Bojím se, že 2leté dceři něco chybí - furt doma

12. únor 2022

Dobry den

Bojim se jestli jsem neudelala chybu , nebo jestli dceru nebude nic chybet rikam si ze to dozene ve skolce .
Budou ji dva roky a kontakt z detmi je nulovy - kdyz nepocitam svagrove miminko 3 tydenni .

Kvuli korone na zacatku se nikam nemohlo , kdyz uz se mohlo tak jsme byli 2x na plavani a zavreli to protoze bylo leto . Chodili jsme do herny , ale tam byli prevazne starsi deti .

Bojim se aby ji nechybel kontakt z detmi ma je rada venku si chce hrat a na vse deti kouka a nastavuje naruc ze je chce objimat 😃.

verunnaj
12. únor 2022

Tak si najdi cvičení pro stejně staré děti.. aby se ti pak nebála ve školce. Teď je zima, plavání určitě zase je

pipi_puncocha
12. únor 2022

Syn má dva roky a dva měsíce a od září chodíme 2x týdně na kroužek pro děti (zpívání a Montessori) a teď od Nového roku chodí 2x týdně do dětské skupinky od 8 do 11:30 se stejně starými dětmi. Právě proto, že jsem měla pocit, že se se mnou doma už dost nudí, zejména v zimě, když se nedá být celý den venku.

merope
12. únor 2022

Syn od cca 22 měsíců nastoupil do dětské skupiny, protože bylo vidět, že děti prostě potřebuje a vše bylo zavřené. Tak zkus kouknout v okolí - určitě něco najdeš a pokud ne, co třeba zkusit vytvořit?

daasqua
12. únor 2022

Dceři bylo 1,75r, když začal covid... Zrušili nám kroužky, na které jsme předtím chodili. Byli jsme hodně na chalupě a omezovali kontakty (já byla těhotná, takže jsem nechtěla riskovat i z toho důvodu), takže taky kontakt s ostatními skoro nulový. Podepsalo se to hlavně na mluvení - teprve kousek po 3r začala opakovat slova a začíná to tak nějak znít, předtím jela jen svou mluvu. A taky mám pocit, že v těch letech 2020-2021 dost zakrněla - předtím byla ve všem dost napřed, motoricky i rozumově, ale potom holt podněty ustaly, já byla taky znavená z těhu, tak jsem nemohla tolik výletovat a něco vymýšlet (na chalupě to moc na kočárkování není, tam jsou hlavně skály a výšlapy). Takže se to na ní dle mého podepsalo, není tam, kde by mohla asi být. Každopádně teď ve 3r už si hraje s dětmi organizovaně, řádí a směje se s nimi, i když přes zimu to taky není nic moc, protože hřiště jsou prázdná a jsme tam skoro vždy sami. Štve mě, že jsme nemohli dělat, co jsem si "naplánovala" (třeba v bazénu nebyla nikdy, cestování jsme taky omezili), ale teď to bude snad lepší. Takže u nás se to podepsalo hlavně na té logopedii a zpomalením toho náskoku, jinak šikovná je něčem dost.

petulkadodo
12. únor 2022

Teď už je všude všechno otevřeno. Skoro všude najdeš cvičení pro malé děti, kde se může seznámit a vyřádit s vrstevníky. Za chvilku začne jaro, tak se dá chodit na hřiště. A syn 18 měsíců chodí 3x týdně do dětské skupiny a to je super. Je tam krásná herna, vyblbne se tam. Určitě to doženete.

zmrzlinka
12. únor 2022

Ve školce / škole to dožene.Zkus najít nějaký cvičení pro děti ve vašem okolí.

fazolkazuzka
12. únor 2022

No to mi povídejte. Žijeme v zahraničí kousek od ČR hranic. Ted po roce a půl plánuji jezdit do ČR aby mala taky něco zažila. Takhle jsem si ten rodicak nepredstavovala. Mám už asi 5 plavky koupene co jsou už male, protože stále není možnost se dostat jako neocko někam na bazén. Plně vás chápu, ale já to vyřešila aspoň tak že jsem na internetu našla maminky s podobně starými detma a mame nové kamaradky a aspoň se navštěvujeme.

