Ako reagujú Vaše deti na príliš veľa podnetov?

imkova
25. pro 2015

Ako prosim reaguju Vase deti/batolata na prilis vela podnetov?Dcerka ma 13mes. a vsimla som ze ked je okolo nej vela podnetov a nevie co skor,zacne sa akoby chviet a je vo vytrzeni,nevie na nic upriamit pozornost a prebehuje ockami po vsetkom okolo ani do oci mi nevie pozriet,je to celkom desive a trva to dost dlho pokial ju upokojim a znova sa zrovna.Pred par dnami sme sa prestahovali do noveho domu,pomaly vybalujeme a zariadujeme,dcerke sa tu paci,ma vela priestoru ale myslela som si ze po par dnoch to uz pre nu nebude take "nove".Dnes ale pri vybalovani zasa dostala ten svoj "stav" a rychlo sme vsetko nechali ako je a potichu si s nou lahli a pozerali si knizku na upokojenie.Po kojeni a oddychovani sa ukludnila a znova lepsie koncentrovala.Je to normalne?Neviem celkom opisat ako to prebieha tak mozno ma niekto podobne skusenosti.

imkova
autor
25. pro 2015

Este chcem dodat ze ocicka jej rychlo behaju po vsetkom okolo a nie je to proste ona aj ked si blaboce a smeje sa akoby nic...odpoveda aj na otazky a reaguje na "povely" ale je strasne rozpacita.Ozaj to neviem normalne opisat...

ireniq
25. pro 2015

Mám chlapečka taky 13 měsíců a tohle se mu nestává, spíš mi přijde, že když je toho moc, tak další podněty už nevnímá, jak kdyby tam nebyly. Třeba na Štědrý den šli s tátou na procházku, po návratu tam byl stromeček, betlém, dárky... a on se zabral do jedné věci a dalších si nevšímal. A když je to něco výrazného, třeba dav lidi na vánočních trzích, hudba, světla, tak si akorát zaboří hlavičku (většinou je v nosítku) a taky zadna zvláštní reakce.

sara84
26. pro 2015

Tohle taky neznam, asi bych to zkusila nahrat na kameru a ukazat lekari.

imkova
autor
26. pro 2015

@sara84 s neurologom to urcite prebrieme,mam podozrenie ze to moze byt reakcia na tie lieky ☹

ivular
26. pro 2015

@imkova Určitě k lékaři. Pokud bere nějaké léky, může to mít souvislost. Děti zpravidla na přetažení reagují buďto těžkou apatií, kdy opravdu dokáží čučet do jednoho místa a nevnímat, nebo naopak hyperaktivitou, pláčem, někdy až agresí. Ale nemá to záchvatovitý charakter - a už vůbec ne cokoliv s očima.
A jiné zvláštní projevy u ní nepozorujete např. kývání hlavičkou, bouchání hlavičkou do zdi/podlahy, nevolnost, plačtivost, výkyvy v motorice)?

imkova
autor
26. pro 2015

@ivular nic ine u nej nepozorujem.Kazdopadne to budeme riesit s dr ale az po novom roku dovtedy musim vydrzat :-/

imkova
autor
26. pro 2015

@ivular mozno som to neopisala uplne presne,nevyzera to ako zachvat,skor ako taka hyperaktivita kedy nevie co skor a pozornost nedokaze udrzat ani na par sekund...ockami len sleduje ako keby v strese vsetko dookola,ako ked sa lakne dospelak.Fakt je to tazke opisat.

verusky
26. pro 2015

@imkova muze to byt nejaka reakce na strach, ale pravda je, ze typicky bud dite rve, ze nechce nebo je apaticke. takze dobra rada- natocit na tu kameru, jak psaly holky a dat doktorovi. drzime palce, treba je to jen kratke a prechodne a hlavne neskodne 🙂