4,5měsíční dcera má často ledové ruce a nohy

schnee
28. únor 2016

Ahoj mamky, mám dotaz, naše malá (4,5 měsíce) má poslední dobou hodněčasto studené, někdy až ledové, ruce i nohy. Ruce jen dlaně, ale nohy někdy chodidla a někdy i celé nohy (lýtko a stehno), jinak je ale teploučká (na hrudníčku, za krkem, i nos). Doma máme teplo (25 stupňů), ona je taky jinak teploučká, máte s tím někdo zkušenosti? Co s tím, pokud s tím jde vůbec něco dělat. 🙂

sixtynka
28. únor 2016

Můžou se jí špatně prokrvovat končetiny - já to mám taky. Venku je vedro já spím v teplých ponožkách a mívám studený ruce. Jestli chceš mít klid v duši, tak to řekni doktorce. Radši zbytečnej dotaz...

kuliseks
28. únor 2016

Nas klucik, 2,5mesice, ma taky studene porad ruce a nohy (teda cele pesticky a chodidla). Ma to asi po mne, ale asi se na to taky radsi doktorky zeptam na prohlidce. Jinak je taky teplouckej a i spi v zime venku v kocarku a je mu teplo ( za krkem i nos), vsechno v pohode. Jen ty rucicky a nekdy chodidla no.

smaug
28. únor 2016

Malá to měla taky tak, nějak jsem to neřešila, dávala jsem jí třeba ponožky navíc. MYslím, že jak se začala plazit, což bylo kolem půl roka, tak to přešlo. Pravda je, že to bylo na jaře, takže už bylo často docela teplo, ale teď už to nemá a to doma chodí jen v ponožkách a máme všude lino, takže od země docela chladno.