Kdo používáte tuhle metodu? Mé holky mají 8 měsíců a začínáme znakovat 🙂 včera jsem si něco našla na internetu a hodně mě to zaujalo. Našla jsem nějaká videa a už zkoušíme máma, táta, najíst, napít - teda spíš ham a brm brm 😀 Máte někdo dobrou zkušenost s touto metodou? Osvědčila se? Piště své zkušenosti, děkuji
Já jsem se teda do toho něják intenzivně nepustila, ale líbí se mi to hrozně moc. Měla jsme několikrát zkouknuté DVD Sing and sign, bohužel ale v angličtině, protože v češtině jsem toto přesně nesehnala, což mě opravdu mrzí. Jinak moje teta, mamčina sestra, žijící v Londýně, má holčičku, která má ted dva roky a dělá s ní znakování od malinka a nemůže si to vynachválit. Malá znaky používá hodně intenzivně Hlavně to, co ještě sama nedokáže vyslovit.
@gabrielaariela právě no že to dítě může být frustrované že mu máma nerozumí a toto může být pro něj dobré i vlastně pro nás. také jsem četla že je to v zahr. běžné, no zkouším zatím máma, táta, jídlo, pití a tak tak uvidíme jak se to bude vyvíjet 😉
@smallinka A podle čeho jedete? nejáké video? Aji bych zkoukla něco hezkého v češtině
@gabrielaariela není to v češtině právě, ale ty základní věci co děti potřebují umět v angličtině zvládám, jsou tam i obrázky, v češtině se obávám se pouze placené kurzy a knihy......třeba tyto:
@smallinka to vyoadá taky fajn tyhle videa. Já právě koukala na nějáké v češtin a bylo celé animované, což se mi vůbec nelíbilo, tohle s opravdovýma dětma je fajn.
Jediné čeho se obávám a bývá to dost častý jev u toho znakování, že děti pak nechtějí moc mluvit a spíše ukazují 😖
@gabrielaariela no to právě jedna odbornice na jiném vide zase popírá 🙂
pro zajímavost, je to 0:55 minuta.......
uvidím jak to bude s holčičkama fungovat, ale chtělo by to někde najít souhrn těch různých znaků co se může dítě naučit, zatím narážím tak nějak nahodile.....
@smallinka doporučuji přidat ještě nějaký méně praktický znak, něco jako pejsek, kačenka, letadlo... něco, co holčičky baví. Obě mé děti praktické znaky (jídlo, pití, hotovo, ještě, spát, koupat...) chápaly, ale neznakovaly. Oba začaly znakem pro světlo - používala jsem pro lampy, lampičky.... Pak právě pejsek, kačenka, knížka, letadlo....
Jinak s Agi jsem znakovala poctivě a ve 2 letech mluvila ve větách, srozumitelně a plynule. S Lukášem jsem to trochu flákala a ten mluví až teď, ale pořád mu některá slova okolí ještě nerozumí. A mluví v jednoduchých větách.
našla jsem nějaký souhrn znaků
Ahoj, můžeš najít něco třeba v této diskusi:
https://www.modrykonik.cz/forum/ma-1-az-3-roky/baby-signs-znakova-rec-pro-deti/
Ve foru zadej do hledání "znakovani" a najde ti to více diskusí, které tu už toto téma řešily🙂.
Ať se vám daří🙂.