4týdenní miminko naspí denně jen 10-12 hodin

seznamseznam
6. led 2016

Zdravím🙂 Chci se zeptat jak to máte se spaním vašich měsíčních miminek. Naše malá naspí během 24 hodin cca jen!! 10-12 hodin. Přijde mi to hrozně málo na tak malé mimi. Sama neusne, musíme chovat a hojdat i několik hodin než ji můžeme položit do kolébky nebo postýlky. Jinak hrozně pláče. Celkově se hodně kroutí - dle mudry prdíky. Malá je plně kojená. V noci naspí tak těch 6-7 hodin (ne v kuse) a přes den ten zbytek tak po půlhodinkách víc tomu nedá. Jak ji přimět spát více a v klidu? Zkoušíme všechno, nejlíp nám funguje metoda dle Karpa - zavinutí, houpání, bílý šum. U toho se krásně uklidní, ale vydrží se rozhlédat i 3 hodiny než aspoň zadřímne...Je to náročné. Díky za Vaše příspěvky

jarcik86
6. led 2016

U nás to bylo podobné, první dva měsíce spal strašně málo, jak píšete 10-12 hod max. Vydržel i 8 hod bez spánku, jsem nechápala. Zkuste šátek, ten nám hodně pomohl. Dala jsem ho do něj, začala vysávat a spinkal. Stihla jsem si uklidim i uvařit a malý byl spokojený. Teď už se to pěkně ustálilo ( malý měl 4.1. čtyři měsíce a spí těch 16 hod denně, vždy cca 2 H vzhůru a pak hodinku a půl šlofíka, večer dávám okolo 19 hod a do 8mi dvě pauzy na kojení s tím, že okolo té 23 je vzhůru i hodinku a pak krásné spinka až do 5ti. Musíte vydržet, ale chápu, že je to zahul. Já ještě kojila ze začátku i hodinu a půl v kuse než se nasytil. Nebojte zlepší se to. Na to huštání moc nezvykejte, pak to bude vyžadovat. Malého dám do kolébky v bdělém stavu, párkrát mručkne a hezky usne🙂

betelgeuzz
6. led 2016

a v kočárku nespí? Starší taky špatně spávala, ale aspoň v kočáře usnula a spala 2 - 3 hodiny. Ale musela jsem jezdit.

seznamseznam
autor
6. led 2016

V kočárku poslední týden vydrží tak necelou hodinku a pak zase spustí a pláče dokud ji nevytáhnem. Až by si dušičku vyplakala. A když už teda spinká v kočárku tak se musí také jezdit. Mám šátek i babyvak oboje jsem si sehnala a doufala že se jí v tom bude líbit. Zatím neúspěch v tom i v tom řve jak tur, jako by jí někdo lámal kosti. No budu doufat, že se to časem uklidní protože už teď jsem jak chodící zombie. Někdy si říkám jestli jsem jí nemohla nějak ublížit když tak pláče.

evulina77
6. led 2016

@seznamseznam některý děti prostě spí míň. Podle mě nespí až tak hrozně málo. Moje poslední dcera taky spávala takhle a prostě se s tím nedá nic dělat 😀 😀 . Zkuste spaní ve společné posteli, je to lepší než v noci furt stávat na kojení. Já hodně nosím v manduce, tam se líbilo všem mým dětem. Kočárek je u nás stále katastrofa, v hlubokém jen spala, ale usnout musela v manduce a pak opatrně přesunout do kočárku a chodit nebo jezdit na bruslých, jinak hned byla vzhůru. A teď, když má přes rok spí jen jednou denně a to max hodinu spíše 45 minut a zdá se, že jí to vyhovuje. No a já už jsem si nějak zvykla... Hlavu vzhůru, bude dobře...

svokatko
22. led 2016

Malé jsou 4tt a první dva také pořád plakala a byla vzhuru třeba celé dopoledne než na chvili usnula. Zkoušela jsme také vše možné a nakonec docela pomohlo při přebalování masírovat bříško Pupikem, cvičit s nožičkami a tlačit ji je na brisko, aby se vyprdela. Také nahrát pytlík a dát na brisko. Hlavně jsme trošku zkrátily kojeni a dřív jak po 2 hod ji nedavam, jinak place a bolí ji brisko. Teď už máme klid, nějak to přešlo samo. Pupík občas ještě masiruji, ale jen tak preventivne.