Albi tužka. Jsou děti, které to nebaví?

hezz17
15. lis 2019

Vsude jsem četla bezva super recenze, jak to děti ohromné baví. Kamarádka taky nadšená. Neměli jsme tedy možnost kde vyzkoušet. To byla asi chyba.
Svět a ji dostala asi v 1,5 letech. Teď jsou ji 2 roky a 2 měsíce a tužka i knížky leží více méně bez povšimnutí ve skříni. Máme vecernickovy pohadky, zoo a hraje učení. Když ji to dám do ruky tak u toho vydrží tak maximálně 5-10min. Ale sama si ji nevezme. Máte někdo sky zkušenost že to prostě děti nebaví? Nebo k tomu ještě dohraje? Je to docela drahá legrace aby ležela jen tak na polici....

hezz17
autor
15. lis 2019

Klasické knížky miluje. To je fakt knihomol. Prohlíží, vykládá, máme jich spoustu doma, spoustu z knihovny....

olga_
15. lis 2019

@hezz17 U nás dostal starší syn ke třetím narozeninám a moc ho tužka nebere, ovšem je to dle mého názoru naším blbým výběrem knih. Dvojčata mají tužku v oblibě od necelého roku a frčí Zpívánky, Domácí zvířátka, Zvířátka na statku (ta už méně). Budu dokupovat Dopravu, další Zpívánky a ještě něco pro pětileťáka.
Jinak rada - půjčit knihy v knihovně, vystavit, vyzkoušet, co zaujme nejvíc. Ale 5-10 min. mi přijde vcelku ok. Dvojčata na tom jsou podobně, tužku si berou ale aktivně sami od sebe. Máme ji v dosahu a vystavené knížky.

antilopkax
15. lis 2019

Podle mě to je pro starší. Malé děti potřebují čtení od mámy. U nás to kluci dostali, když jim bylo 4 a 6 let a baví to oba moc.
PS: 10 minut ve 2 letech je podle mě hodně dobré. Mně u toho vydrží pětiletý taky těch 10 minut a beru to jako super výdrž.

olga_
15. lis 2019

@antilopkax Nesouhlas. Pro mladší jsou tam knihy se zvuky zvířátek, u Zpívánek zase oceňuju, že to není zírání na obrazovku atd. Vždy s nima knížky aktivně prohlížíme nebo u Zpívánek zase paří s tužkou v ruce. Není to náhrada čtení...

zelenaesmolda
15. lis 2019

@hezz17
kazde dite je prece jine,ze to bavi dite kamaradky jeste neznamena,ze to bude bavit i to tvoje...

hezz17
autor
15. lis 2019

@olga_ 10 minut je u nás krátká doba 😀 u spousty dalších věcí vydrží dyl. Třeba u té klasické knihy..

@olga_ zpivanky ty na návštěvě nebavily, víc ji baví taková ta kniha s klavesami nebo klasické klávesy.

@zelenaesmolda jasně že každého baví něco, spíš mě zajímalo, jestli taky někdo pořídil dřív a pak to začlo bavit nebo to mám rovnou prodat.

olga_
15. lis 2019

@hezz17 Tak to prodej, na druhou stranu jsou tam pro starší i puzzle, společenské hry atd., což by bavit mohlo.

antilopkax
15. lis 2019

@olga_ to tak to je zase o něcem jiném, když prohlížíte s nimi. Podle textu autorky jsem pochopila, že čeká, že u toho dítě vydrží samo a bude to samo vyhledávat. Podle toho jsem psala i odpověď.

lalalanka
15. lis 2019

Vydržte až bude dítko starší,dcerka dostala na třetí narozeniny a nic...teď má čtyři a super,vyhraje si sama,ale plním úkoly i s ní.Pro starší je vícero knížek,myslím že až bude ve školním věku,bude to pro ni zábavná forma učení(dějepis,angličtina).Neprodávala bych.

hezz17
autor
15. lis 2019

@antilopkax Tak jasně že někdy prohlíží sama, někdy s náma. Ale jak píšu, u jiných aktivit vydrží mnohem déle...

hezz17
autor
15. lis 2019

@lalalanka díky za věcnou odpověď🙂

pospis
15. lis 2019

Kluci 7r, 5r a 3r. Albi tužku dostal nejmladsi k druhym narozeninam, protože jsem nevěděla co uz. A rekla bych ze doma jen lezi. Občas si to některý vytahne, ale žádná hitparada. Mame doma hrave uceni, dopravu, večerníckovi pohadky, zvířátka ze statku, atlas zvířat, zpivanky 1 a 2, 2x zvukove pexeso, moje první barvy a tvary.... nijak je to nechytilo.

nazka
15. lis 2019

@lalalanka my dali dcerce, když ji byly 2 a dva měsíce a od té doby to má každý den v ruce.. Bere si to i do auta a na dovolené. Teď to bude rok, co to frčí. Zpívanky má nejraději, ale i Perníkovou chaloupku nebo Denní činnosti, atd.

