3měsíční nechce pást koníčky

vercanela1
29. čer 2017

Moje malá nechce past koníčky 🙄 Kdykoliv ji položim na brisko tak se začne vztekat a plakat.. nekdy se ji to povede ale to je hodne malo kdy 😏 Co s tim? Příkladem foto kdyz ji to zrovna nevadilo

e_v_k_a83
29. čer 2017

Ahoj, zkus jí zaujmout hračkou či vlastní tváří🙂 Polož jí na zem (koberec, pěnová podložka), uprav jí ručičky, aby je měla jakoby pod hrudničkem a trošku jí zatíž zadeček. taky se mrkni do knížky Rozvíjej se děťátko (dá se stáhnout myslím někde).
Z fotky to vypadá, že je pase na posteli to mě přijde moc měkké, že do toho zapadává, ale možná jí tam máš jen na foto🙂

odula
29. čer 2017

Heled, vsak casu dost ne? Hlavu drzi krasne a rovne, zda se mi, Pokladej ji sem tam na brisko (ale ne zas za cenu brutalniho revu😉 ) ona si to osefuje. 🙂

vercanela1
autor
29. čer 2017

Ty jo vsechno zkouším.. hračky sebe vsechno ale nic proste nepomáhá 🙉 Fotka je kdyz sme byli u babicky a bylo to venku tak sme ji meli na sedacce.. jinak paseme na zemi na pěnove podložce..jeste mrknu na tu knížku moc Dekuji..

vercanela1
autor
29. čer 2017

@odula to ona se spis vzteka nez ze by hned rvala 🙈 ja kdyz vidim videa jak spousta deti pase krásné tak prave se bojim abych neco nezanedbala..

janina012
29. čer 2017

Když je na bříšku, zkus jí roztaženýma prstama něžně jezdit podél páteře. To taky pomáhá 🙂

linee
29. čer 2017

@vercanela1 vzdyt to dela krasne, ma vzprimenou hlavu a krasne ji drzi. Hlavne nesrovnavej. Moje dokazala tohle az ve 3,5 mesicich. Navic je take otazne, co presne za paseni konicku povazujes. Napr. dlane otevrela az kolem 4.mesice, ta tvoje uz ma krasne otevrenou rucicku. Dej ji svoje tempo a svuj cas, kazde dite je jine.

vercanela1
autor
29. čer 2017

@linee asi to moc hrozim, mas pravdu každé dite je jiné ☺️ Je to takovej nas malej vztekloun no 😅Nekdy ji to jde krásné a nekdy zase nechce 😅

denisa060491
29. čer 2017

Treba to jen nema na brislu rada.nas maly se taky vztekal,kdyz na nem byl moc dlouho,ze jsem ho musela vzdycky otocit zpet na zadecka.jak se naucil pretacet na brisko sam,tak to bylo co chvila,protoze zpet to neumel.to se myslim naucil az kolem osmeho mesice(je trosicku pohodlny).vsechny deti nemaji rady polohu na brisku 😉 mala to dela naprosto skvele a jestli ji vyhovuje mit pod sebou neco mekciho tak bych tomu nebranila.ja jsem musela mit maleho,aby pasl vzdycky na svem brise,hracky taky nezabiraly 🙂

rajecka
29. čer 2017

Já si teda dovolím tě trochu znervóznět 🙂 Moje dcerka taky nesnášela polohu na břiše, vždycky se hned rozkřičela, tak jsem jí samozřejmě netrápila. Hračky a všemožnou motivaci jsem zkoušela, ale vždycky to vydržela jen chviličku, když jsem pak viděla jak děti jezdí v kočáru nebo dokonce spí na břiše, tak jsem nechápala. Řekla jsem to naší doktorce, jestli to není problém a ona se mi smála, co bych po ní chtěla. No jenže ono nešlo jen o to pasení, celý vývoj hrubé motoriky měla opožděný, přetočila se až v 8-měsících, poprvé si sedla ve 14m a první krůček udělala v 19m..... Ono ve finále se tak moc nestalo, byla pod dohledem neurologa a všechno dohnala, ale přeci jen je lepší, když tak nějak drží krok se svými vrstevníky.

puresin
29. čer 2017

@vercanela1 Moje beruska to taky na brise nenavidela, vzdycky zacala silene rvat, poblinkala se a pak v tom ryla drztickou.. 😂 Ale od 5. mesice se presto zacala otacet sama, a uz i chvili vydrzi, nez teda nastane stejny postup. 🙂

denisa060491
29. čer 2017

@rajecka Proc hned desit.kazde dite ma jine tempo a driv nebo pozdeji se s vrstevnikama srovna.zadne dite neni tabulkove a kdyz nekdo zacne jet podle tabulek tak me to vyzene krev do bodu varu.

rajecka
29. čer 2017

@denisa060491 Já přece neděsím, jen říkám svou zkušenost. Teď po těch letec už mi to ani nepřijde, že by to byl nějaký problém, ale moc dobře si pamatuju, jak je to stresující, když vaše dítě ještě v 9-ti měsících jen leží na zádech a nic nedělá. Přišlo mi to nekonečné, nevěděla jsem, jak jí zabavit, co s ní dělat celé dny.