jako_mala_holka
12. únor 2022

Dcera má 20 měsíců, dneska jsme byli poprvé v herničce a bylo to super, jako chápu, jak se cítíš, my doteď jako neockovani nikam v podstatě nemohli, a to nedávno začala mít ráda děti, předtím se trochu bála (v roce a tak)

veru181
12. únor 2022

My chodíme od 15 měsíců (teď bude mít syn 21 měs.) do herničky, je to pro děti 1-3 roky a doteď jsme byli taky nejmladší, ale syn se aspoň rozkoukal, otrkal, zvyknul si… Třeba to není nutné a stačí až školka, ale přijde mi lepší zvykat si už dříve.

marcicek84
13. únor 2022

Mas zbytecne obavy,vetsina deti si jeste s ostatnimi neumi hrat ani ve 3 letech ve skolce,ve 4 jich ji taky jeste dost,tedy bohate staci,kdyz vyuzijes tento rok a zacnete nevo navstevovat,driv nez po 2.roce dite proste ten kontakt s ostatnimi detmi stejne proste neumi zuzitkovat,cest vyjimkam.

ondul
13. únor 2022

Tak ono neni nic jednodussiho, nez zvednout zadek a jit neco podnikat. Covid necovid se da podnikat s detmama mraky veci.

felixfelicis
13. únor 2022

Vsak ted uz je vsechno otevrene, ne? Anebo proste hriste, tam je pokazde nekdo. Jinak souhlasim s komentarem vyse, male deti muzou mit rady srumec, to, ze se nekam jde a neco se deje, ale v tomhle veku si jich naprosta vetsina jeste s druhymi detmi hrat neumi, takze ta skolka ve 3 letech je akorat.

autor
13. únor 2022

@ondul ano protoze doma sedime cely den ma prdeli 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Asi kdyz jedeme nekam na vylet ci ven tak fakt nepotkam x lidi s malymi detmi co jsou ochotny zastavit . Aby se deti seznamily .to jdou hned prYc a nebo potkame matky s kocarem s miminkem Na hristi fakt v zime nikdo neni . Tam jsme sami … a kdyz jedeme na vylet tak se mi jeste nestalo ze by jsme se tqm s nekym seznamily .
Vcera jsme byli plavat .. byla tam mala holcicka v brouzdalku mela mic . Dcera ji ho podala ze ho kopla k ni .ta holka A pan vzal dceru rychle pryc jak kdyby ji dcera mela ten mic ukrast nebo ji neco udelat . Byli tak stejne stare … takze mi nerikejte ze mam zvednout prdel …..

autor
13. únor 2022

@felixfelicis na hriste chodime ale tam jsou bud velky deti co chodi do skoly nebo tam neni nikdo

ondul
Autor odpověď smazal
Zobraz
petulkadodo
13. únor 2022

Začne hezčí počasí a hřišti začne být víc dětí. Možná tam zkus chodit dopoledne, to tam nebudou ty školní a mohlo by tam být víc malých dětí. Nebo jít/dojet na jiné hřiště, kde je opravdu jen pískoviště, malá klouzačka a malé prolezky. Tam to školní děti bavit nebude. Jinak na seznámení jsou super místní maminkovské skupiny na facebooku. Stačí napsat a vždycky se najde nějaká parťačka na pískoviště.

alechandris
14. únor 2022

Rozumím ti, u nás na vesnici sice hřiště je, ale taky mají všichni s dětmi hřiště na svých zahradách, takže na vesnickém jsme se synem prostě pořád sami. jezdili jsme do herničky, co máme kousek, ale tam zase pokaždé odvezl chrchel, protože jedno dítko bylo vždy usoplené, až to bylo hnusné, ale maminka pořád "to je od zubů".. zelený chrchel, jasně 😒 A teď čekám druhé dítě a pro změnu nesmím do dětského kolektivu já, protože jsem nikdy neměla neštovice a gyn. mi to výslovně zakázal. 😕 Takže synovi budou dva a kromě občasné návštěvy přátel a sousedů nikoho nevídá. Takže chodíme na procházky, už mám zpět auto ze servisu, tak jak bude hezčí počasí, tak budeme jezdit i po okolí zase, no. A po porodu mastím na očkování a budeme hledat kam dál k té dětské socializaci.

