Ahojte mamky, mám 3 měsíčního syna, začal si cumlat pěstičku, někdy i obě, prakticky, co se mu do pusinky vleze. Dělá to prakticky celý den, i hned po kojení. Měli jsme problémy s nedostatkem mléka, tak jsem si myslela, že je to nedostatkem mléka, proto jsem mu uvařila UM, aby se dopil. Vypil jen maličko (20ml) a udělal to zase. JInak je spokojený, směje se, hraje si, není nijak spavý. Mám se začít nějak plašit na řešit dále to kojení? A nebo je to jen hraní si s ručičkou?
Ahoj,je to normalni,zjistil ze ma rucicky,neni to tim ze ma hlad.Nase mala to delala taky a klidne i po jidle,delala to asi mesic,pak prestala.
@veritanas ahoj mam 3 mesicniho syna a tak 14 dni dozadu to zacal delat taky... Strci si do pusinky pomalu celou pest a dumla a cumla a pak zase druhou... Uplne u toho mlaska a dela to porad, cely den 🙂 jhlad urcite nema...myslim ze je to normalni to dumlani rucicky.... Vubec to neres🙂
Je to normální vývoj, objevil ručičky a hraje si s nima. Až bude schopný vzít a udržet v rukou věci, bude strkat do pusy a cumlat i je.
U nas to same...take to beru jako ze objevuje prsty:P
Jojo taky dumlame 🙂 a desně u toho slinta 🙂
Díky za tuhle otázku i odpovědi. Zrovna to doma resime s naším téměř 4mesicnim prdolkou a jsem ráda, že díky vam vím, o co go. My mu pěstičky jemne vyndávali, tak teď už vím, že ho máme nechat byt. 😀
Normální záležitost 🙂 a až přijdou zuby... hmmm 😀
Malej to začal dělat cca ve 2 měsících. Začal zlehka, teď už kolikrát se bojím, aby si tu ruku neužužlal. Akorát teda jak se mu hlásí zuby, tak to tam loví nejdřív celou ručkou, pak jen prstíkem. Žužlá co může, miluje deky... ty přímo žere 😀 hračky žužlá zásadně jen plyšový nebo látkový, nějaký kousátka ho nezajímají. Teda jo, hraje si s nima, ale né že by si s nima brousil ty dásně.
Myslím si, že je to hraní. Kdyby miminku něco bylo, ozývá se pláčem (i hlad). Pokud je tak spokojený, jen si hraje. Kamoška vždycky, když se jí něco na malé nezdálo (že se nějak jinak hýbe nebo něco dělá), natočila to na mobil a ukázala v poradně mudře, jestli je to ok. Vždy teda bylo 😎