denisa060491
29. čer 2017

@rajecka Ani nemela zajem o sezeni?maly sedel tak,ze se do sedu pritahl,nechtel porad lezet.nasi pani doktorce to divne neprislo,ze se takhle posazuje,kdyz ma zajem sam se pritahnout a v nemocnici me malem ukamenovaly,ze udelam nejlip,kdyz mu pomahat nebudu.a taky jim strasne vadilo,ze se v deseti mesicich neplazi a ani nelozi.proto jsem psala o tech tabulkach.

linee
29. čer 2017

@vercanela1 to je normalni, ja to take delala. Ale dej ji cas a nenut ji. Ja byla take nervozni, aby bylo vse v poradku - holka se v roce jenom plazila, o lezeni nemela absolutne zadny zajem a nemela ani jeden zub. Dnes beha, ze ji nestaci a kocarek pomaly odmita a zubu ma 16. To vse stihla za 3 mesice. Takze ji opravdu dej cas a hlavne nesrovnavej a chval ji za kazdy pokrok, ktery udela🙂

rajecka
29. čer 2017

@denisa060491 ona se právě nepokoušela o nic, přitom mentálně byla naprosto v pořádku, podle neuroložky i napřed, takže jak jsem psala, byla pro mě strašně deprimující, jak jí zabavit, jak jí stimulovat, venku se děti plácaly v písku, blbly a ona se pořád akorát nosila. Takže nešlo o to, že by mě nějak trápilo, že nejde podle tabulek, ale že mi to bylo hrozně líto, vlastně jsem měla 9 měsíců miminko, které jen leželo a nosilo se. V roce se začala plazit, kdy už děti začínají chodit 😀

denisa060491
29. čer 2017

@rajecka Ja zacala chodit az v 16 mesicich.skripla jsem se v choditku a pak jsem se pry pala 😀 no ja si rikam zase kam ho polozi. tam ho najdu 😉 se desim toho az zacne chodit uz ted se snazi si stoupnout.nelozi neplazi se.sedat se naucil svym vlastnim zbusobem.ani paci paci nechce delat a takove ty veci co nektere deti delavaji.neresila jsem,proste neni cvicena opicka,ale v nemocnici to byl pro ne strasny problem.navic mu do propousteci zpravy napsali,ze nemluvi.tak nevim co by melo jako ted uz 11 mesicni decko rikat.

eli_luc
30. čer 2017

@vercanela1 ahoj, chodíme na rehabilitace k jedné skvělé fyzioterapeutce a po té tobě jsem přesvědčená, že každé zdravé dítě koníky pást dokáže a pokud u toho pláče a je někde problém, tím problémem nemusí být nic jiného, že potřebuje pomoct posílit svaly, aby hlavičku s přehledem udrželo, pak z polohy na bříšku má radost! Je to poloha, ve které bude trávit budoucí měsíce nejvíce času a poloha ze které začne lézt. Proto je opravdu důležité, aby tuto polohu zvládala dobře, cítila se v ní dobře. Pokud tohle nezvládne s radostí, svalové nároky budou větší a větší.. potáhne se to s ní celou dobu. Názor pediatra není v tomto ohledu stěžejní, určitě bych si vyžádala vyšetření u rehab. doktorky.

denisa060491
30. čer 2017

@eli_luc Ne kazde dite,zacne lozit.

verus04
30. čer 2017

My máme stejný problém..chodíme i na rehabilitace a je to lepší. Byl nám doporučen i gym míč a ten je super. Malá má větší rozhled a vydrži na něm mnohem dyl než na puzzlich. Zkuste 🙂

eli_luc
30. čer 2017

@denisa060491 každé dítě dobře motivované, s dostatečným prostorem a podmínkami pro experimentaci s vlastním tělem, bez slabého bříška, ručiček a zvládnutí všech předchozích mezníků ve vývoji (pasení koníčků, první vzpřímení, druhé vzpřímení, otočení na bříško bez zaklánění hlavičky, pivotace ve směru i proti směru hodinových ručiček) lézt začne, chce to dítě motivovat, informovat se o tom na čem s dítětem pracovat, posilovat bříško hrou...většinou se děti dávají do chodítek, s pomocí posazují, postavují, vodí se za ručičky a pak se nikdo nemůže divit ze dítě neleze

eli_luc
30. čer 2017

@denisa060491 samozřejmě zdravé dítě mám na mysli, pokud jde o koordinační poruchy či nějaká postižení je na řadě lékař a i zdravým dětem může pomoci Vojtova metoda, když něco zvládají hůř a nebo vůbec

denisa060491
30. čer 2017

@eli_luc Hmm tak moje maminka asi meho brasku spatne motivovala,kdyz rajtoval po celem baraku po prdely a pak zrovna zacal chodit.byl uplne zdravy a choditko mel zakazane a ja jsem pro sveho syna choditko taky nechtela.ani bych na byte mit nemohla.

hani007
30. čer 2017

Lezeni je jedno z nejdulezitejsich vyvojovych fazi ditete. Ma co docineni nejen s chuzi a koordinaci obecne, ale dokonce i s reci. Kdyz dite neleze, ale hned chodi tak pak spravne nespolupracuji hemisfery, dite se muze v budoucnu spatne soustredit, muze mit velke obtize s psanim a delanim vice jednoduchych ukonu najednou. Nerikam, ze je to pravidlo, ale casto to tak je.