Babička a děda dceru rozmazlují

kkatrin4
18. čer 2017

Maminky poraďte nebo rozdelte se o svoje zkušenosti...Malá ma necele.dva.roky to odbodi jiste.vsichni znate...casto jezdime k pritelovym rodicum kde se vse povoluje,vse se muze atd znate to..k mym rodicum jezdime max dvakrat tydne (chodi do prace)...a sou přísnější jako byli ke me ..Tim ale ze se vse u jedne babicky a dedi povoluje mala.je pak jak z divokych vajec ..kdyz jim neco řeknu ja tak nic.nerespektuji a pritel ten.taky.semnou nedrzi moc..uz sem zoufalá nechci aby z male byl rozmazleny fracek ppradte co delat

milius
18. čer 2017

Zalezi co konkretne mas na mysli. Moje mamka je v tomto desna. Od minina ji treba ucila pri jidle si hrat,pry by jinak nic nesnedla . Strasne jsme se kvuli tomu hadali. To sepak divila,kdyz malou videla snist cely obed doma bez jedine hracky. A tak je to se vsim.koukab

poah
18. čer 2017

To uz je dost velka na to,ze moc dobre chape,co si kde a ke komu muze dovolit.U nas je v rozmazlovani nejhorsi deda, ale kdyz syn neco prepiskne,tak mu vzdy rekneme,at si to dela s dedou,ze doma to delat nebude a konec. Spis u vas vidim velky problem v tom,ze s partnerem nedrzite pri sobe,toho dite hned zneuzije,proste pokud jeden neco zakaze,druhy to musi respektovat a ne to povolit,to je cesta do pekel ( vyrikat si to mezi sebou muzete pak v soukromi,kdyz u toho dite nebude)

milius
18. čer 2017

Koukanim na oohadky,jezenim sladkeho,. . Ted uz to tolik neresim.mala ma skoro 3,5 roku. Vi co si muze dovolit doma a co u babicky. Kdyz je u ni delsi dobu,tak ji chvili trva,nez si uvedomi,ze je doma. A rozmazlena mi nepripada. Pro muj dusevni klid pomohlo,ze nejezdime k babicce spolu,ale mala je tam sama. Tak se o ruznych vecech dozvidam az pozdeji a spis nad tim mavnu rukou ☺ pokud u prarodicu neni casteji nez doma,tak to neres. Mej pevne zasady doma. Kdovi jake babicky budeme my ☺

milius
18. čer 2017

Omlouvam se za chyby,pisu z mobilu

smoldovka
18. čer 2017

Ja nam zatim prilis male dite, ale neco podobneho mela sestra s nasimi rodici. Male povolili vse a ji jako mamu jeste sprdnuli, kdyz chtela, aby se mala srovnala. Dlouho u nich i bydlely takze o to to bylo horsi. Ja si neter casto bravala a rozhodne jsem nemela chut nekde krotit roznazlenyho fracka. A ta malapotvurka to vedela. Jezdily jsme spolu samy na vylety, nakupy i na dovolenou a nikdy mi neudelala scenu. Zkusila se dozadovat neceho, co chtela, ale neuspela a vetsinou to.proslo v klidu...kdyz se k nam chystala na prazdniny, rozumovala rekla babicce, ze u me musi poslouchat, babicka na to, ze ji taky musi poslouchat. A neter jen, ne tebe nemusim. Tim jen chci rict, ze deti moc dobre vedi, jak ma kdo nastavena pravidla. Dnes je neteri 10let a chodi snami do restauraci, na vylety, hodne se snazi ponahat m i s malym. Rozfrcana asi trochu je, ale je slusna, umi se chovat...to je myslim hodne. Rekla bych ze od sve mamy dostala pevny zaklad a babiccino rozmazlovani ho neprebilo...i jdyz to bylo o nervy, jak ji babicka zduraznovala, to ona muze

kkatrin4
autor
18. čer 2017

Dekuji moc ze reagujete jsem mlada je mi 23 a mam 1 dite takze se ucim a hlavne vim ze nechci mit rozmazleny a uvztekany dítě ale kdyzme nerespektuji ..budu si muset nastolit pravidla jinak to nejde a nepujde

