Chodí vaše dítka do miniškolek/pidiškolek?

petulka25
4. led 2015

maminky chodí vaše děti do těchto zařízení? jak jste spokojeni, co se vám tam líbí, jak to tam funguje? děkuji

martula02
4. led 2015

Taky by mě to zajímalo 🙂

latkovkybrno
4. led 2015

Ano, chodí, miniškolka o cca 15dětech a 3-4 učitelky. Je tam moc a moc spokojený. Chodí 2-3krát do týdne na dopoledne a je to moc fajn. Chodí od 2let, v tuto chvíli pauza, protože kvůli teplu bylo hodně dětí nemocných a nechci mít doma dvě nemocná dítka, ale od března bychom zase rádi začali. Naučil se tam nové věci a dovednosti, za což jsem moc ráda. Negativum - chytal zlobící móresy od dětí, začal zlobit u jídla apod, takže to má svá pro i proti. Na celý den a všechny dny v týdnu bych ho tam ale nedala.

kamino
4. led 2015

@petulka25 prcek chodi 1x tydne do predskolky od 2 let. Maximální spokojenost. Na 10 deti dve učitelky,pokazde neco tvoří,pak jim ucitelky hraji divadlo,parada.

lv
4. led 2015

Chci to zkusit, vadí mi ta vysoká cena, bohužel.. A jsem zvědavá, jak to E zvládne.

petulka25
autor
4. led 2015

@latkovkybrno
@kamino
@lv děkuji za odpovědi , můžu se zeptat kolik stojí a co je všechno v ceně zahrnuto?

latkovkybrno
4. led 2015

3* do týdně na 4hod cca okolo 2500-3000Kč včetně všeho

ren01
4. led 2015

taky bych chtěla dceru dát do miniškolky k nám..mám v plánu tak od března..je to 2x týdně od 8-13hod..stojí to dopoledne 200kč a má v ceně sváču a oběd..tak uvidíme,jak to zvládne 🙂

lv
4. led 2015

http://maceska.luzanky.cz/standardy.html
A většinou se musí zaplatit 1000kc naráz a mas 5vstupu...

kamino
4. led 2015

@petulka25 300 za jednu návštěvu od 8,30 - 12.30 a jidlo sebou ( Matyldu, banán, křupky ) v ceně je čas učitelek, výtvarné potřeby, ochranné oblečení.. a pocit, že je o něj dobře postaráno 🙂

zuzajda20
4. led 2015

Já platím za 4 dopoledne 270,- a musí dát malé sebou svačinu. Moc se jí tam líbí, je tam 15 dětí a dvě učitelky a pořád něco tvoří, cvičí, naučila se tam básničky, hrají divadlo a je opravdu nadšená. Teď čekáme, jestli se nasbírají další děti a chodila by v týdnu ještě jedno dopoledne, tak doufám, že se děti najdou 🙂

marecekavendulka
4. led 2015

Syn chodi do detske skupinky. Ridi se tam walsdorfskou pedagogikou. Chodi ut-pa a platime 2400 + obedy a svacinky cca 600 kc.

krystalka
4. led 2015

Syn chodil od 3,5 let do takové soukromé miniškoličky, paní to měla v rodinném domku, ve skupince maximálně 5 dětí (ale většinou tam byly tak 3-4), platili jsme 300,- za dopoledne 9-12h, chodil jeden až dva dny v týdnu, svačinu si nosili svojí, jinak nepotřebovali kromě tepláčků a bačkor na převlečení vůbec nic....dělala s nimi hodně montessori aktivit, výtvarné činnosti, pohybové, zpívali, hráli divadýlko, četli si pohádky a pak si k nim třeba vyráběli loutky, když bylo počasí, trávili část dopoledne na zahrádce....o Vánocích měli vždycky jednu sobotu pečení vanilkových rohlíčků, spojené s vyráběním ozdobiček a povídáním o Vánocích, pak měli karneval, čarodějnice....bylo to moc fajn, syn tam byl ohromně spokojený, on by totiž v tom věku ještě nedal klasickou školku, takže jsme pro začátek zvolili tuhle možnost a nelituju, dalo mu to hrozně moc....a ten malý kolektiv pro něj byl tak akorát 🙂 , a paní dělá vždycky ještě v létě i příměstské tábory, v podstatě fungují stejně jako ta školka, jen každý ten týden bývá nějak tématicky zaměřený, jeden měli třeba "Cesta do pravěku" a celý ten týden si povídali o pravěkých zvířatech, lidech, rostlinách, vyráběli si malinkou sopku s jaru, prášku do pečiva a ještě něčeho...dělali otisky zkamenělin, modelovali zub nějaké šelmy na řemínek...., pak měli třeba týden pohádek, tak každý den se věnovali jedné pohádce - přečetli si jí, vyrobili si loutky, nebo si jí zahráli jako divadýlko, namalovali k tomu nějaké obrázky apod....syn tam strávil jeden školní rok a pak několik těch táborů a dodnes na to všichni moc rádi vzpomínáme a jsme v kontaktu, navíc jsme to měli jen asi 15 minut pěšky od domu 🙂

andreant
30. led 2015

Krystalko a můžeš prosím napsat, kam syn chodil? Velmi mě Tvůj příspěvek zaujal. Moc děkuji 🙂

krystalka
31. led 2015

@andreant - chodil sem www.mcstodulka.cz - akorát mám pocit, že už to paní trochu omezila jen na některé dny v týdnu...my tam chodili už téměř před 3 lety 🙂

andreant
3. únor 2015

Moc děkuji.Mrknu na to.