2letý syn se počůrává ve školičce, co s tím?

girafka
15. zář 2015

Ahoj holky, už jsem trošku zoufalá a tak bych se ráda zeptala někoho dalšího, jak by to řešil. Mám syna 2 roky a 8 měsíců. Přes léto chodil venku bez plenky a všechno v poho, zahlásil "čííí" a vyčural se na travičku. Měla jsem z něj radost. Bohužel, jakmile je oblečen tak si neřekne, nebo řekne, ale minimálně Takže jsme najeli na systém " myslím za něj a dávám ho několikrát za den vyčůrat i když si neřekne". A tento systém funguje. Ale když ho nedám vyčůrat, nebo mu neřeknu aby se vyčural, neudělá to ☹ Podotýkám, že i v noci je bez plenky a to se nepočurá. Když se někdy v noci vzbudí, tak se prostě zeptáme jestli chce čůrat a když chce tak se jde vyčurat a když ne, tak spí dál. Problém nastal teď ve školičce, kam bude chodit 2x týdně na dopoledne. Dneska tam byl poprvé a 3x se počůral. Už tam chodil před létem týden, ale to měl radši plenku, takže prostředí zná. Učitelky ho tedy převlékly a říkaly, že do deseti hodin vše OK, pak se ale při svačince hodně napil (Tři-čtvrtě flašky) a dopadlo to jak to dopadlo. Nic mi neříkaly, ale je mi to samotné hloupé, aby ho musely tolikrát převlékat. A teď nevím jak postupovat, mám počkat, jestli se to třeba neustálí, nebo mu dát plínku na tu dobu co tam bude. A jak to dál řešit doma? Nadále se ho ptát, ale přitom ho dávat čurat i když řekne, že nechce, nebo fakt čekat, až si začne říkat a do té doby ho převlékat. Ještě dodám, že zatím moc nemluví, poslední dobou teda začíná opakovat a vypadá to, že se rozmlouvá. Chápu, že se to někomu může zdát jako banalita,ale trvá to už delší dobu a já už nevím jak na něj. Moc děkuji za případné reakce

hojda
15. zář 2015

A to je soukromá, nebo státní? Vím, že v soukromé to většinou neřeší, nechávají děti s plenkou, ale státní trvá na tom, aby dítě bylo bez plenky.

ckei
15. zář 2015

Já bych plenu nedávala, budete ho zbytečně mást, chvíli plenu ano, tak ok, nebude muset na čůrání myslet, pak ji zase mít nebude, ale pocitově si třeba bude myslet že ji má a počůrá se..vznikne mu tím v hlavě chaos. Já bych vydržela, myslím, že brzy Vaše vytrvalost přinese ovoce. Věřím, že je to nepříjemné, když Vám to učitelky říkají, ale pokud s tím nemají výrazný problém, tak bych vytrvala v tomto postupu.

lrg
15. zář 2015

Mám holčičku 2,5 let a tohle léto jsme jí konečně naučili čůrat na nočník, někdy se nehoda stane, ale spíš výjimečně. Problém ale máme s bobkem, neudělá ho do nočníku, nechce ani plenu, prostě počká až nebudu mít chvíli čas jí sledovat a hned si kákne do gatí. Čím víc jí hlídám, tím víc je to problém, zadržuje to a pak má zácpu. Takže to moc neřeším, doma jí hodím do sprchy ale teď začne chodit každé dopoledne do školky a nevím co tam. Sice je to soukromá, ale pochybuju, že budou ochotní z ní každý den smývat bobky a jak píšeš, samotné je mi to hloupé. Všichni říkají, že si to většinou ale děti nechávají na doma, tak uvidíme. Dávat plínku když se učíte bez plen je fakt blbé, opravdu ho to může mást, kdy teda může čůrat a kdy ne. Ale my jsme třeba na to přechodné období dávali ty nové kalhotky od pampers a dělali, že to jsou jako gaťky, které se sundají když jdeme čůrat a pak se zase obléknou. Prostě nenechat se ho počůrat, dál chodit na záchod, ale mít pojistku proti nehodě 🙂 Nebo se poraď s učitelkama, co by ti doporučovaly.

citun
18. zář 2015

Určitě bych nechala vyšetřit moč, to je základ. Může to mít i ze stresu ze školky, to je celkem normální. Syn se po nástupu do školky začal počůrávat v noci, je to pro ně strašná změna.

lucie01
18. zář 2015

Máme podobný problém, syn má 2,5 roku a od 1. září začal chodit do soukromé školky. Všechno zvládá dá se říct v pohodě, někdy se do školky těší, někdy ne, ale zvládá to tam a bez pláče. Bez plenek je úplně od února - samozřejmě se stane občas nehoda a počůrá se, ale je šikovný a je to spíše občas. No a teď během těchto 3 týdnů se ve školce - prý během spaní 5 x pokakal a počural. No a bylo mi nadhozeno, ať zakoupím plenky a na spaní bude mít plenky. Jsem úplně naštvaná, znechucená a prostě se mi do těch plenek vůbec nechce - protože mi toto doma vůbec nedělá. Podle mě to vůbec nic neřeší a hlavně se bojím toho, že budu muset odnaučovat od znovu - že si prostě zvykne. Jak by jste to řešily vy? 😢

svoba
18. zář 2015

Psychika. Pátrala bych po příčině tam.