Ahojte.Chcela by som poprosit o radu ,ako mam naučit svoju 7mesačnu dceru pit z flaše.Ješte ju kojim ale už to nestačí.Skušala som rozne flaše ,dudliky,aj vyhladoved ale nic nepomaha ☹ .Dakujem za pomoc. 🙂
Nazdárek, měli jsem podobnou situaci, jen malá měla 11 měsíců a mlíčka už moc nebylo a určitě nestačilo. U nás pomohlo jedno hlídání i přes noc a ráno jí nezbylo než flaška......teď po probuzení nestíháme dojít pro mlíčko a jaká je to mňamka.....
Souhlasím s ivca_doubek. V tomto věku už bych určitě přikrmovala běžnými příkrmy a mléko do lahve nepřidávala. Rovnou bych zkusila dávat vodu nebo čajíky na žízeň. A jen pokud bys ty přestala kojit úplně, pak bych dala i UM.
Ale nekombinovala bych MM, příkrmy a UM..
A vím z vlastní zkušenosti - malý tedy narozdíl od tvé dcery lahev neodmítal, ale odmítal v lahvi cokoli jiného než mléko - že i na žízeň stačilo přikojit po příkrmu. S čajem jsem nakonec uspěla v lahvi z DM s placatou savičkou. Ale to musíš zkoušet 😉
Některé déle kojené děti se bohužel z lahve pít nenaučí ☹ já mám stejný problém ☹ a to už od narození jsem jim i při kojení (ikyž se nemusí) dávala pít čaj z láhve,ale stejně mi víc jak 20-30ml najednou nevypili 😖 takže když jsem okolo 10-11měsíce skončila s kojením definitivně,nezbývalo mi nic jiného,než dávat umělou výživu po lžičkách 😝 dceři jsem dávala mlíčko s kaší-jiné mléko nechtěla,synovi teď dávám Sunar a nalámu mu do toho rohlík nebo vánočku,aby se to líp krmilo 😅 tekutiny pijou z hrníčků s pítky.ale stejný problém-vystřídala jsem snad všechny druhy,co se vyráběj 😀 naštěstí se to věkem lepší-dcera už pije i z normálního hrnku 😉 😎
Já jsem teda začala dávat tekutiny až od 8měsíců, když měl malej tři příkrmy (jinak kojení), klasickou flašku od narození bojkotoval, dudlík taky. Koupila jsem tréninkovou flašku MAM s měkkým pítkem a z toho se pít naučil, sice to trvalo minimálně měsíc a pak další měsíc než se rozpil, ale teď když už skoro nekojím a jí normálně, tak z toho vypije 600ml za den, klidně 160ml na jeden zátah. A to před pár měsíci nevěděl co s tím, nebo vypil tak 50ml za den. a pak ještě hodně bryndal. Jinou flašku ani hrníček jsem neměla a nezkoušela, prostě se časem naučil z toho co bylo. Za 14 dní zkusí poprvé na pití UM z toho, no snad mu samotné zachutná.
Takže já bych radila, zkoušet zkoušet, zbytečně nestřídat druhy a trpělivost 😉
moje obě dvě děti byly plně kojené půl roku, tak nějak mi přišlo logické, že až jsem nějaké kojení nahradila úplně příkrmem /ne např. prvních 14 dní, kdy jsem dokojovala), jsem jídlo dala zapít pitím, obě dvě děti vzali láhev na milost - ovšem ani jedno nechtělo čaj, tudíž pijí hodně zředěné ovocné šťávy např. hipp
Ahojky, a to kojíš plně? Já bych dávala spíš příkrmy a mezi to kojení... Nebo myslíš kvůli žízni? Tak bych zkusila začít dávat nejdřív odstříkaný mlíko do flašky, a až si zvykne, tak začít pomalu ředit umělým, no a pak nenápadně přejít na čajíček 🙂. Jinak my měli lahvičky od Aventu, ty nám vyhovovali nejlíp.