7měsíční dítě nežvatlá, neříká žádné slabiky

veritanas
16. kvě 2016

Ahojky holky, nás Maty má sedm měsíců a kousek a nic neřekne. Jen tak vyska, a křičí. Žádné mamam nebo baba, prostě nic. Občas takové edd, prská sliny a vrčí jako auto. Ale jinak nic. Občas si povídá s hračkami nebo se mnou, ale vystačí si s eee v různých intonacích, např. Když mu spadne hračka, tak udělá eeeee!!, jako Podej mi to!!. Myslím, že to ouškama nebude, slyší dobře i za sebe, třeba když mi něco spadne nebo na něj zavolám. Na jméno se myslim taky otočí, tedy pokud zrovna nejede telka, která ho okouzlila.umí udělat ppaci,paci, chápe, co mu říkám.. Ale sám neřekne nic. Je to moc brzy? Mám se nějak stresová a řešit s lékařkou?

evulina77
16. kvě 2016

nestresuj a dej mu čas. Podle mě je to v pohodě a v pořádku. Vrčí, říká eeeeeeeee, povídá si s hračkama a i s tebou. Co by jsi po něm chtěla? Máš šikovné miminko...

85jana85
16. kvě 2016

Sedm měsíců, nestresuj má spoustu času. Každé dítě je šikovné na něco jiného a hlavně ho nesrovnávej s ostatními. 🙂 🙂

izz76
16. kvě 2016

Jsou děti které ještě ve dvou letech říkají jenom eeeee :D v 7měsících je na mluvení opravdu brzo a kdykoliv se to může změnit. Podle toho co píšeš máš šikovné miminko 😉

lenbela
16. kvě 2016

Opravdu je ještě brzy 🙂

zuzineckah
16. kvě 2016

@veritanas naše mládě se rozmluvilo ve 2,5 letech...klid, holka 😉

dadushe
16. kvě 2016

Mám silné tušení, že náš malý začal bababa mamama tatata dělat až kolem roku. Vydržel s tím potom až skoro do 2 let (ale rozuměl perfektně), kdy mu během pár týdnů "přeplo" a začal mluvit a opakovat naprosto všechno co kdo vyslovil🙂 Od té doby se mu pusa nezavře. Vůbec se nenech stresovat, má ještě spoustu času a děti své maminky rády "týrají" vývojovými skoky🙂

dadalu
16. kvě 2016

Hlavně klid...nasemu malému jsou dva a trochu mluvit začal pred pul rokem...a to ještě ma oblíbené slova...nauci se jen takové,které chce on a nebo ma dvé slova...v roce začal napodobovat zvuky zvířátek ..jo a mami začal tak mesic zpátky..jsem se načekala a ted to slyším furt

berblin
16. kvě 2016

Naší ještěrce je 11 měsíců, snažím se ji učit říkat aspoň mama ... dnes po dlouhém snažení řekla bu bu, takže asi tak ke žvatlání.

veritanas
autor
17. kvě 2016

Holky, díky v životě by mě nenapadlo, že budu takhle vsechno řešit.. Ale já si tak přeji, aby bylo všechno v pořádku.. Že to občas zbytečně hrotim..😘🌼

veritanas
autor
24. črc 2016

Ahojky holky, Zkouším obnovit diskusi, kterou jsem sama založila..jsem asi magor..😣😣no, malý má skoro 10 měsíců a moc toho stále neřekne.. používá pořád eeee, když něco chce, prdi pusou a prská sliny... tento týden začal říkat bu a bu a abu..ale ojediněle, ale rozumí perfektně...hrajeme kde je máma, paci paci a kolíky je veliký i taktak všelijak..je to moje první a jsem trochu panikař,hysterka.. prosím uklidnite mě...

lenbela
24. črc 2016

Je brzy, je malý a všechno se naučí. Kromě toho si myslím, že je opravdu velmi šikovný, když to tak porovnám. Hodně na něj mluvte. Moje zkušenost, i když trochu mimo téma je následující: Moje dcera taky dlouho nemluvila, i když rozuměla perfektně. Zpětně si říkám, že jsem s ní asi málo mluvila, když byla malinká. Ona spíš tak výskala. Nějak se mi nedařilo ji pak rozmluvit. Nikdy neříkala básničky, nikdy nezpívala. Když šla do školky ( 2,5 roku) tak uměla jen pár slov. Rozmluvila se až cca ve 4 letech, a to ještě špatně. Z mého popudu jsme v tu dobu začaly docházet k logopedce. Opravdu jsem nechtěla, aby šla do školy s nějakým hendikepem, aby se jí někdo neposmíval. Měla diagnostikovanou těžkou patlavost. Pomalu, nenásilně a hravou formou jsme cvičili. Žádný stres, ale poctivě. Do školy nastupovala s krásnou výslovností. Zajímavé je, že její vrstevníci, kteří hovořili velmi brzy a moc pěkně mají dosud - překvapivě- nějakou tu vadu ( r, ř). Teď má za sebou první třídu, je moc šikovná a úžasně čte - asi nejlépe ze třídy.

urtica
24. črc 2016

@veritanas Mluvení bych do dvou let neřešila vůbec (někteří dr nechtějí řešit ani do tří let). Když už, tak sledovat psychomotorický vývoj a ten je podle toho, co popisujete, úplně Ok...i tam jsou +- 2 měsíce plně v normě.
Jinak, dcerka má 17 m a vrcholem jejího slovního projevu je "ňam ňam" a "tata"...

@lenbela Tohle si občas říkám taky - dobrý postřeh. Jsem velký introvert, nikdy jsem toho moc nenamluvila, nemám tu potřebu a mluvit na dceru mě stojí obrovské úsilí...vím, že musím a snažím se ,ale tím, že je to hodně nucené to prostě není ono...ale ona je celkově psychomotoricky opožděná, takže těžko říct.