ahoj, mám synka (necelé 3 měsíce) a máme problém - a to se spánkem přes den. Sám prostě neusne... musíme nosit v náručí a houpat... dlouhodobě to takhle dělat prostě nejde. Večerní spánek je v pohodě - dáme do postýlky, pohladíme, přikrejeme, zapneme šum a do chvilky spinká....Jak ale na ten denní spánek? jak jej naučit aby usnul sám? Kde je ideální prostředí na spánek - dáváte vždy do postýlky, či děti máte v obýváku v košíku apod. Díky za rady a tipy 🙂
Nevim do kolika měsíců, ale ve 3m určitě mi spal 3x za den. Vstavali jsme v 6 . Chodil spát kolem půl 9-9 , kolem 12 a pak kolem 3-4?? Mě usnul vždy jen v kočáře. Chodila jsem s ním 2x ven a pak když tak uhoupala na verande ci zahrade. Po obědě doma spal až ve 2 letech jinak vždy kocar
U nás dcerka byla jaksi rozmazlená, večer i přes den usnula jen při houpání na ruce nebo kočárku. Vnoci pak často když ji nic nebolelo, tak usnula hned o napapání. Skoro do roku a půl jsem ji uspávala drdáním v ruce, na ruce síla, a klidně půl hodinky až hodinku. Přes den jsem ji dala do kočárku a spala v něm bu¨ˇd doma na chodbě nebo venku. od roku a deseti měsíců nepí přes den už vůbec, sama neusne.
Syn spinkal do 10 měsíců uplně v pohodě, jak přes den tak v noci, položila jsem ho a usnul sám kdekoliv. Teď se mi rozmazil když mu rostly zoubky, večer musím být u něho a hladit ho, jinak se postaví v postýlce a pláče. přes den spí v kočárku, to ho někdy do kočárku je npoložím a usne sám. Když ho něco bolí, tak ho pohoupu a usne také.
Dcera asi do roka možná déle neusnula sama, bud při kojení v leže v posteli, nebo jsem jí šla vždycky uhoupat do kočárku na zahradu a tam chrupkala u okna 🙂 Je to normální, dítě k tomu dozraje samo.
Nase mala strasne tezko usina.. Nezabira vubec nic, uz jsem z toho obcas celkem unavena.. Proste je to jejich obdobi, ktere se musi vydrzet🙂
nam maly pres den spinka vzdy tam kde v noci, zatahnu zavesy takze ma pritmi... jeste je otazka zda davate spinkat az kdyz prcek chce, zezacatku jsme nemeli vubec denni rezim proste si usnul pres den kazdy den jinak...
Já bych zkusila šátek nebo nosítko 🙂 Já tedy mám nosítko od 5 měsíců a předtím hrozně řvala když chtěla spát, musela jsem ji uspávat na rukou. Od té doby co mám nosítko tak ji tam dám a ani si nevšimnu, že usnula a normálně přitom třeba něco poklízím.
Muzu te uklidnit, dcera 18m a sama neusne doted...a ted mi posledni dobou odmita spat pres den uplne uz takhle brzo a vubec nevim co s tim 🙁
Prosím, vy které jste uspávaly dítě v kočárku...Jak a kdy jste odnaučily spát v kočárku a uspávat znovu v postýlce? Syn má něco přes rok, zatím spí 2x přes den a pak v noci, uspávání v kočárku je zatím pro mně rychlé, snadné, ale obávám se, jak to půjde až bude větší?
@kassandra1 ty děti se rychle mění, co jeden týden nejde, další už zvládnou uplně v pohodě. Dcerka měla rok v létě a jak pak přišla zima, tak už byl problém jí dávat spát do fusaku ven, když začala chodit, takže v roce a půl už určitě spala jen doma, prostě jsem si s ní šla lehnout do naší postele, hladila, třeba zpívala a ona usnula. Ale je fakt, že jí od narození nic neodnaučuju nebo jí jinak necvicím, není to pes, takže vše dělám tak jak to ona zvládne, až prostě k tomu dozraje, od miminka nikdy v postýlce nespala, do předVánoc spala s náma v posteli, ted jsme jí udělali pokojíček a úplně bez problémů tam spí sama, už se tam těšila, je jí 2,5 roku, jen k ránu začne kňučet, tak si jí vezmu k sobě a spinká klidně do devíti 😀 Večer i v poledne si s ní jdu lehnout, tulíme se, večer čteme pohádku a ona usne, nikdy v životě ještě neusnula jen tak sama, miluju to tulení a ten klídek když usíná. Nemám ráda nic na sílu, vše je tak nějak automatické, přirozené, v klidu.
Asi nepotesim, 3m dcera jinak než sama neusina. Strčím ji do postýlky, dám dudlik, muchláčka, odejdu a spí. Je to asi dítě od dítěte, když byla úplně malinká tak jsme ji museli chovat ale teď chce být sama ☺
V 3 mesiacoch je to uplne normalne. Cez den spala len na mne a na noc sme uspavali na ruke aj hodinu.. v 4. Mesiacoch zacala zaspavat obcas sama, potom vzdy sama.. na noc zaspava na prse. Teraz jej idu neustale zuby a je po samozaspavani. Takze vydrzat, nenechat vyplakat, 3 mesacne dieta naozaj nevymysla ani nie je rozmaznane
Já mám obě mladší děti chovaci. U dcery jsem po pár měsících pořídila šátek a bylo, usnula rychle snadno a tvrdě, já udělala, co jsem potřebovala a když byla opravdu tuhá, odložila jsem ji do postýlky. Se synem jsem to praktikovala od narození, řekla bych, že první tři měsíce strávil jen v šátku. Dnes je mu šest měsíců a spinká sám v postylce úplně bez problémů. Dcerka ve dvou letech je uspavana ve své posteli, ale kolem druhé přijde ke mě a přes den usne jen pokud si s ní lehnu, nebo v šátku. Takže jak je vidno každý mladatko to má úplně jinak ať člověk dělá co chce. Jediná rada, co jsem kdy slyšela, nechat v postylce, dokud se neubreci, ale z toho je mi uzko jen když si to predstavim 😐
Mi to malá občas dělá taky že nechce usnout, je možné že mu vadí světlo, chtělo by to třeba dost zatáhnout. A když mi malá nechce usnout tak se k ní přitulím a spinká za chviličku 🙂, prostě nechce být sama.
@makiszek jako pres kopirak u nas😍Obcas ma vecer,chodi spinkat v osm,vstava kolem 23.00 na první mléko,ma smudlaka a plenu.Buď se usmudla a uspi sama nebo pak balime natesno do pleny.A to je zaručeně cca sest hodin spanku pro obě❤😍👶Nesmrdla si rucickama po obliceji,nevyndava dudlik....Ne vzdy teda na to ma náladu👶Hřeje mě,ze umi usnout sama v postylce.Do trech měsíců spinkala s nami.Odbyl třetí a šla do svého...Pritel tvrdil,jak to nebude davat a ze měn de chtit...a Ejhle😍Co dítě,to originál
Tak já ti asi neporadím, ale jen tě uklidním, že mám dcerku 6 měsíců a bez houpání a nošení mi neusne ani přes den, ani večer. Měli jsme problémy s prdíky, takže jsme nosili a jaksi to pokračuje dál. Sama usnout neumí, já už nezignovala na to to změnit, snad to časem sama pochopí. Jen podotýkám, že má 8,5 kg, takže moje záda si užívají..... 😒