izz76
18. čer 2017

@kkatrin4 Buď ráda,že prarodiče rozmazlují,aspoň k nim bude mít malá dobrý vztah. Já měla babičky absolutně nerozmazlovací,jedna dokonce hodně přísná a neměla jsem je ráda,pobyt u nich byl pro mě sestru přímo za trest. Doma nám bylo mnohem lépe,protože maminka byla mnohem hodnější než báby... Takže prázdninový pobyt s babkou na chatě,byl opravdu zážitek😀

odula
18. čer 2017

@izz76 právě. Babiny jsou od rozmazlovani. 😉 samozřejmě že zásadní věci by respektovat měly, ale zas nějak na silu bych to neřešila. Ty jsi její mamka, spíš bych se dceři snažila vysvětlit proč to babička třeba dělá nekdy věci jinak. A fakt bych se nebála, že ti babičky zkazí výchovu. Nevím tedy, jak často tam jezdíte. Ale Ty jsi její mamka, ty na ní máš primární vliv a babky ti z ni capoucha neudelaj. Tak ji nech si to s babima užít. 😉

odula
18. čer 2017

@milius no vidíš, takže i když to babi dělala, tak to výchovu u vás doma nepokazilo😉

mysicka_lb
18. čer 2017

Naše babičky jsou v tomhle obě úplně psycho. Pro obě je čas strávený s malým ta největší námaha a nejotravnější povinnost, takže si ho prakticky neberou, ale aby mu to vykompenzovaly a vypadaly jako ty NEJ babičky na světě, kupují mu kvanta hraček, dobrot a blbostí. Má víc hraček než celá mateřská školka, už ho to ani netěší a nehraje si s tím. Když je poprosím, aby mu toho tolik nedávaly, nacpou mu příště dvojnásobek. O jídle ani nemluvím, když už ho mají, cpou ho jen sladkostmi a rohlíky, způsobují mu bolení bříška a zácpu a jakákoli snaha o domluvu opět jen vede k tomu, že natruc dávají ještě víc hnusů. Tchýně je navíc opravdu "vtipná," je schopná s ním čekat třeba na třetí autobus, protože ty dva předtím jsou bílé a bílou barvu nemá rád. A pak mi vyčítá, že jsem ho já špatně vychovala a rozmazlila.....

vanea
18. čer 2017

Já zatím nemám zkušenost od svých dětí, ale dost živě si pamatuju ,moje babičky a dědy🙂 jedni rozmazlovali, dovolovali, kupovali.. druzí byla přísní jako máma...s těmi rozmazlovacími od táty jsme měli věčně nějaké tajemství (dávali mi bomboniéry, peníze, jiné dobrůtky, nezdravé obědy, vozili nás na poutě a kupovali co jsme chtěli (od barbín až po kočárky, bráchovi autíčka a kdejaké kraviny, mají dost peněz, teďka zpětně vím, že si nás tak kupovali, protože já měla třeba 6 nových panenek za 2 týdny u nich)..a před našima ani slovo, jinak už by nemohli :D ) takto to fungovalo většinu dětství, nicméně přesto jsme vždycky raději jezdili na prázdniny ke druhé babičce, bylo to tam takové upřímnější, víc jsme si s nimi rozuměli a tak nějak podvědomě jsme s bráchou tušili, že i když si nemůžou dovolit kupovat nám milion blbinek, tak nás mají hrozně rádi, brali nás na výlety, dělali nám pohádkové lesy a výpravy - ti druzí od táty ne..bylo to super v jiných věcech=) a tak jsme jim to aspoň s láskou vraceli - samozřejmě když jsme už byli větší, ne jako prťata=) nebála bych se, oni na to ty děti časem přijdou...jen je potřeba mít tu výchovu pevnou doma ;)

smallinka
18. čer 2017

Ať si babičky rozmazlují jak chtějí, hlavně že pohlídají 😅👍 Podle mě je důležité, jak to máte nastavené doma.

pincola
18. čer 2017

U ná je jedna babička taková normální. Když malá zlobí, poárá jí a vysvětlí, že se to nedělá. Taky se ale malé věnuje, sice k nám nechodí často, ale když přijde, tak malé vypráví pohádky, hraje si s ní, doveze zákusky, co napekla.

