3měsíční syn přes den sám neusne

lucienee
5. led 2018

ahoj, mám synka (necelé 3 měsíce) a máme problém - a to se spánkem přes den. Sám prostě neusne... musíme nosit v náručí a houpat... dlouhodobě to takhle dělat prostě nejde. Večerní spánek je v pohodě - dáme do postýlky, pohladíme, přikrejeme, zapneme šum a do chvilky spinká....Jak ale na ten denní spánek? jak jej naučit aby usnul sám? Kde je ideální prostředí na spánek - dáváte vždy do postýlky, či děti máte v obýváku v košíku apod. Díky za rady a tipy 🙂

verinka88hb
5. led 2018

Tak já ti asi neporadím, ale jen tě uklidním, že mám dcerku 6 měsíců a bez houpání a nošení mi neusne ani přes den, ani večer. Měli jsme problémy s prdíky, takže jsme nosili a jaksi to pokračuje dál. Sama usnout neumí, já už nezignovala na to to změnit, snad to časem sama pochopí. Jen podotýkám, že má 8,5 kg, takže moje záda si užívají..... 😒

ladyhacek
5. led 2018

Nevim do kolika měsíců, ale ve 3m určitě mi spal 3x za den. Vstavali jsme v 6 . Chodil spát kolem půl 9-9 , kolem 12 a pak kolem 3-4?? Mě usnul vždy jen v kočáře. Chodila jsem s ním 2x ven a pak když tak uhoupala na verande ci zahrade. Po obědě doma spal až ve 2 letech jinak vždy kocar

barusenicka
5. led 2018

U nás dcerka byla jaksi rozmazlená, večer i přes den usnula jen při houpání na ruce nebo kočárku. Vnoci pak často když ji nic nebolelo, tak usnula hned o napapání. Skoro do roku a půl jsem ji uspávala drdáním v ruce, na ruce síla, a klidně půl hodinky až hodinku. Přes den jsem ji dala do kočárku a spala v něm bu¨ˇd doma na chodbě nebo venku. od roku a deseti měsíců nepí přes den už vůbec, sama neusne.
Syn spinkal do 10 měsíců uplně v pohodě, jak přes den tak v noci, položila jsem ho a usnul sám kdekoliv. Teď se mi rozmazil když mu rostly zoubky, večer musím být u něho a hladit ho, jinak se postaví v postýlce a pláče. přes den spí v kočárku, to ho někdy do kočárku je npoložím a usne sám. Když ho něco bolí, tak ho pohoupu a usne také.

petrasipkova1
5. led 2018

Dcera asi do roka možná déle neusnula sama, bud při kojení v leže v posteli, nebo jsem jí šla vždycky uhoupat do kočárku na zahradu a tam chrupkala u okna 🙂 Je to normální, dítě k tomu dozraje samo.

kizii
5. led 2018

Nase mala strasne tezko usina.. Nezabira vubec nic, uz jsem z toho obcas celkem unavena.. Proste je to jejich obdobi, ktere se musi vydrzet🙂

lida9
5. led 2018

nam maly pres den spinka vzdy tam kde v noci, zatahnu zavesy takze ma pritmi... jeste je otazka zda davate spinkat az kdyz prcek chce, zezacatku jsme nemeli vubec denni rezim proste si usnul pres den kazdy den jinak...

mis_el
5. led 2018

Já bych zkusila šátek nebo nosítko 🙂 Já tedy mám nosítko od 5 měsíců a předtím hrozně řvala když chtěla spát, musela jsem ji uspávat na rukou. Od té doby co mám nosítko tak ji tam dám a ani si nevšimnu, že usnula a normálně přitom třeba něco poklízím.

kata267
5. led 2018

Muzu te uklidnit, dcera 18m a sama neusne doted...a ted mi posledni dobou odmita spat pres den uplne uz takhle brzo a vubec nevim co s tim 🙁

kassandra1
5. led 2018

Prosím, vy které jste uspávaly dítě v kočárku...Jak a kdy jste odnaučily spát v kočárku a uspávat znovu v postýlce? Syn má něco přes rok, zatím spí 2x přes den a pak v noci, uspávání v kočárku je zatím pro mně rychlé, snadné, ale obávám se, jak to půjde až bude větší?

