4měsíční dcera zvedá hlavu vleže

michaela1891
26. dub 2017

Naši malý je přesně 4 měsíce a jeden týden. Dneska ji pozoruji jak v leze na zádech zvedá hlavu. Krom toho to dělá když ji chovám zády k sobě a vždycky přidržíme nohy trochu výš. Na netu jsem četla že tím posiluje břišní svaly což dělat nemá a jde tak proti správnému motorické mu vývoji. Máte s tím někdo zkušenosti? Zabránit ji v tom se nedá

dzogobela
26. dub 2017

Ja myslim, ze to delaj skoro vsechny deti. Nase to taky dela. Ze zacatku jsem ji v tom ruzne branila, ale stejne to dela dodnes, je ji skoro 9 mesicu 🙂 asi bych to moc neresila.

msimankova
26. dub 2017

@michaela1891 dcerka to také dělala, hlavně venku v kočárku, v buse si vždycky někoho vyhlédla a navíc se smála 🙂 Pak už si sedla a byl klid, je v pořádku 🙂 Byla jsem z toho taky nejistá, ale co s ní - přivázat? 🙂

eva1987
26. dub 2017

Náš malý zvedá hlavu už od 3,5 měsíce, v pondělí má 4 měsíce. V leže i v rukách když ho chováme, furt se tahá do sedu. Zabránit se tomu nedá, už ho necháváme.

cherubt
27. dub 2017

Když jsme byli na4 měsíční prohlídce tak jsem paní doktorce říkala že nechce moc ležet že už se krásně přetáčí na bříško a když leží na zádech tak se pořád snaží zvedat, že dává hlavu nahoru a paní doktorka říkala jen ji nechte aspoň posiluje bříško bude mít břišaky. Neříkala nic o tom, že by to bylo špatně a škodilo jí to.

antmi
27. dub 2017

@michaela1891 ahoj, přidám radu fyzioterapeuta =) četla jsi správně, není to úplně vhodné, posiluje se tím přímý břišní sval a dochází pak ke špatné souhře s ostatními břišními svaly. Radím, místo v klubíčku, nosit spíš na tygříka a hlavně, pokud používáš, odbourat lehátka, židličky a jiné výmysly, kde je dítě v polosedu/pololehu. Dávat hodně na bříško. Co nejméně v autosedačce, opravdu jen na cesty autem.
Trochu to ale dělá asi každé dítě, chtějí holt vidět =)