Ahoj holky..malej(3)mi odmita jist pecivo..Mate nejake rady jak ho donutit ho zacit jist..😕
Pokud jinak ji dobre, tak bych to neresila, to ze neji pecivo mu nijak neuskodi.
Zkousela bych nabizet ruzne druhy, ale rozhodne bych nenutila. I kdyz vim, ze je to kolikrat o nervy 🙂
My třebas pečivo nemáme běžně v jídelníčku, narazove upecu domácí chleba nebo koláče. Bez pečiva se dá zit, takže bych to nehrotila, nenutila. Třeba mu nedela dobře.
Nestěžuje si někdy na bolení bříška nebo nemá hutné, silně páchnoucí hovínka? Takto to bylo u dcerky, teď i u synka. Odmítali jíst pečivo, postupně začalo být problém jídlo celkově. Nakonec diagnostikována celiakie. Děti poznají, co jim nedělá dobře a snaží se tomu vyhýbat.
Když ho nechce, tak ho nenuť. Ostatně, bez pečiva se dá žít a možná i mnohem zdravěji.
Jinak malej ji vsechno,ale vzdycky kdyz mu mamazu chlebik tak mi sunda sunku..a tu ji samotnou..
@kajalka můžu se zeptat, čím pečivo nahrazujete? Já mám pocit, že ho jíme az zbytečně moc, zatím hlavně my dospělí..
@keksikova1 Dobrá inspirace na život bez pečiva je v knize Radost ze zdravých dětí.
Taky bych nenutila,dcera chce výjimečně rohlík když jsme ve městě,jinak doma jen někdy chleba s medem a marmeládou. Jinak nic,sýr,případně výjimečně šunku chce taky samotnou 😊 tak to ji se zeleninou. Nemůže vajíčko,takže sladké pečivo jen co ji upeču já,tak má ráda perník a strudlik,ale to sní stejně jen trošku. Radši ať se živí lepšími věcmi než je pečivo. Na snídani máme kaše ovesnejahelne, cornflakes, palacinky, výjimečně ten chleba, k večeři normální jídlo,polévku, bramborové placky. Svačiny.ovoce,zelenina,někdy jogurt,nějaká "zdravá" tyčinka.
@keksikova1 Nenahrazuju, nejíme skoro nic, co se jí s pečivem a když už, tak peču svoje. Jíme hodně zeleniny a ovoce, ořechy místo svačin, k snídaním kaše.
Tak já mám zas opačnej problém.Malej má zase katastrofa jídelníček.Sladké tedy nedávám,ale kdyby mohl,tak je jen na pečivu,které je výživově nic moc :( ovoce,zeleninu plive :( Občas sní jablko,jinak nic.Je tedy pravda,že v létě jí domácí.To si utrhne ze zahrádky a sní ředkvičky,mrkev,kedluben,okurky,rajčata ze zahrady miluje.Dřív mu nevadilo ani z obchodu,teď nic,bída.V polévce mi zeleninu plive,zkoušela jsem i na másle,nebo rozšťouchat,bez výsledků.Já a manžel zeleninu jíme dost,vidí to u nás,ale jakmile nabídnu od sebe,vyplivne to.Je pravda,co má rád,je nakládaná řepa.To se uklidňuji,že má alespoň ona nějaký vitamíny.Ale zas,když jí bude jíst každý den,zhnusí se mu.Dřív ujížděl na banánech,jablkách,mandarinkách.Ale jak to měl často,tak to teď nechce.Max.si kousne:( Už mi nechce ani jogurty.Je mu 2,5 a bojuji s tím od léta.To jedl alespoň jogurty.Je pravda ťuk,ťuk,že zatím nebyl přes zimu nemocný.Max.rýma.Ale přeci jen,potřebuji trošku ten jídelák dopilovat.Už nevím,co pořád chystat:( Do všeho jen rejpne a vitamíny žádné :(
Nenutila bych, I bez peciva se da zit, prip. vyzkouset vice druhu, ruzne slozeni, vlastni apod. 😉