4letý kluk kaká jen do plíny, máte zkušenost?

jari87
20. črc 2014

Dobrý den/ahoj,

mám velkou prosbu. Moje kamarádka má dva kloučky a právě s tím starším má velký problém. Od malička špatně jí a málo pije a díky tomu má dost často zácpu. I když je to velký problém a kamarádka s ním bojuje, největší problém je to, že klučík ve svých 4 letech nechce kakat jinak než do plíny. Kamarádka se snaží být tvrdá a plínu mu dát nechce, slibuje všechno možné jen aby se vykakal do záchodu, ale nic ☹ Včera když jsme u nich byli na návštěvě, tak už to měl mezi půlkami, ale do záchodu to prostě nepustil, i když už ho bolelo bříško a chtelo to ven, tak prostě do záchodu ne!!! ☹ Kamarádka se držela dlouho a držela ho na záchodě a přemlouvala, ale nic... Prosil tak dlouho o plínu, až mu jí dala a byl klid ☹ Je z toho celá nešťastná a už si neví rady, tak jsem jí slíbila, že Vám sem napíšu a zeptám se, jestli s tím náhodou nemáte některá zkušenost a neporadily jí co udělat. Moc děkuji.

hojda
20. črc 2014

Tohle je docela běžný problém, kamarádce to dělala holčička, přešlo to samo, prý to jde odblokovat pomocí kyneziologie, ale zkušenost nemám, podle mě radějí ať se vykaká do té plíny, než aby si to bloknul ne nešlo mu kakat vůbec 😔 . Jinak upravit jídelníček (snadno se řekne, těžko provede☹, znám to sama ).

mogwaika
20. črc 2014

Plenku bych mu určitě dala, když si o ní řekne, časem k tomu dojde sám a do školy s plínama nepůjde. Nasadila bych laktobacílky, k svačince hrušky, sušené švestky atd. Měli jsme plínu do 35 měsíců, zoufali jsme, styděli se, byli tvrdí. V momentě, kdy jsme přestali tlačit na pilu a přestali to brát jako osobní prohru, tak se cca do 14 odplenkoval sám, i na noc. Jen k tomu prostě musel dospět sám

hojda
20. črc 2014

Jinak to jedna maminka posílala odkaz k trošku jinému tématu, ale stojí to za přečtení.

http://maminator.cz/2012/11/04/kdyz-diteti-nefu...

uztotakbude
20. črc 2014

Mám pro ni jednu dobrou radu. Naučte ho rituál. Při příchodu na záchod odmotejte kus toaletního papíru, hoďte ho do záchodu a pak ať se tam vykaká. Některým dětem vadí ten pocit díry pod zadkem, nebo i to, že jim voda při tom ostříkne zadeček.