Ahoj, prosim o radu. V cem jste mely sve dite nez jeste zacalo samo sedet? Malemu je 6 mesicu a v lehatku uz mi moc byt nechce. Bezne lezi na podlozce,ale i to ho ne vzdy bavi a kdyz musim jit neco delat do vedlejsi mistnosti tak jsem ho driv davala do lehatka,ale v tom uz se mi prohyba....
Mely jste dite treba v hopsatku?
Dekuji
Diky,ale noseni nedam, ma 10 kilo..... 😉
A navic nejsem zastancem neustaleho noseni deti
Dite nechce byt nikde samo. Syn to delal taky,mela jsem ho pořád na rukou a vse ostatni delala,kdyz spal. Tak male dite se neumí zabavit samo na dlouho.
@cabo v ergonomických nosítkách nebo v šátku se ti rozloží jeho hmotnost a je to v pohodě. Ale jinak doporučuji dělat věci, když malej spí, nebo je tatínek doma a je s ním. Nebo si pamatuju, že holky chvilku vydržely na bříšku a hrály si (ocumlávaly) hračky, ale stejně to není na dlouho. Hopsadla a vkládací chodítka jsou příšerný, raději o tom neuvažuj. Ber to tak, že jsou k dostání, že je někdo vyrobil a tudíž je musí prodat, ale pro děti to fakt není zdravý. Visí tam za genitálie, trpí tím kyčle a váha těla je celá na páteři, která nemá potřebnou podporu ve svalech. To si myslím, že za pár minut klidu nestojí...
@cabo A na bříšku ho to nebaví?? Třeba se brzy začne pohupovat na kolínkách, plazit se, nebo rovnou lézt a hned bude mít zábavu
@cabo využívala jsem jenom lehátko a občas nošení. Nejvíc byly holky na zemi na podložce, když jsem potřebovala něco udělat jinde, brala jsem je v lehátku, nebo jsem položila na zem v jiné místnosti. Hodně je bavila hrazdička, když ležely na zádech, nebo pak na bříško a mohly se rozhlížet kolem.
Nikdo po tobě nechce, aby jsi nosila neustále, ale třeba pověsit prádlo, něco uvařit se s dítětem v šátku/nosítku dá.
Deka, na bříšku, v ergo nosítku, v kočárku.
Neuznávám ani lehátka...
Dcera chtela byt jen v jidelni zidlicce Peg Perego, sla polozit skoro do lehu, dala jsem ji co nejvyse a malou s sebou takhle vozila po byte, do koupelny, byla vysoko, coz se ji libilo. Ale uklizela jsem po nocich, nastesti mala spala 11 hodin vkuse.
Na zem jsem ji dat nemohla, to silene rvala.
Vzít do vedlejší místnosti s sebou 😉 myslím zas na zem
My máme v pokojíku přenosnou postýlku, v který si malá hraje už od mala a vím, že nikam neuteče, a ani se nezraní. Má tam hračky, takže se zabaví a já můžu v klidu vyběhnout ven vynést smetí. 😀
V obýváku má od 6měsíce starou autosedačku (její křeslo), tu polohovatelnou a tam si ji přikšíruji. V 6měsíci děti už nechtěj jen ležet, chtějí objevovat a pohybovat se. Doporučuji tu cestovní postýlku, koupili jsme do ní levnou madračku a má to opravdu jen na hraní.
@evulina77
@kajalka mě by teda zajímalo jak s dítětem v nosítku třeba vaříte nebo myjete nádobí....já jsme to zkoušela a moc to teda nejde...na práci nevidím a malé se to vůbec nelíbí, protože ona chce chodit, když v tom je a ne stát na místě a koukat do jednoho místa, když škrabu brambory...takže mi to přijde dost k ničemu🙂
U nas bylo v te dobe to same. Na zemi rvala, protoze nic nevidela. V nositku jsem ji mela parkrat vepredu na brise, ale pri vareni je to dosti neprakticke a nebezpecne. Na pripnuti na zada jako batoh bych potrebovala dva asistenty. A stejne mi v tom vydrzela chvili, protoze ani tak ci tak nic nevidela. Takze jsem ji mivala primo u me v kuchyni v zidlicce, kterou jsem dala skoro az do lehu a tu hodinku denne v tom vydrzela.
@pisisvori : ve zhruba 90% případů kdy vařím a myju nádobí, žehlím, vysávám nebo vytírám mám syna a sobě přešátkovaného 😉 a takto je to od jeho cca 5-6 měsíců až do teď jsou mu skoro 2 roky - prostě buď takhle nebo vůbec, není den , kdy by nebyl v šátku a já nešla něco dělat. Jde fakt všechno, dle potřeby vážu úvazy do cca 15m byl jen vepředu a normálně jsem fungovala, pokud na nevidíš přes dítě, tak vysoko úvázané nebo propstě lepší zvolit jiný úvaz ..... já se pohupuju, zpívám, povídám a je klid ... nevidím jediný důvod pro by to nešlo 😀
@ange_de_la_morte šátek nepoužívám a jak jsem psala výš každé dítě je jiné🙂 jsou prostě děti, kterým se v nosítkách a šátkách nelíbí🙂 i když někdo to nechce pochopit🙂 a za tu práci než je tam napasuju to fakt na těch 5 co tam vydrží minut nemá moc cenu.
@pisisvori Ja v nositku normalne varim, ne teda nejaka komikovana jidla, jen rychlovky, myju nadobi, zase ale jen omezene, na hodinove stani u plotny nebo drezu to neni. Pak chodime veset pradlo do susarny, poklizim po byte veci, pro ktere se nemusim shybat... kdyz to neni neco, u ceho stojim hodne dlouho a nehybu se, tak mu to nevadi. Ono kazde dite je jine, syn treba satek i nositko tak do 3.mesice odmital uplne
@cabo zkoušej to postupně, aby vydržel...vím, že u některých dětí to nejde ...moje první byla tzv "náročné" dítě se vším všudy co to znamená = řvoucí, nespící, nedoložitelná, co si myslí, že ona a maminka jsou jeden celek🙂 a prostě dokud neseděla tak jsem vše dělala jen o víkendu, když byl manžel doma, protože ona přes den prakticky nespala.
Teď druhá je lepší a když má dobrý den tak vydrží v lehátku, na dece a kouká na mě...když má horší tak se jí víc věnuju a ona se zklidní a druhý den je zase dobrý....a taky jsme zjistila, že když zakňourá neznamená to, že je zle většinou zakňourá a pak zase chvíli vydrží....dávám si jí i do kočárku, aby měla změnu a trochu jí podložím záda a ona na mě kouká třeba dneska , když jsem luxovala.
@pisisvori moje mala mi od zacatku bojkotuje jakekoliv stisnene prostory. Uz v porodnici neexistovalo, abych ji zavazala do zavinovacky. Takze u nas ergo nositko taky valny uspech nemelo. Navic ja delam na popaleninach a vim, jak vypadaji slita a oparena decka, takze s ditetem na brise bych fakt rozhodne nevarila! To je naprosty nerozum. Ale asi jsem profesne postizena. 😅 Ale jinak samozrejme klidne at si deti kazdy nosi jak chce, urcite to ma sva pozitiva, ale varit s mimcem v satku na brise rozmlouvam teda kazdemu.
@pisisvori : já jen že ses ptala jak se dá s dítem vařit 😀
Bože, hopsadlo nééé. Kup si ergo nosítko či šátek a může ti asistovat. 😉