Alergologie, musím mít žádanku?

ladyhacek
11. črc 2017

Ahoj prosím
stále mi to nedá.
Zjisitli nám (z krve) alergii na mléko > to jsme i vypozorovali - nadmuté bříško, bolení a i noční pláč > především z mléka. U jogurtů, tvarohu ... toto není > ale dávali jme vž yjen jeden jogurt teď obden.
Hodnoty máme prý jen vyšší a není potřeba jít na alergologii > mléko jsem vynechcali úplně i co se týče ,,buchet´´ ... ale jogurty stále dávali a OK, ale teď manžel dělal sekanou > u nich se namočí rohlíky do mléka a dají s k masu i z tohoto malého množství v noci nespal a břicho nafouklé jak blázen (dali jsem kapičky a zbytek nosi už dobré)

Mé otázky.
1. k žádosti do školky musíme mít nějaké potvrzení o alergii?
2. když bych šla na alergologii musím mít žádanku od lékařky?
3. Jak by jte to řešili vy? Mám trvat na alerologickém vyšetření nebo to nechat být?
Je vyšetření zbytečné? Nebo k čemu mi bude?
S manželem jsem dali na naší DR a na alergoligii nešli - vždyť jsem i vypozorovali, že čistě mléko nemůže (a tedy ani v nějké jiné menší formě)
Kamaráda právě ať s tím určitě někam zajdu, že oni byli také a to hodnoty měli na hraně.

Moc děkuji

p.s. není tu někdo z okolí Nymburka - jaké je alergologie tam?

mandala
11. črc 2017

Na alergologii bych určitě zašla, alespon upřesní, zda jde o Intoleranci a nebo alergii, což je rozdíl a kromě toho může najít další nesnášenlivost, o které třeba ani nevíte... Bohužel bez žádanky to nepůjde, co se týká školky, u nás žádné potvrzení potřeba není, stačí pouze nahlásit ... Jen tak mimochodem, náš dětský mě taky nechtěl poslat s dcerou na alergo, jelikož měla z krve nízké hodnoty, nakonec nás tam poslat musel, protože napsali doporučení z očního, kam jsme jeli, když opuchla tak, že neviděla ani na jedno oko. Nyní ve 12 letech, tedy v pubertě, se její stav rapidně zhoršuje, takže já osobně bych pro klid duše dítě vyšetřit nechala...

belleelle
13. črc 2017

@ladyhacek nase dr toto vse neresila take, my mame priznaky v mandlich, chrapani a plosky rukou i nohou se male mega loupou. Sla jsem pres orl, ten mi to v klidu napsal.