8měsíční syn se v noci budí na kojení po 1 h až 1,5 h

meggie12345
9. led 2018

Ahoj maminky, jdu si pro řadu, pokud nějaká vůbec je...
Syn 8M, kojený. Přes den zkoušíme příkrmy, docela mu chutnají, má zavedený oběd, odpo svačinu a první večeři. Přes den prso skoro nechce, ale za to si to začal vynahrazovat v noci ☹ budí se co hodinu, maximálně hodinu a půl a jediné, co zabere je prso. Vyžaduje polohu vsedě, takže já se samozřejmě naprosto proberu a mezi některými kojeními ani nestačím usnout ☹ už jsem vážně zoufalá, jestli za noc naspím 2 hodiny, tak je to hodně... Přes den spí jen v kočárku, takže to si taky neodpočinu a už melu z posledního... Zkoušeli jsme kaši na noc - nezabrala, hustou polévku - nezabrala. Hlad tedy nejspíš nemá... Změna polohy postýlky taky neúspěšná. Spaní se mnou v jedné posteli - noční můra pro nás oba... Spala jsem i v jiné místnosti a taky nic. Už nevím, co dělat ☹ Napadá vás něco prosím???

meggie12345
autor
9. led 2018

Ještě jsem zapomněla dodat, že dudlík i jakoukoliv flašku odmítá...

evee24
9. led 2018

Nerostou mu zuby? U nás takhle častý kojení a i častější znamenají zoubky. Jinak v sede kojím od porodnice takže chápu. Já u toho i spím v sede. Zkusila bych nurofen jednou, jestli to není bolesti od zoubku. Jinak to kojení bylo u nás jak na houpačce. Stačilo ze se učila něco nového a nespala

meggie12345
autor
9. led 2018

@evee24 zoubky nejspíš ne... Nebudí se s brekem, přes den je v pohodě, žádné teploty... Ten spánek se mu horší a horší ☹

naste
10. led 2018

Já myslím, že to hlady není. Má to místo dudlíka, nakoj, jdi spát do jiné místnosti a ať vstává tatínek. Ty přijď až ráno.

meggie12345
autor
10. led 2018

@naste to bych ráda, ale když mu nedám prso, tak začne brečet ☹ nejde utišit...

ladyhacek
10. led 2018

@meggie12345 já uspávala hodinu i déle kojením jinak to nešlo. Začala jsem chodit do práce, občas odpolední začal uspávat manžel a ejhle do 15minut i bez prsa a maminky usnul. Já kvůli nepřetržitému kojení právě kojit přestala v 18m řekla jsem, že mlíko už není že je pro malé děti a in už je velký. Čekala jsem rev, ale nic dramatického se nekonalo. Těžké to bylo ale zvládli jsme to. Já kojila i přes den. 4den už ó prso nejevil zajem

meggie12345
autor
10. led 2018

@ladyhacek on večer usne v postýlce sám, na to prso nepotřebuje, ale jakmile se probudí v noci, tak prso vyžaduje. Když ho vezme manžel, tak se začne propínat a brečet. Nepřestane, dokud se nedostane k prsu... Těžko 8 měsíčnímu vysvětlím, že mlíčko není ☹

swetlusska
10. led 2018

tak to máme doma taky, tatínek nezabral, jiná místnost nezabrala, pokusy ho odstavit taky nezabraly, nic. Uklidní se k spánku a v noci jedině prsem!

olsett
10. led 2018

A co zkusit přejít na polohu v leže? Já prokojila nocí,dokázala dudat hodiny, naučila jsem se u toho spát, zkuste to potrénovat...

meggie12345
autor
10. led 2018

@olsett polohu vleže od porodnice nesnese. Jakmile ho položím, řve, jak kdybych mu minimálně trhala ruku 😐

dixi86
10. led 2018

Takhle jsem to měla se synem také okolo 7.,8.měsíce, byly to zoubky. Teď ve 20měsících jsem závisláka odstavila. Nedalo se to bez spánku vydržet v těhotenství. Také nevzal na milost dudlík flašku. Spíme tedy od těch 7-8 měsíců spolu v posteli, aby se to dalo zvládnout. Nechtěla jsem odstavovat brzo, tak sem musela vydržet :( je odstavený 10dní a můžu říct že spí opravdu lépe, ne buzení co pul hodinky a přisátej až do rána. Vím, že jsem zrovna nepomohla, ale to prso je nejmenší zlo a prckovi je pak líp. Zkuste si s ním zvyknout spát.

oano
10. led 2018

Mame to uplne stejne. Akorat nase devítiměsíční u prsa aji usina. Lezeni nechce, dudlik nechce, tatinka nechce... jen prso v sede.

meggie12345
autor
10. led 2018

@dixi86 on musí spát sám, vyžaduje svůj prostor ☹ jakmile byl se mnou v posteli, pořád se vrtěl a vzhůru byl snad co 20 minut...

meggie12345
autor
10. led 2018

@dixi86 chtěla jsem kojit do roka, ale už jsem fakt vyčerpaná a přijde mi, že i malému chybí nepřerušovaný spánek ☹

ladyhacek
10. led 2018

@meggie12345 8 měsíců to ano, asi bych neřešila také jsem často kojila. Ono to může být období 🙂

hope09
12. led 2018

A jak přesně večer uspáváte?

myjusiatko
12. led 2018

@meggie12345 dite ma kratke spankove cykly. Je normalni, ze se casto budi a potrebuje uspat. Nejlepsi je spat spolu. Dite se casem nauci nakojit samo a mama muze spat.

myjusiatko
12. led 2018

A sama v uvodnim prispevku pises, ze nekojeni pres den dohani v noci. Kojeni se ma aktivne nabizet pres den do 18mesicu. Takze kojit vic pres den by taky mohlo pomoct. ;)

meggie12345
autor
13. led 2018

@hope09 naštěstí uspávání večer nevyžaduje, usíná sám v postýlce...

meggie12345
autor
13. led 2018

@myjusiatko spát spolu jsme zkoušeli a bylo to pokaždé ještě horší, nevydržel spát dýl jak 20 minut a přes den byl pak protivnej, protože byl nevyspalej... Přes den mlíčko nechce sám od sebe, ne že bych mu ho nechtěla dát. Nabízím několikrát za den, ale prso si prostě nevezme, nutit mu ho nemůžu ☹

normalnimatka
13. led 2018

a jak dlouho se takhle budí víc?
ono to může bejt prostě jen období, který je výhodný vydržet a pak zas nějak normálně fungovat...

ale nesoudim, odstav taky může bejt řešení, i když ne nutně! můžeš ho naučit na flašku a na tu se taky může budit xkrát za noc..to dopředu nevyvěštíš:( nebo ho nemusíš ani učit na flašku a budit se stejně může pořád...:/