prejeta_zaba
14. únor 2022

A nedá se přihlásit někde v okolí do kroužku? Kolikrát to po domluvě jde i v průběhu roku. Jezdit do různých mateřských center, herniček, kaváren, hřišť. Jet třeba různými dopravními prostředky, z toho je taky zážitek sám o sobě. Že tam nejsou děti teď, neznamená, že tam nebudou příště a že to dítěti nic nedá. 😉 Hřiště se taky během měsíce začnou zaplňovat, bude tepleji. A neboj, ono dítěti nic neuteče. Spíš to chce dostatek podnětů, ty vztahy s dětmi přijdou tak nějak spontánně taky. 🙂

magdaveselkova
14. únor 2022

S dcerou 17m chodím jednou týdně do herny... Vždy se jí tam ujme nějaká holčička i ze školy. Pro ně je to živá panenka. Jinak každý den chodím na různá hřiště na sídlišti a nechávám jí ať si hraje buď sama když tam nikdo není nebo s dětmi. Zrovna včera byla v bandě čtyř dětí 3-7...a byla v sedmém nebi ❤️je vždy hrozně spokojená a nemůžu jí dostat domů . A je teda fakt, že je hodně společenská. V baráku s náma bydlí dvě podobně staré děti....vzivote jsem je neviděla na hřišti u baráku. A když je potkáme u výtahu.... naše malá se k nim sápe, samé objetí a chacha cha. A ty děcka stojí jak privrtany a ani nemrknou.. za mě kontaktovat je důležity

verdos
14. únor 2022

Pokud by jí něco chybělo, asi by ti to dávala najevo (snažila se tě dostat ven, doma dávala najevo nespokojenost, atd.). Pokud se nic takového neděje, pravděpodobně jí nic nechybí. Objímání dalších dětí v tomto věku mi přijde úplně v pohodě a rozhodně ne jako znak toho, že jí něco chybí 🙂.

95newmommy2020
14. únor 2022

Hele pokud te to uklidni, tak dítě minimálně do 3 let ani nikoho krom rodičů a Hlvne primární pečující osoby, nikoho nepotřebuje. Vlastně ani tu školku pak úplně nepotrebuje. Ty kroužky, hernicky s dětmi jsou spis pro nás. Protože bez nich je to proste složitější, vlece se to. Takhle alespoň nejakej program. My dneska byli na hřišti. Teď co je tři dny teplo (Praha) začaly praskat ve švech, ale stejně mi přijde ze jak kdyby se ostatní Mamky nechtely moc kamaradit. Nebo se stydej (což je můj případ).
Na těch krouzcich je to dost podobný. Vždycky všichni hned po zmizej. :D

eithelwing
14. únor 2022

Já bych to nehrotila. Dcera měla dva roky a něco, když šla do jeslí, 2x týdně. Ale covid. Plus vesnice. Nikde nikdo. Teď jí táhne na pět, je ukecana, úplně normální. ☺️
My do hernicek apod. chodíme výjimečně, jezdit kvůli všemu do města je trochu nanic. Přes léto ke těch kontaktů víc, ale kamarádství prožívá ve školce až tento rok.

azanka
14. únor 2022

Mám o něco staršího syna a v zásadě si nemyslim, že by o něco přicházel. Kromě jara 2020, kdy jsme fakt seděli několik měsíců zavřený, se dá něco dělat pořád. Na herny si úplně nepotrpim, to je semeniště chorob 😅. Ale třeba na plavání chodíme, co to otevřeli... jinej kontakt s dětma, kromě bráchy, mu zprostředkovávají kamarádi, pískoviště, občasné výlety s kamarádkami s dětmi a nárazově cvičení. Na věku, řekla bych, nezáleží.