ahoj maminky, mám 6 měsíční holčičku, tak bych s váma chtěla prodiskutovat jak se takhle staré dítko dá zabavit? ukazujeme hračky, zrcadlo ale co dal?
pak bych měla otázku jaké příkrmy bych měla dávat miminku? zatím jsem dávala jenom mrkev, dnes se chystám na mrkev+brambor, jaké další kombinace se dětem vaří?
maminky stejně starých dětí, co vaše dítka už umí? a jak s nimi trávíte den, od rána až do večera? 🙂
taky mám takto staré - no mladé holčičky 😀 zrovna včera jsem řešila kurňa co já s nima budu pořád dělat celý dny, teď už jen neleží v postýlkách, máme to většinou tak, že kolem 7 h ráno mají mlíčko....pak je šupnu nachvíli ke mě do postele vytrávit 🙂 koukaj na tv. to se mezitím najím, někdy mrknu na email..... pak je převlíknu z pyžámka a dám je na zem prokopat, střídám bříško a druhá si mezitím hraje pod hrazdičkou.....to je unaví a většinou kolem 9 h je dávám do sedaček tam nachvíli usnou nebo si hrají s hračkou, v 10 h mají kaši nebo ovoce..... pak je dám na dvůr spát do kočárku (mám tu možnost), kde mi většinou vydrží do 13 h. Pak mají obídek, dávám mrkev + brambor, chci začít s batáty....pár lžiček až navyknou, pak tam mám ještě cuketu... Jinak je dobrá i dýně, ale nevim kde teď sehnat....také brokolice. Zjistila jsem, že do zeleninových příkrmů jde přidat i rýžová kašička 🙂 je to sytější. No a pak chodíme ven, nejlépe tak 1 - 2 hodiny..... kolem 16 h. další jídlo, to už je mlíčko (někdy to přehodím že v poledne mlíčko a v 16 h zelenina), pak většinou nastává zlobící čas, a já čekám netrpělivě až přijede tatínek a taky zabaví 🙂 a večer taky mlíčko......kolem 19-20 h. Pak mi spinkají až do rána 😎 Někdy je změna programu, když přijede ségra, babička nebo já s holkama někam vyjedu 🙂 ale to je málokdy. Víkendy jsou stejné, s tím ale že mi pomůže taťka a většinou někam jedem - za rodinou, na výlet, na jídlo.... se na to moc těším za celý týden....člověk vypadne z domu 😉
@andrrriiik Také našemu stačilo to, co popisujete 🙂
@marierutova1 A dcera,ta byla ještě klidnější 🙂
Ráno se vzbudí kol6, kojim pokud jsem nekojila v noci, když je neklidná šupnu ji do postele ke mně a poslední dny ještě usne do 9, pak kojim, pak si jdu dát snídani a koukám na Gilmorova děvčata:o), ona si hraje na dece s chrastítkem špendlíkem, pak má různá jiná chrastidla, kostky, občas na ní houknu, pak začne být kol půl 11 protivka, dávám ji spát doma do kočárku, někdy usne na 20min, někdy na 1,5hod dle toho zda ráno dospávala či ne, já něco vařím anebo poklízím. Anebo se poflakuju. Po probuzení anebo dopoledne jeste procházíme byt, ukazuju co je ve špajzu, šahá na poličky a zkoumá, říkám jí todle je kytka, todle je..., jak u blbejch.
Mezi půl12 a 12 chce jíst, to začíná fofr s ohřáváním příkrmu, do toho jídlo pro mne pač do hodky po skončení krmení ( už dobře papá zeleninu i masíko- brambory s něčím, dýni miluje, mrkev, špenát, pórek, kořenová zelenina další, hustá polévka,atd) už je neklidná a tak v cca 13-13:30 jdeme ven.spí většinou pak od 14 do 16hod, někdy do 17hod. Pak domu, kojim, nekdy jeste venku kdyz je ted hezky. Doma si pak hezky spokojene hraje sama, klidne hodinu. Kol 18-18:30 začíná být neklidná, to přichází manžel a tak se rozptýlí. Mezi 18:30 a 19 koupeme, pak nakojit a šup do postele, do osmi spinká. Ale moje je extremně hodná mám pocit...
Já mám stejně starého chlapečka,a nejvíc se zabaví chrastítkama a závěsnýma hračkama,na to furt sahá,dává do pusy,a stačí mu to 😉
Příkrmy jsem sice dávala od 4m,ale začala jsem bramborem,za dva dny přidala mrkev,za další dva dny jsem dala třeba kedlubnu,brokolici,dýni,atd...Většinou jsem kombinovala s bramborem.Až jsem nemusela dokojovat,zařadila jsem ovoce.Jablko,hrušku,už měl i švestky,jahody,nektarinku...
Malý se zatím přetočí z bříška na záda,a ze zad na bok 🙂 Jinak,když se mu věnuju,dělám hlavně blbosti,to se úplně řehtá 😀