6měsíční syn ležet nechce, sedět nemůže. Co s ním?

cabo
9. led 2015

Ahoj, prosim o radu. V cem jste mely sve dite nez jeste zacalo samo sedet? Malemu je 6 mesicu a v lehatku uz mi moc byt nechce. Bezne lezi na podlozce,ale i to ho ne vzdy bavi a kdyz musim jit neco delat do vedlejsi mistnosti tak jsem ho driv davala do lehatka,ale v tom uz se mi prohyba....
Mely jste dite treba v hopsatku?
Dekuji

kajalka
9. led 2015

Bože, hopsadlo nééé. Kup si ergo nosítko či šátek a může ti asistovat. 😉

cabo
autor
9. led 2015

Diky,ale noseni nedam, ma 10 kilo..... 😉
A navic nejsem zastancem neustaleho noseni deti

wenduliks
9. led 2015

Dite nechce byt nikde samo. Syn to delal taky,mela jsem ho pořád na rukou a vse ostatni delala,kdyz spal. Tak male dite se neumí zabavit samo na dlouho.

kajalka
9. led 2015

@cabo V ergu ani šátku to zas taková zátěž není. Jako baťoh. A lepší, než mu ničit záda a zajistit mu kus života v bolestech tím, že ho šoupneš do hopsadla či chodítka.

evulina77
9. led 2015

@cabo v ergonomických nosítkách nebo v šátku se ti rozloží jeho hmotnost a je to v pohodě. Ale jinak doporučuji dělat věci, když malej spí, nebo je tatínek doma a je s ním. Nebo si pamatuju, že holky chvilku vydržely na bříšku a hrály si (ocumlávaly) hračky, ale stejně to není na dlouho. Hopsadla a vkládací chodítka jsou příšerný, raději o tom neuvažuj. Ber to tak, že jsou k dostání, že je někdo vyrobil a tudíž je musí prodat, ale pro děti to fakt není zdravý. Visí tam za genitálie, trpí tím kyčle a váha těla je celá na páteři, která nemá potřebnou podporu ve svalech. To si myslím, že za pár minut klidu nestojí...

pratensis
9. led 2015

@wenduliks Ano, přesně tak to máme i my. Zásadní věci v domácnosti dělám večer, když usne, včetně obědu na další den. Přes den prostě jen drobnosti, kdy může být malý se mnou - v náruči, nosítku, nebo přihlížet z podložky. Nedá se nic dělat, ale není to navždy. 😉

ilonkaseda
9. led 2015

@cabo A na bříšku ho to nebaví?? Třeba se brzy začne pohupovat na kolínkách, plazit se, nebo rovnou lézt a hned bude mít zábavu

betelgeuzz
9. led 2015

@cabo využívala jsem jenom lehátko a občas nošení. Nejvíc byly holky na zemi na podložce, když jsem potřebovala něco udělat jinde, brala jsem je v lehátku, nebo jsem položila na zem v jiné místnosti. Hodně je bavila hrazdička, když ležely na zádech, nebo pak na bříško a mohly se rozhlížet kolem.
Nikdo po tobě nechce, aby jsi nosila neustále, ale třeba pověsit prádlo, něco uvařit se s dítětem v šátku/nosítku dá.

terinda
9. led 2015

Deka, na bříšku, v ergo nosítku, v kočárku.
Neuznávám ani lehátka...

carrie_b
9. led 2015

Dcera chtela byt jen v jidelni zidlicce Peg Perego, sla polozit skoro do lehu, dala jsem ji co nejvyse a malou s sebou takhle vozila po byte, do koupelny, byla vysoko, coz se ji libilo. Ale uklizela jsem po nocich, nastesti mala spala 11 hodin vkuse.

carrie_b
9. led 2015

Na zem jsem ji dat nemohla, to silene rvala.

lv
9. led 2015

Vzít do vedlejší místnosti s sebou 😉 myslím zas na zem

klar2
9. led 2015

My máme v pokojíku přenosnou postýlku, v který si malá hraje už od mala a vím, že nikam neuteče, a ani se nezraní. Má tam hračky, takže se zabaví a já můžu v klidu vyběhnout ven vynést smetí. 😀
V obýváku má od 6měsíce starou autosedačku (její křeslo), tu polohovatelnou a tam si ji přikšíruji. V 6měsíci děti už nechtěj jen ležet, chtějí objevovat a pohybovat se. Doporučuji tu cestovní postýlku, koupili jsme do ní levnou madračku a má to opravdu jen na hraní.

klar2
9. led 2015
mysonek
9. led 2015

@cabo nejlepší je na zem na deku.

pisisvori
9. led 2015

@evulina77
@kajalka mě by teda zajímalo jak s dítětem v nosítku třeba vaříte nebo myjete nádobí....já jsme to zkoušela a moc to teda nejde...na práci nevidím a malé se to vůbec nelíbí, protože ona chce chodit, když v tom je a ne stát na místě a koukat do jednoho místa, když škrabu brambory...takže mi to přijde dost k ničemu🙂

kajalka
9. led 2015

@pisisvori Normálně, mám ho na zádech, povídám s ním, dělám blbosti, ukazuju mu, co mám v ruce...

