Ahoj holky, nikdy by mě nenapadlo, že tohle budu řešit, ale bohužel mě k tomu donutily reakce okolí, takže bych se tu ráda zeptala zkušenějších a taky možná trochu uklidnila...Syn se narodil v polovině října, při narození měl špinavě blond vlásky, pak mu začly zrzavět, vypadaly a teď rostou nové, které jsou na sluníčku taky zrzavé, jindy nahnědlé, prostě takový mix. Já i partner jsme byli v dětství oba špinaví blond, on má teď vlasy spíš tmavší do hněda (vousy místy do zrzava) a já se barvím na blond, ale to s tím nesouvisí 😀 No jde mi o to, jestli je možnost, že ty vlasy malý nakonec zrzavé mít nebude? Překvapuje mě, kdo všechno se nad tím pozastavuje, upozorňuje na to : Jéé on je zrzavej? Jéé zrzek a po kom to má? A když tohle dělají dospělí, pak si nechci představovat, jak by si užil ve školce nebo ve škole...My ho milujeme bez výhrady, spíš mám strach z těch lidí, aby si do života nenesl nějakou újmu. Ještě dodám, že i můj otec byl zrzavý a partnerův děda taky. Vím, o to je to asi horší :( Nevím, proč je v naší společnosti nastaveno, že taková barva vlasů je prostě špatná a musí se zákonitě tomu člověku posmívat a způsobovat mu tím jen trápení.
Ja teda nevim, ale my se asi zrzavym detem nikdy neposmivali 😀 naopak na zakladce jsem mela jednoho spoluzaka zrzka a byl to idol nas vsech spoluzacek 😀
Pak teda byl jesen i na stredni, ten oblibeny nebyl, ale to proto, ze byl tlustej a divnej 😀 s barvou vlasu to nemelo co delat.
Protoze jsou nekteri lide pitomi? Zrzave vlasy jsou krasne. A zrzave vlasy (porost) v rodine mate, i ty narezle vousy s tim souvisi. Hod to za hlavu, jestli ma byt zrzek, tak bude. Navic, blbec si neco najde na kazdem.
Ja byla zrzava asi do tri a pul roku. Na foceni v prvni skolce uz jsem hnedovlasa. To mu ztmavne ;) A kdyby ne, tak ho "musite" naucit, aby si z toho udelal prednost, dat mu pocit, ze diky te barve je vyjimecnejsi ;)
Ahoj mám stejnou zkušenost jako ty malý se taky narodi se světlučkýma vláskama a do měsice byl uplně zrzavý reakce okolí byla naprosto stejná : on je zrzavý? a po kom? ježiš ty vlasy má zrzavé nebo kaštanové? atd.... malý se narodil v listopadu v létě mu vlásky vypadaly a teď je má blonďaté občas se na sluníčku zaleskonu ješt do zrz ale jinak je blonďák. U nás v rodině nikdo zrzavý není ale já jsem jako mimčo byla taky zrz a přešlo mě to do světle hnědé 😉 každopádně některé reakce lidí jsou fakt na hlavu! hlavně že je malíčký zdravý barva vlásků se mu ještě určitě pozmění 😉
Bývalý partner se narodil jako blondák, do první třídy šel jako zrzavý a pubertu začala uhlově černými vlasy, které mu i zůstaly. Já jsem třeba "zrezla" až po porodu a říká se, že zrzky mají lidé s kaštanovými vlasy, prý. Synovi se na slunci vlasy taky lesknou do zrzava, a co 🙂
@sara_sebi Muj partner jako mimino zrzavý,ale až oranžový.Prostě síla😀.Pak v dospívání blond,jen některé fousy má zrz.Jeho táta jako mimino blond,pak zrz a pak černý😀.Já přírodní blondýna,teď už se ale musím na tu blond barvit.Svoji mám pěknou jen v létě.Naše dcera má zvláštní,ale krásnou a netypickou barvu.Už v porodnici koukali.Odstín plavé,ale myslím ,že pak bude blondýna.
Neřeš barvu,zrzavých je málo a spousta ženských se na zrz barví,proč asi😉 .Je to vzácná barva.Lidi si vždycky něco najdou,když se budou chtít posmívat😉
Holky moc vám děkuju, tohle jsem asi potřebovala, fakt 🙂 Víte mě by to fakt nenapadlo řešit, ale prostě mě překvapily reakce okolí a že ne to všichni upozorňují....Mě to právě přijde uhozený t je jak kdybych říkala sousedce : Jéé ona je černovlasá, a po kom? Třeba jí to ještě zesvětlá....Chápete, jak to myslím? Jo, já vím, zrzavých je málo, asi proto se nad tím lidi pozastavují. Bohužel. Budeme ho asi muset opravdu vychovat tak, aby si z toho nic nedělal, protože to fakt není důležitý, nejdůležitější je zdraví, a nad to nic není. A máte pravdu, lidi byli, jsou a budou pitomí a vždycky si něco najdou. Asi se nad to člověk prostě musí povznést 🙂 Děkuju ještě jednou.
