Ahoj. Jak zvládáte 3 děti? Jde to dobře nebo bojujete ? Jak staré jsou?
Máma doma předškoláka, druhá jde v září do školky a třetí by se mělo narodit v červnu/červenci.
Máme taky tři. První 5, druhá 2 a půl a třetí teď měla rok. U nas to docela jde. 🙂
@maminakarol máme děti 15 let ,12 let 7 let a vše se dá zvládnout dcera má ještě k tomu dm1
@maminakarol já mám teď 3 a půl letou, 16 měsíčního kluka a dvou měsíční holčičku a manžel pracuje od rána do pěti plus služby v nemocnici takže jsem na ně téměř sama ..a je to celkem zahul, ještěze nejstarší začala dopoledne chodit do školky ...ale t už máš větší odstup tak to určitě půjde
Máme tři, teď je jim 5, 4 a 2,5. Dokud byla třetí ležící miminko, byla to pohoda. Teď už je to občas mazec, ale neměnili bychom.
@maminakarol mám děti 13, 9 a skoro 1,5 roku. Takže v pohodě 🙂
Deti 4, 3 a 1 rok, starsi dve chodi nastesti do skolky, za me je to docela narocne, chystam se ted na pul uvazek do prace, abych se dala trochu dohromady 😄 Ale ja nejsem moc dobra hospodynka ☺️ Deti jsou uzasne, krasne se spolu zabavi, ale toho kriku kolem 🤯
Máme tři, 7 let, 3 roky a 9 měsíců. Je to celkem pohoda, největší chodí do školy, mladší do školky a s malou jsem doma. Už sme se celkem sladili, jsem na děti hodně sama, muž je hodně v práci. Paradoxně mi nejvíc času zabere ten největší, úkoly, má časově náročný kroužek, ty menší se už jenom vezou :D Jediná změna co sem zaznamenala je to, že sme museli koupit větší auto :D jinak velký rozdíl mezi dvěma a třema nevidim, hodně se zabaví navzájem.
Máme 6 a 3 roky a k tomu tříměsíční, zatím to je na pohodu, jo občas, když chtějí všichni 3 něco najednou je člověk ve stresu, že se nerozkrájí, ale jinak to třetí opravdu není zatím až tak velká změna jako z 0 na 1 nebo pak z 1 na 2.
@maminakarol dost často mám pocit, že nezvládám ani dvě 😂 Držím palce 😉
3,10,12. Rozestup fajn. Po zkušenostech od prvních dvou nehrozilo mít třetí brzy. To bych nedala ani omylem. Teď je to fajn. I když stres, řev, únava z nich je na denním pořádku.
Poslední tři jsou vždy dva a půl roku od sebe, takže teď 6 - 3 a půl - rok. Prostřední z nich má LMR, takže někdy fakt pecka, ale jde to 🙂
@maminakarol měla jsem taky první 3 děti do šesti let, to třetí těhotenství jsem si moc užívala, porod super, miminko k nám krásně zapadlo, ale jen dokud bylo miminko, batole versus druhák a td., to bylo dost náročné, stejně jako jakékoliv aktivity se staršími dětmi + nejmladší, no ale nic netrvá věčně, takže i to se srovnalo, teď už jsou ti 3 starší samostatní a já si užívám luxus jen dvou dětí narozených do 5ti let od sebe a fakt už nevím, jak jsem mohla zvládnout ještě jedno -nějak mezi nimi- navíc 🙈
@maminakarol nejstarší dceři je 5 let, mladší 3 roky a synovi 9. měsíců. Někdy je to mazec, ale někdy je to v pohodě. Hodně mi pomáhá manžel. U nás je výhoda, že si holky opravdu hodně rozumí a spolu si pěkně hrají. Nebo taky umí zabavit i kluka a já třeba v klidu něco udělám. 🙂
@maminakarol mám: 6, 3, 2. A není velký rozdíl mezi dvěmi a třemi dětmi. Určitě je super, že děti už máš starší. Mě se narodil třetí, když prostřední byl 1,75roku. A šlo to, no bylo by snazší, kdyby byla starší.. zvláště kojení bylo náročné.. když jsem otěhotněla potřetí, tak jsem oznámila nejstarší, že končíme s kojením protože nebudu kojit je dvě a ještě do toho zivit mimi v bříšku. Šlo to že dne na den. Pak jsem ale ty dva dlouho kojila tandemove. No šlo to. Nejnáročnější na třech dětech mi přijde oblékání.. všichni v předsíni..no opotim se ještě stále.. a pak nákupy bot se všemi třemi, či jiné podobné libůstky. Ale cekala jsem to vše horší.. mezi 2 a 3 děti není zas takový rozdíl.
Staršímu bylo 3,5 mladšímu 1,5 když se narodila třetí dcera a byla jsem na ně sama. To vize to někdy bylo těžké, ale ty už máš děti větší, budou ve školce a ty budeš doma s miminkem, to půjde uvidíš😉 moje děti už jsou teď velké, hádají se perou se to je asi ted takové otravné ale jinak jsou skvělý parťáci, když jde do tuheho a taky si spolu vyhrají🙂 horší bylo s nima někam jít, nebo jet MHD, toho jsem po pravdě měla plné zuby, protože byly malí a bylo jich všude plno a já měla jen dvě ruce🙈😄