petrasipkova1
5. led 2018

@kassandra1 ty děti se rychle mění, co jeden týden nejde, další už zvládnou uplně v pohodě. Dcerka měla rok v létě a jak pak přišla zima, tak už byl problém jí dávat spát do fusaku ven, když začala chodit, takže v roce a půl už určitě spala jen doma, prostě jsem si s ní šla lehnout do naší postele, hladila, třeba zpívala a ona usnula. Ale je fakt, že jí od narození nic neodnaučuju nebo jí jinak necvicím, není to pes, takže vše dělám tak jak to ona zvládne, až prostě k tomu dozraje, od miminka nikdy v postýlce nespala, do předVánoc spala s náma v posteli, ted jsme jí udělali pokojíček a úplně bez problémů tam spí sama, už se tam těšila, je jí 2,5 roku, jen k ránu začne kňučet, tak si jí vezmu k sobě a spinká klidně do devíti 😀 Večer i v poledne si s ní jdu lehnout, tulíme se, večer čteme pohádku a ona usne, nikdy v životě ještě neusnula jen tak sama, miluju to tulení a ten klídek když usíná. Nemám ráda nic na sílu, vše je tak nějak automatické, přirozené, v klidu.

makiszek
5. led 2018

Asi nepotesim, 3m dcera jinak než sama neusina. Strčím ji do postýlky, dám dudlik, muchláčka, odejdu a spí. Je to asi dítě od dítěte, když byla úplně malinká tak jsme ji museli chovat ale teď chce být sama ☺

vladienka
5. led 2018

V 3 mesiacoch je to uplne normalne. Cez den spala len na mne a na noc sme uspavali na ruke aj hodinu.. v 4. Mesiacoch zacala zaspavat obcas sama, potom vzdy sama.. na noc zaspava na prse. Teraz jej idu neustale zuby a je po samozaspavani. Takze vydrzat, nenechat vyplakat, 3 mesacne dieta naozaj nevymysla ani nie je rozmaznane

mammoth007
5. led 2018

Já mám obě mladší děti chovaci. U dcery jsem po pár měsících pořídila šátek a bylo, usnula rychle snadno a tvrdě, já udělala, co jsem potřebovala a když byla opravdu tuhá, odložila jsem ji do postýlky. Se synem jsem to praktikovala od narození, řekla bych, že první tři měsíce strávil jen v šátku. Dnes je mu šest měsíců a spinká sám v postylce úplně bez problémů. Dcerka ve dvou letech je uspavana ve své posteli, ale kolem druhé přijde ke mě a přes den usne jen pokud si s ní lehnu, nebo v šátku. Takže jak je vidno každý mladatko to má úplně jinak ať člověk dělá co chce. Jediná rada, co jsem kdy slyšela, nechat v postylce, dokud se neubreci, ale z toho je mi uzko jen když si to predstavim 😐

stuplakova
5. led 2018

Mi to malá občas dělá taky že nechce usnout, je možné že mu vadí světlo, chtělo by to třeba dost zatáhnout. A když mi malá nechce usnout tak se k ní přitulím a spinká za chviličku 🙂, prostě nechce být sama.

ploutvicka59
3. bře 2018

@makiszek jako pres kopirak u nas😍Obcas ma vecer,chodi spinkat v osm,vstava kolem 23.00 na první mléko,ma smudlaka a plenu.Buď se usmudla a uspi sama nebo pak balime natesno do pleny.A to je zaručeně cca sest hodin spanku pro obě❤😍👶Nesmrdla si rucickama po obliceji,nevyndava dudlik....Ne vzdy teda na to ma náladu👶Hřeje mě,ze umi usnout sama v postylce.Do trech měsíců spinkala s nami.Odbyl třetí a šla do svého...Pritel tvrdil,jak to nebude davat a ze měn de chtit...a Ejhle😍Co dítě,to originál