mít se zády problémy, já si mohu říct udělala jsem vše, aby je neměla.
@misa845
nikdy
dávat do chodítka - nikdy. Máme takové "odstrkovátko" od roku, kdy už nějaké krůčky udělal sám a dneska to bere jako zábavu, kdy se může pořádně rozběhnout.
myslím, že odpovědi jsou jednoznačné! Proč to teda sakra vůbec je na trhu?
https://www.modrykonik.cz/motoricky-vyvoj-ditete/
koukám, že tady je to zcela jasně popsaný
Holky to řekly i za mě, já bych jen dodala, že ani na minutu. Když posilujeme svaly, také stačí pár cviků a stejně tak pár minut denně v chodítku je zlo.
Chodítko bych tak akorát vzala a hodila z okna. Je to naprost děsný vynález. Dítě má začít chodit samo až v době, kdy k tomu dozraje samo.
Nikdy, nikdy a ještě jednou nikdy.