Druhá-moje máma děti rozmazluje, ale přitom pro ně jakoby nic neudělá. Koupí nějakou plastovou hračku, nabídne párky s chlebema diví se, že se u ní děti nudí, protože po nás vyházela komplet všechny hračky, hned jak jsme trochu odrostli. Takže po dětech chce jen, aby seděli na křesle a poslouchali dospělé rozhovory a chovaly se u ní na klíně. A když děti nechtěj, vydírá slovy -"ty mě nechceš?"

Taky je tam takové jako domlouvání mne před dětma ať k nim nejsem tak přísná. Často je to absurdní, třeba, že nutím děti ve vedru pít. Na mě otvírá pusu a na děti šišlá a jakoby je lituje.

Ale taky je třeba říct, že tuhle babičku dcera v zásadě nemusí. Těší se na ní, ale za chvíli fňuká, že je unavená a chce jet domu. Sbalí hračky, rozbalí, pohraje si a kňourá, že chce domu. kdžy přijede druhá babička, visí na ní děti dokud sama neodjede. A když jsme my tam, tak se dcera nikdy neptá, kdy odjedem. hraje si s hračkami, co tam jsou ještě po manželovi, jí dobroty, povídá si s babičkou pohádky.

Ale bohužel pozoruju, že v přítomnosti té babičky, která jakože rozmazluje se dcera chová děsně. Furt brečí a nemá důvod a babička si jí k sobě tiskne. Ale přijde mi že to dcera nehraje. Prostě se chová jinak. Porušuje hranice a pak brečí, domáhá se věcí, které jinak neřeší. A když jí to dáme, tak zas něco jiného. jak od babičky odejdem, je jak vyměněná, nefňuká, je klid.

babanci
19. čer 2017

Jsme babi a taky rozmazluji. Respektuji, co dcera vyloženě zakáže, ale jinak, co nemáme zakázáno, je dovoleno. 🙂 Hodně vysvětluji, hlas nezvyšuji nikdy, natož, abych uhodila. A miluju, miluju je strašně moc. Hlídám často, jezdíme na výlety, beru si je k moři /tu starší, ta maličká je ještě moc malá/. Nakupuji hračky, šiji oblečky. Může se u nás jíst zmrzlina v obýváku, může se kreslit křídou na plechy, může se chodit déle spát.... Od toho jsou babičky, trocha toho rozmazlování jim neuškodí. Vychovávat mají rodiče, my už můžeme jenom dohlížet a občas dovolit i to, co se doma nesmí. Moje děti měly taky takovou babičku a jsou bezva.

milius
19. čer 2017

@odula je to tak. sice mi pořád vadí situace tipu - malá rozbije při vzteku hračku a babička jí druhý den koupí novou. To jsem potom slyšela: když něco rozbiju, tak se to koupí nové!!! To my hodně vadilo, ale při další příležitosti jsme to vyřešili. Babička o tom neví (asi by jinak koupila znovu) a malá už ví, že novou hračku nedostane

smallinka
19. čer 2017

@babanci moje slova 🙂

blahova_andrea
19. čer 2017

mě třeba vadí, že když jsem přísná, tak je mi to vyčteno a musím si svůj post vyloženě vydobít. prarodiče jsou od rozmazlování, ano. ale rozmazlené děti jsou potom naší vinou, když se jim to zrovna nehodí do krámu 😒

babanci
20. čer 2017

A ještě jsem zapomněla napsat, že vařím jen to, co mají rádi, Vysvětlím teda, že zelenina je zdravá a měla by se hodně jíst, ale pak stejně udělám ovocné knedlíky, které zbožňují. 🙂

blaablaablaa
20. čer 2017

Je rozmazlování a rozmazlování. Ano, souhlasím s tím, že babičky a dědečkové by si děti měli pořádně užít, výchovu už minimálně jednou na starosti měli, teď je čas trochu polevit 🙂 Na druhou stranu si myslím, že je dobré určit hranice, co už není přípustné. Pro mě to je třeba vyřvávání si věcí, ubližování, hovadiny s jídlem. Jinak dávám prarodičům volnou ruku, předávám dítě a říkám: "Vraťte mi ho živého." 😀

marion2017
20. čer 2017

@babanci tak to snad nemá nic společného s rozmazlovanim: to jsou běžné veci, kterého podporují rozvoj ditete. Pod pojmem rozmazlování si představuji, že deti mohou říkat, co chtějí, dostanou vše, co chtějí, když udělají něco špatného, není jim vysvětleno, že je to špatné a ze se mají omluvit, atd. ..

