Zdravím maminky, prosím o radu (figle) jak na to.. Mám 3 měsíční holčičku a stále bojujeme s polohou na bříšku..nechce na něm být, po chvíli začne pláč a křik. Jezdíme i na rehabilitace, poradili nám cviky..ale stejně mi přijde, že nic moc. Hlavičku zvedá, ale pry má těžiště vyloženě na bříšku, tim pádem se o ruce v zásadě neopira. Včera nám dětská poradila, ať jí zkusím dát na míč..rozhodně se jí na něm líbí víc, než na zemi. Nemáte ještě nějaké "triky" ??
* cvicime tak je to lepší, ale stejně žádnej zázrak..lenosi to jsou 🙂
Maminky, ja muzu doporucit houpacku wingbo. Mam dvojcatka kluky a ,,becko,, mi polohu na brisku take naprosto odmitalo. Na houpacce se mu ale libilo🙂 Dokonce si troufnu tvrdit, ze kluci diky ni, ac nedonoseni tedy zpocatku o mesic "pozadu", pozdeji na neurologii byli hodnoceni jako prilis pohyblivy na normalni vek natoz na nedonosence.😅
Opravdu se jim tam moc libilo
https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=31...
Ahoj, chci vás jen uklidnit. Dcera být na břiše naprosto odmítala. Na rehab jsme začaly chodit hlavně z důvodu, že se po druhém měsíci celá jakoby stočila do oblouku a třeba hlavičku tak klonila i poté, co celkový zakřivení pominulo. Nicméně rehabka tam vypozorovala i celkové zpoždění v motorickém vývoji, atd. Takže vojtovka. Dcera si z ní vzala jen to, že zjistila, jak se jí to vlastně TEORETICKY může stát, že se na tom nenáviděném bříšku ocitne, a veškerou snahu soustředila tak, aby se jí to nedejbože nestalo. Takže ještě skoro v osmi měsících (dcera je 23.4. a zlom nastal 6.12.) bych ji na břiše udržela jedině tak, že bych jí přilepila vteřiňákem k podlaze. Jinak hodila nohou a byla na zádech. 5.12. k nám přišla na návštěvu kamarádka s chlapečkem, který byl naopak na břiše neustále. A zlom. Malá na něj nevěřícně zírala asi čtvrt hodiny naprosto bez hnutí, samozřejmě na břiše, jak jsem ji k němu položila. Druhý den byla na břiše pořád. A další den se začala kutálet. Pak to nabralo rychlý spád a holka začala v březnu (10,5 měsíce) lézt ukázkově jako fík. Dneska (14m) zkouší chodit, ale do toho jí nenutím, tak uvidíme. Každopádně dneska třeba sama předvedla tohle, takže klid, vím, že je to strašný nápor na nervy, ale ony to ty naše děti zvládnou ❤
@panickatlamicka jezis to se moc omlouvam, nedoslo mi, ze by se asi nemely davat odkazy?☹
@erikad88 neee, to je v poradku 🙂 ale ja se hodne zajimam o ergonomii a eficenka s kajalkou jsou fyzio, tak me zajimal tento vyrobek kvuli vyse uvedenemu.
asi se ji na brichu nelibi, protože má právě špatné držení a není si tam jistá, tou vojtovkou se to spraví, my taky cvičíme cca 2 měsíce od 4m věku syna a nyní si to už užívá, točí se za hračkama dokola (přechytává se rukama) a už se staví i na dlaně takže má lepší výhled
on zas vynechal fázi na loktech a šel hned na ty dlaně, ale nezvládal to a byl (asi pořád je) asymetrický na jednu stranu, cvičime i na zvedani nožiček, to už zveda a začal se i sem tam přetáčet
ten balon bych zkoušela taky, prsty jí chytneš zespodu loket např. pravé ruky a držíš na balonu a zeshora připlácneš dlaní k balonu koleno levé nohy a držíš a tou volnou rukou by si měla hrát, rozevírat ji...a pak druhá strana
@verus04 Byli jste u neurologa?
@verus04 na mic plinu nedavat, je zadpuci se novorozeneckych psticek zbavovat, coz latka a jeji mackani nepodporuje..
byli jste u neurologa?
@kristynatita nene nebyli. Jezdíme na ty rehabilitace..prý to není nic hrozného.
@kristynatita no jo..to mě vůbec nenapadlo s tou plinou 😲 děkuju !
@verus04 my taky zacali chodit na fyzio bez predchzi navstevy neurologa, abychom zavali cvicit co nejdrive, podle slov pediatra (dlozhe objednaci lhuty). Pak jsme se objednali sami s dobre jsme udelali. Fyzio se cvici az po vysetreni lekarem, coz fyzioterapeut není, a pediatr je pouze všeobecny doktor.
Davejte mimco i na "puzzle penove". Idealne bez pleny. Omezuje v pohybu. Stejne tak na zadickach deti vice kopou a zvedaji nožky odbalene. Posili a bude tam rada, stejne jako jsme to meli my 🙂
mrkni na odkaz..já to dělám podle tohohle videa 🙂
Tak to se moc omlouvam za hloupou radu..je pravda ze kluci na neurologii chodili pouze z duvodu nedonoseni jinak zadny asymetricky nebo opozdeny vyvoj nemeli, nemuseli jsme ani cvicit, tedy kdyz jsem se na houpacku ptala nebyla mi zamitnuta. Samozřejmě nejcasteji travili na brisku na dece ae mnou a hrackami, ale oba jsou doat narocni, tedy kdyz jsem potrebovala trochu oddechu tak jsem je postupne supla na par minut na houpacku nebo gym. balon.. Protoze nekdy to bylo o nervy udrzet je na brisku oba v klidu bez revu.
Tedy se jeste jednou moc omlouvam.
@erikad88 ajej :( houpacku moc nebrat i detem bez nejakych vyvojovych potizi. stejne tak lehatka (coz je dnes obrovsky trend na prd), choditka, hopsadla, klokanky...
Nam i synek rval, pac se mu nelibil povrch. Moc tvrdy, moc studeny... nahaty. Takze zkouset postupne a ruzne, ale povrchy nestridat, tedy neni vhodne davat na brisko na matraci a pak napr.na penovem puzzle, meni se zpzsob opory a zapojovani svalu...
nektere deti mojou mit take tzv.skryty reflux, coz je duvod neoblibenosti polohy na brisku. zjistuje se to uzt zaludku, ale to nepředpokládám, ze nutne musi byt vas problem
Ja malou nechala byt, do 4m to nesnasela, nevydrzela ani minutu. Pak se ze zad zacala otacet sama a kdyz se ji to povedlo konecne, tak byla na brise spokojena a chtela tam byt cely den... naucila se nejdriv otacet na pravou stranou, chvili na to i na levou.
@verus04 Radu ani trik nemám, spis budu čekat na rady s tebou.Mala má dva měsíce a polohu na brisku taky nemá rada. Když ji dam past koniky, tak spis vystrkuje zadek a ručičky si pořad cpe pod tělo místo aby je držela před sebou 😔