pisisvori
9. led 2015

@kajalka no to bych docela ráda viděla, jak 5-6m dítě vidí přes záda dopředu...když mám dceru v nosítku vepředu, tak oči má někde v prostřed mých ramen🙂

kajalka
9. led 2015

@pisisvori Nepíšu, že vidí přes záda, ale že mu to ukazuju. Čti prosím...

alcar
9. led 2015

U nas bylo v te dobe to same. Na zemi rvala, protoze nic nevidela. V nositku jsem ji mela parkrat vepredu na brise, ale pri vareni je to dosti neprakticke a nebezpecne. Na pripnuti na zada jako batoh bych potrebovala dva asistenty. A stejne mi v tom vydrzela chvili, protoze ani tak ci tak nic nevidela. Takze jsem ji mivala primo u me v kuchyni v zidlicce, kterou jsem dala skoro az do lehu a tu hodinku denne v tom vydrzela.

ange_de_la_morte
9. led 2015

@pisisvori : ve zhruba 90% případů kdy vařím a myju nádobí, žehlím, vysávám nebo vytírám mám syna a sobě přešátkovaného 😉 a takto je to od jeho cca 5-6 měsíců až do teď jsou mu skoro 2 roky - prostě buď takhle nebo vůbec, není den , kdy by nebyl v šátku a já nešla něco dělat. Jde fakt všechno, dle potřeby vážu úvazy do cca 15m byl jen vepředu a normálně jsem fungovala, pokud na nevidíš přes dítě, tak vysoko úvázané nebo propstě lepší zvolit jiný úvaz ..... já se pohupuju, zpívám, povídám a je klid ... nevidím jediný důvod pro by to nešlo 😀

pisisvori
9. led 2015

@kajalka aha tak, že vše zvedneš a ukazuješ mu to dozadu? Chápu správně? No holt někdo má děti co se sebou nechají dělat cokoli ...ale někdo holt ne. Dcera prostě v nosítku vydrží max 10 minut.

pisisvori
9. led 2015

@alcar no přesně🙂 i to nebezpečné, když jsme třeba přendavala hrnec z jedné plynové plotýnky na druhou tak jsem se úplně lekla, aby nechytl nějaký kus nosítka☹.

pisisvori
9. led 2015

@ange_de_la_morte šátek nepoužívám a jak jsem psala výš každé dítě je jiné🙂 jsou prostě děti, kterým se v nosítkách a šátkách nelíbí🙂 i když někdo to nechce pochopit🙂 a za tu práci než je tam napasuju to fakt na těch 5 co tam vydrží minut nemá moc cenu.

lucinacka
9. led 2015

@pisisvori Ja v nositku normalne varim, ne teda nejaka komikovana jidla, jen rychlovky, myju nadobi, zase ale jen omezene, na hodinove stani u plotny nebo drezu to neni. Pak chodime veset pradlo do susarny, poklizim po byte veci, pro ktere se nemusim shybat... kdyz to neni neco, u ceho stojim hodne dlouho a nehybu se, tak mu to nevadi. Ono kazde dite je jine, syn treba satek i nositko tak do 3.mesice odmital uplne

pisisvori
9. led 2015

@cabo zkoušej to postupně, aby vydržel...vím, že u některých dětí to nejde ...moje první byla tzv "náročné" dítě se vším všudy co to znamená = řvoucí, nespící, nedoložitelná, co si myslí, že ona a maminka jsou jeden celek🙂 a prostě dokud neseděla tak jsem vše dělala jen o víkendu, když byl manžel doma, protože ona přes den prakticky nespala.
Teď druhá je lepší a když má dobrý den tak vydrží v lehátku, na dece a kouká na mě...když má horší tak se jí víc věnuju a ona se zklidní a druhý den je zase dobrý....a taky jsme zjistila, že když zakňourá neznamená to, že je zle většinou zakňourá a pak zase chvíli vydrží....dávám si jí i do kočárku, aby měla změnu a trochu jí podložím záda a ona na mě kouká třeba dneska , když jsem luxovala.

alcar
9. led 2015

@pisisvori moje mala mi od zacatku bojkotuje jakekoliv stisnene prostory. Uz v porodnici neexistovalo, abych ji zavazala do zavinovacky. Takze u nas ergo nositko taky valny uspech nemelo. Navic ja delam na popaleninach a vim, jak vypadaji slita a oparena decka, takze s ditetem na brise bych fakt rozhodne nevarila! To je naprosty nerozum. Ale asi jsem profesne postizena. 😅 Ale jinak samozrejme klidne at si deti kazdy nosi jak chce, urcite to ma sva pozitiva, ale varit s mimcem v satku na brise rozmlouvam teda kazdemu.

ange_de_la_morte
9. led 2015

@pisisvori : já jen že ses ptala jak se dá s dítem vařit 😀

mandala
9. led 2015

@wenduliks Je to o povaze, můj syn se zabavil, vůbec mě nepotřeboval, vydržel si prohlížet třeba svoji ručičku fakt hodně dlouho. A dodnes si vystačí sám. 😉