svetluska17
20. čer 2017

Ahoj, bydlíme na vesnici v rodiném baračku ještě s přítelovými rodiči.. dobře si snimi rozumím, mam dvě děti, jedná ted měla 3 roky a druhá ted 3 měsíce.. babička si sní ráda hraje ale umí i pokárat at ta starší nedělá to a to ale malá občas poslechne a občas ne.. abych si odpočinula a připravila na večer nějaké věci tak tu starší dávám babi na hodku a půl vedle k nim at si tam spolu hrajou .. k mím rodičum jezdíme 1 krát za 14 dní, jak kdy, podle toho jakou ma mamka směnu.. občas tam spíme i na víkend.. malé si to tam vždy užijou protože se jim mamka s tatkou věnujou, chodíme tam ven na hřiště za ostatníma dětma a mam tam plno zmámých páč sem tam bydlela.. jsme tam ve své kůži.. vždy se tam všichni těšíme.. je fakt že mamka je také dost rozmazluje.. ale jsem ráda 🙂 myslím si že babičky od toho jsou aby děti rozmazlovali...

babanci
20. čer 2017

@marion2017 Máš pravdu, to není dobré. Já mám teda strašně moc hodná vnoučata, takže zatím jsem nemusela vlastně ani nic podstatného řešit. Akorát teda ode mne dostávají, co chtějí, nechtějí nikdy nic moc, jet do Aquaparku, to splním ráda. Jednou jsem slíbila vnučce, že když přestojí operaci pupeční kýly, že jí splním, co si bude přát. Chtěla, abych si koupila in-line brusle a naučila se na nich. To mě teda zaskočilo, ale už jezdím. I děda si je koupil a docela válíme.

marion2017
20. čer 2017

Tchyně je velmi chladna osoba, dceru/Benjaminka nikdy nevozila, ne přebalila s tím, že už má odvozeno. Sama nikdy neprijela, nezavolala, je 35 km a v důchodu. Když tam 1xza čtvrt roku jedeme, divize se, že dcera k ni nechce a komentuje to s: ona zas rve s nechce ke mně. .nechápe, že tohle je na ni. Ale má spoustu "vychovnych" kecu: jen jeden bonbon, tohle nesmíš, musíš snist vse,jinak...Už jsem ji několikrát řekla, ať ji nemanipuluje a nevydirá, nechápe, proc ji dcera nemá ráda. O to moje máma (300km), se kterou mám VELMI komplikovane vztahy, dcenu miluje a poměrného často jezdí za dcerou i pro ni. To na ni moc ocenuji, volá ji několikrát týdne, posíla dárky a když je tu, snaží se s dcerou neustále komúnikovat a s ni něco dělat oproti tchyni. ALE: naprosto nerespektuje naše instrukce a dceru absolutne nevychovává. Když přijede, srovnáváme ji týden. .Např. když něco vyvede, nevysvětlí, že se to nema a nemá trest, ale řekne ji, že to neva a ještě ji něco koupi. Když ji něco v navaznosti na situaci zákazu, ona to povoli a řekne, ať mi to neříká (výchova ke lži mě irituje nejvic), když něco provede a my ji karame, začne do toho kafrat a chovat ji...Tohle všechno mi vadi a nevím jak řešit, protoze to má dosah na celkové chování dcery a nekonci to u babičky. Doma máme pravidlo, že nelzeme, ale jak ji vysvětlit, že je to špatně, když u babičky muže a v podstatě z toho má výhodu. PS: kazdy bere rozmazlenost jako něco jineho: napr. Pro mě není rozmazlenost, když je Dítě urvane nebo se vztekne, protoze je to proste Dítě, které se jen ještě neumí chovat kontrolovaně jako dospělý (a často Vidim dospělé, kteří to také neumí/maminky krichci na deti a mlatici je). Neumí ještě bojovat s necim, co se mu nelíbi a musí dát průběh svým pocitům, a pokud to z něj vymlátime, máme další neempaticke manžele či nevyrovnané lidi...a pak, vycepovany Vojáček pro mne není cílem... .ale člověk se zdra vým sebevědomím, Dobrým vychování m a dobrým morálním kreditem-poradite?