pratensis
15. lis 2019

Nečetla jsem ostatní komentáře, ale zkušenost od nás. Dostal ji starší syn, když mu byly tři roky - a podle mého názoru to byl tak minimální věk, kdy ho to mohlo zaujmout. Jinak jsme si předtím četli, knížky měl rád, ale tohle by ho podle mě dřív nechytlo, hrozně dlouho trvalo, než vůbec chvíli vydržel u nějaké činnosti. Naopak mladší syn byl odmala super soustředěný, vždycky si někam zalezl a vydržel si třeba půl hodiny s něčím hrát. Po zkušenosti se starším jsem z toho byla úplně hotová.... Tužka ho chytla krátce po prvních narozeninách a s velkým zaujetím seděl a poslouchal, co říkají. Vydrželo mu to zhruba do tří let, to už se zapojoval i starší, pracovali s ní často. Teď mají zase období, kdy se jim to omrzelo a moc po ní nesahají. Ale věřím, že se k ní zase časem vrátí.
Takže z mojí zkušenosti, hrozně záleží na povaze a vlastnostech dítěte. Ve vašem případě bych ještě neházela flintu do žita, je možné, že tomu přijde časem na chuť.

luckapol
15. lis 2019

Dceru to taky nebavi.

katka_nedo
16. lis 2019

Syna to ve 2letech nebavilo.Ted ve 3 uz ano

elisc
16. lis 2019

Syn to dostal ve 2 letech, za chvilku mu bude 5 a nebaví ho to pořád. Má pernikovou chaloupku, zvířátka a písničky. Je radši, když čtu z normální knížky.
2,5 letá dcera si toho všimne tak 1x za 3 měsíce, 5 minut si prohraje a tužka letí do kouta

martiniquest
16. lis 2019

Syn dostal tuzku ve svou letech. Vubec ho nezajimala. Po tretim roce ji zacal sam vytahovat a poustet si pisnicky. U vetsiny deti v okoli vidam, ze je tuzka zacala zajimat az po tretim roce.

veronikav31
16. lis 2019

Dcerka tužku dostala ve 3 letech, zajímala jí a zajímá od začátku, má na ní nahrané i písničky ty si pouští mladší syn od 1,5roku a zpívá si je.baví ho to.Tužka není jen na knížky,ale dají se tam nahrát oblíbené dětské písničky

martt
17. lis 2019

@hezz17 Můj syn ji dostal ve dvou letech k Vanocům vůbec ho nebavila. Mysleli jsme si, že ji prodáme, ale najednou ted poslední dobou kdy mu je 3,5 roku si s ní začíná hrát a čteme ji spolu. Sám si vezme a prohlíží. Zatím u toho vydrží cca půl hodiny.

eleanora84
17. lis 2019

Dcera knížky miluje a miluje vše o lidském těle. Loni na Vánoce, když měla 5 let dostala Albi tužku s knihou lidské tělo a zapla to jen jednou 😒 nějak ji to nenadchlo, raději si veme klasickou knížku.. teď má 6 let, dam ji ještě rok a asi to pak prodame

sayast
17. lis 2019

Syn ji dostal v roce a půl s knížkou zvířátka na statku. Od začátku ho to bavilo,to jsem samozřejmě musela s ním. Teď mu jsou 3,knížek má téměř většinu,není den aby ji neměl v ruce. Navíc jsem mu do ní nahrála pohádky a tužka frčí každý večer před spaním (přečtu pohádku a pak do usnutí poslouchá z Albi tužky,má jich tam nahrano asi 20). Dospěli jsme tak daleko,že máme tužky 2,v obou nahrané pohádky a poslouchá před spaním i 10ti léta. Tak má každý svou 😅. Když se jedná vybije,tak jdou děti spát spolu do postele,aby o to nepřišli a to uz je znají zpameti. Do robotů co brebentit jak se lepi nahrávací pásky jsem jim nahrála své povídání nebo tam čtu pohádky a to bylo radosti když na to přišel. Za nás opravdu top hračka. Nejvíc okolo 3.narozenin

lalalanka
17. lis 2019

@nazka jj kazdej na to prijde,nekdo driv nekdo pozdeji.Kazdopadne pro nas je to super hracka,stavim ji na uroven Lega.Hlavne vydrzi nekolik let.Ted je hodne hracek,az premira,deti jsou prehlcene...todle mi ale prijde jako dobra investice.

nazka
17. lis 2019

@lalalanka přesně, souhlasím. A taky se mi líbí, že jdou dokupovat knihy, tím se to trochu obnoví. a nemusí se kupovat "něco úplně nového"..
Teď vyšel i adventní kalendář nebo betlém.. Ale to jsem ještě neměla v ruce