My teda řešíme úplně opačný problém :D jsme oba zrzci a naše mimi je zatím spíš jen plešaté a každý s tím tak nějak počítá že bude zrz. Ale to co ji tam raší vypadá spíš tmavě :/
@sara_sebi starsi je taky do zrzava, ale zjistili jsme, ze kdyz ho bereme strojkem, tak to na tech kratouckych vlasech poznat neni, ma odstin hnede, ale pokud mu je nechame narust, zrezne nam! 😉 samozrejme u miminka jsme to neresili, ale po prvnim roce se zacal strihat, protoze mu to hrozne rychle rostlo a bylo po problemu. Navic to je I prakticke, docela tem klukum nekdy zavidim to pohodli. 😉
Jako já znám taky pár pěkných zrzavých kluků, a nikdy mě nenapadlo, že by byli nějací divní nebo tak...Já si jen dělám starosti s těm děckama, aby se malýmu nesmáli no. To je vše. Jinak je to jedno, ať má vlasy jaký chce, jen ať je zdravej. Nic víc si nepřeju.
Ja mam vlasy spinavy blond a manzel cerne. Obe nase deti maji zrzave vlasky.Jedna sestricka nam rikala, ze malej je na puli cesty. Starsi syn ma takovou hezkou barvu, ze hlavne maminky rikaji, ze by se jim samotnym takova barva libila, ale musely by se nabarvit. V prubehu roku se vlasky zesvetluji ci ztmavuji, zalezi na rocnim obdobi. Mladsi ma zatim svetle zrzave vlasky.
Starsi pri porodu cerne, mladsi hnede a obema zakratko zmena na zrzave vlasky. Jsou to nasi milacci a zrzave vlasky jim slusi! Ale chapu, ze Ti takove reakce od okoli vadi, snaz se nad to povznest! Jak pises, nejdulezitejsi je zdravi
My máme to samé. Synovi je 9 měsíců a je taky nazrzlý. V rodině máme zrzouna jen jednoho. Taky občas slyším jéé on bude zrzavej. I kdyby měl ty vlasy zelený, no a co. To je podle mě ta nejmenší přítěž, se kterou bych se zaobírala. Hlavně ať jsou zdraví a v pohodě.
Každá matka chce pro svoje dítě to nejlepší a aby to mělo v životě co nejjednodušší. Aspoň tak to mám já. Proto mě to trápilo, bylo mi to líto no. Ale jsou opravdu důležitější věci, tohle je maličkost 🙂
@sara_sebi Ahoj, barva vlásků se ještě určitě změnit může. Kamarádka se narodila jako plešaté miminko, v roce jí narostly jasně zrzavé vlásky, které měla ještě ve školce (její máma vyprávěla, jak jí tehdy sousedky kvůli dcerky zrzavým vláskům litovaly 😀 ). A základku už tahle kamarádka začala s tmavě hnědými vlásky, naprosto bez náznaku zrz, a takhle tmavě hnědé je má do teď (35 let).
A ještě k tomu, proč mají někteří lidé problém se zrzky. Na tohle téma jsem četla kdysi na odborném webu zajímavý článek. Vědci zjistili, že gen zrzavosti souvisí nebo se nějak pojí s genem agresivity - tedy v historii lidé zrzaví měli více sklony k agresivnímu chování, a proto má většina lidí tak nějak zakódované obavy před nimi. Ale vztahovalo se to spíše k minulosti a vývoji genofondu (?? tak nějak), sama mám dvě kamarádky přírodní zrzky, a obě jsou to milé holky, rozhodně ne agresivní 😀 Ale na druhou stranu, zase se říká, že zrzky jsou vášnivější, tak třeba na tom opravdu něco bude?
@lemona Tak to mě pobavilo 😀 No jestli náš malej bude vášnivej, to nevím, zatim si neumim ani představit, že mi ho jednou nějaká odvede 😀 😀 Jinak mě přijde, že se mu ty vlasy mění každým dnem...Te´d to má uplně svítivě zrzavý a u kořínků blonďatý...Minulej týden to měl víc dohněda...necháme se překvapit 🙂