marion2017
20. čer 2017

@babanci opet: tohle není rozmazlování. ..

aklin
20. čer 2017

U nas je to same babicka jasne prohlasila, ze je na rozmazlovani. Nejvice me dopaluje, ze ji dovoli odbihat od obeda ( kdyz ji obed), u nas tohle ji nedovolime, musi se naucit edet v klidu pri jidle. Docela me vadi, ze ji dava dobroty i kdyz ma dcera obdobi nechci nic jist. Doma nedostava nic z dobrot pokud neni jidla ktere ji davam. Nejvetsim problemem je ze me nechce respektovat.

marion2017
20. čer 2017

@aklin to máme stejně, řeknu, že sladkého bude po ooo a ona ji to stejně da. Nebo ji třeba půl hodiny před obědem da sladkosti a pak se divila, že nechce jist, ale je to stále dokola a házeni hrachu...

babanci
20. čer 2017

@marion2017 To je blbé, to by teda fakt neměla. Já vždycky říkám...až spapáš oběd, pak si dáme dobrotu. Koupila jsem kvůli vnoučatům zmrzlinovač a nyní jsem lepší než Algida.

pataja
20. čer 2017

Naše babička nás se sestrou od malinka cpala. Obě jsme si prožily pubertu jako koule, ale oběma se nám podařilo zhubnout a vydřít si alespoň trochu solidní postavičku. Doteď jdeme k babičce a ona se nás snaží nacpávat. To je polívka, hlavní chod, poté chlebíčky, dezert. A když odmítáme, začne vydírat a třeba i brečet, že si nic nedáme. Je to na palici. Určitě nechci, aby moje dítě babičky krmily sladkým a holt budou muset respektovat naše stravovací návyky. Nechci pro mimi stejný osud, jako jsme měly my. ☹

blahova_andrea
20. čer 2017

@marion2017 on je ale rozdíl, jestli se to dítě vztekne jednou za čas a dá se s ním komunikovat, vysvětlit, příště je to lepší a lepší a vzteku méně a nebo jestli je zvyklé, že je to zbraň proti dospělému, že mu dospělý raději podlehne, jen aby mlčelo. to je to rozmazlování. myslím, že za to, že se dítě vztekne nebo šprajcne je fakt blbost ho bít, ale zase nechat si to líbit? nechat se válet se venku po zemi a vztekle kopat kolem sebe? ano...neumí zpracovávat své pocity, ale tak snad jsme tu od toho, abychom je to naučili a ne jim to tolerovali. máme udávat hranice. když na mě děti křičí, tak jim taky vysvětluju, že já na ně nekřičím, ať na mě mluví hezky. pokud to ale po pár pokusech ignorují, začnu křičet taky 😀 beru vlastní názor, vzdor, nezpracovatelné pocity...ale jako je rozdíl v projevu dítěte těchto věcí, tak je i rozdíl v reakcích na to. něco je ještě přípustné a něco už ne. pokud na mě dítě bude křičet sprostě a něco po mě hodí, tak ji prostě schytá ať si o tom okolí myslí co chce. to si líbit nedám. stejně tak dožadování se věcí v obchodě stylem začnu se válet a řvát na celé kolo. něco jiného je dítě, které je něčím frustrované, unavené a prostě to nezvládne. nedávno mi dcera udělala šílenou scénu v restauraci než nám donesli oběd. prostě se jí chtělo spát dřív, tak asi někteří taky nevěděli, co si myslet. jelikož jsem ji za to nebila, tak si asi taky mysleli, že je rozmazlená a vyřvává. přitom to bylo jinak.

blahova_andrea
20. čer 2017

@aklin tak jídlo je všeobecný problém u prarodičů. a často i u tatínků😠