3týdenní syn když leží, tak má občas zakloněnou hlavu

sarikslezak
23. dub 2017

Ahoj, mému synovi budou zítra 3 týdny a když leží tak občas má zakloněnou hlavičku, když ho chovám tak se také pořád zaklání, myslíte, že to je normální a přejde to??

pucmelinka
23. dub 2017

My zase otacime hlavicku spis na jednu stranu a leha si spis na jeden bok...a je nam 16 dnu...

sarikslezak
autor
23. dub 2017

Taky máme radši jednu stranu, proto ho přez den dávám lehat na druhou

pucmelinka
23. dub 2017

@sarikslezak ja mu taky stridam strany v postylce,oracine ho,chovame na obou stranach a kdyztak ho dam spat na ten druhy bok...ale on se toci na levy bok,adi kvuli brisku,boli ho a nalevo je sestupny strevo...takze zrejme proto preferuje jen jednu stranu...

kotty
23. dub 2017

Tak já už mám 8m holčičku, ale k :
1) zaklánění se : Nedělala mi to uplně jako malá, spíš tak od 4m, kdy se snažila otáčet na bok a pak na bříško. Teď takle usíná na boku nebo se vyvaluje v náručí, že chce vidět za sebe/nahoru a tak.
2) preference jedné strany - od 6t jsme chodili na doporučení Dr. na rehabilitace pro predilekci pravé strany - lehávala na zádech a hlavičku pořád doprava, takže už bylo vidět zploštění, padala slova o helmičce apod. .. no rozcvičili jsme ji, jsem ráda, že byla pod dozorem včas, je nedonošená, a takle jsme hravě doběhli vrstevníky a teď je uměním v normě 🙂

g_m
23. dub 2017

@sarikslezak Myslíš, že se prohýbá do luku? Chce to co nejvíc chovat v klubíčku, ať je mimi stočené a má do kulata zádíčka.

magdasan
23. dub 2017

Taky se mi to jeden čas u malé zdálo, projela jsem celý internet a pak se doma hroutila. Samozřejmě to nic nebylo.Jak radí g_m , klubicko je správně a spíš kouknout na videa jak miminko správně chovat, vyndávat z postýlky i autosedacky.

pucmelinka
23. dub 2017

@kotty my jsme takyehce nedonoseny,36+6,dr.se mi ptala,jestli tu hlavicku dava i na druhou stranu...dava,ale moc casto ne...budu to taky s dr.resit pristi tyden

kotty
23. dub 2017

@pucmelinka jé, tak to jsme uplně stejně, taky 36+6 , fyzioterapeutka radila hooodne klubíčkovat a dávat na bříško, motivovat hračkama, cvičili jsme v leže na bříšku i na zádíčkách, radši to řešit dřív než pozdě. Naše doktorka když jme tam byli ve třech měsících , tak říkala, že je ráda, že nás tam poslala hnedka v těch 6 t.

kotty
23. dub 2017

@pucmelinka jinak jsme ji polohovali hlavičku když usnula v kočárku či v postýlce, s takovýma mrňkama se to ještě dá, spinkají tvrdě 🙂 a taky jsme měli polštářek medvídka, takový s důlkem na hlavičku https://www.mall.cz/detske-prikryvky-polstare/c...

pucmelinka
23. dub 2017

@kotty proberu to ve stredu s detskou...ja ho davam spinkat na druhy bok,nez kam se standardne otaci...a treba ted na tom boku spi uz 3,5 hodiny...

soyevita
23. dub 2017

@sarikslezak Moc nechápu,jak Ti může při chování zaklánět hlavičku.Jak už se tu psalo,je důležité miminko nosit např.v tom klubíčku,nebo dalších vhodných polohách pro takto malé miminko.Strany na spinkání střídat.Jsou různé redukční polštářky a válečky,které usnadní polohování

sarikslezak
autor
23. dub 2017

@soyevita při chování myslím když ho mám například v poloze na odříhnutí

nugetka20
9. kvě 2017

@sarikslezak pozor na to - malá miminka nechávat odříhnout víc přes rameno, aby byli přes rameno ohnutí. Syn je prvorozený, nevěděla jsem jak odříhnout, prohýbal se do luku.... pak to začal děla, když se vztekal, v šátku. Ve 3 měsících nás hnali na rehabilitace, zvýšený tonus v zádech, slabé břicho, do 7 měsíců jsme civčili. Když se vzteká, tak pořád zaklání, ale jen na chvilku (zůstalo mu to jako patologický pohyb). Rehabilitační nám říkala, že jsme to naštěstí chytli včas.
Takže pozor na záklony, nosit v klubíčku, odříhávat buď hodně dokulata přes rameno, nebo lepší na tygříka na ruce a hlídat i pasení koníků.