Ako prosim reaguju Vase deti/batolata na prilis vela podnetov?Dcerka ma 13mes. a vsimla som ze ked je okolo nej vela podnetov a nevie co skor,zacne sa akoby chviet a je vo vytrzeni,nevie na nic upriamit pozornost a prebehuje ockami po vsetkom okolo ani do oci mi nevie pozriet,je to celkom desive a trva to dost dlho pokial ju upokojim a znova sa zrovna.Pred par dnami sme sa prestahovali do noveho domu,pomaly vybalujeme a zariadujeme,dcerke sa tu paci,ma vela priestoru ale myslela som si ze po par dnoch to uz pre nu nebude take "nove".Dnes ale pri vybalovani zasa dostala ten svoj "stav" a rychlo sme vsetko nechali ako je a potichu si s nou lahli a pozerali si knizku na upokojenie.Po kojeni a oddychovani sa ukludnila a znova lepsie koncentrovala.Je to normalne?Neviem celkom opisat ako to prebieha tak mozno ma niekto podobne skusenosti.
Mám chlapečka taky 13 měsíců a tohle se mu nestává, spíš mi přijde, že když je toho moc, tak další podněty už nevnímá, jak kdyby tam nebyly. Třeba na Štědrý den šli s tátou na procházku, po návratu tam byl stromeček, betlém, dárky... a on se zabral do jedné věci a dalších si nevšímal. A když je to něco výrazného, třeba dav lidi na vánočních trzích, hudba, světla, tak si akorát zaboří hlavičku (většinou je v nosítku) a taky zadna zvláštní reakce.
Tohle taky neznam, asi bych to zkusila nahrat na kameru a ukazat lekari.
@imkova Určitě k lékaři. Pokud bere nějaké léky, může to mít souvislost. Děti zpravidla na přetažení reagují buďto těžkou apatií, kdy opravdu dokáží čučet do jednoho místa a nevnímat, nebo naopak hyperaktivitou, pláčem, někdy až agresí. Ale nemá to záchvatovitý charakter - a už vůbec ne cokoliv s očima.
A jiné zvláštní projevy u ní nepozorujete např. kývání hlavičkou, bouchání hlavičkou do zdi/podlahy, nevolnost, plačtivost, výkyvy v motorice)?
Este chcem dodat ze ocicka jej rychlo behaju po vsetkom okolo a nie je to proste ona aj ked si blaboce a smeje sa akoby nic...odpoveda aj na otazky a reaguje na "povely" ale je strasne rozpacita.Ozaj to neviem normalne opisat...