2letý syn řekne, že chce čůrat, až když se počůrá

ivetinka1
8. dub 2017

Dobrý den, mohu poprosit o radu či názor.
Náš syn 2 roky a 3 měsíce - odplenkovat se nám nedaří. Přes den ho nechávám bez plen, ale sám si neřekne a i na dotazy, zda se mu chce čůrat odpovídá, že ne, musím ho posazovat, jinak jsou nehody.
Dáváme i odměny - má nástěnku, kam si lepí obrázky. Včera měl den, kdy si říkal snad každých 5 minut, ale to začalo tím, že se sám vykakal do nočníku a dostal odměnu sladkou a pak doufal, že za každé vyčůrání dostane bonbonek. Jakmile jsem to omezila na: za každé třetí čůrání bonbonek, tak už si najednou neříkal, ale stíhala jsem odchytnout.
Dneska jsem ho chtěla posadit na nočník a začal se vztekat, že nechce čurat, tak na nočník sedat nebude a do minuty nám pročůral křeslo už si fakt začínám zoufat
Nebojí se nočníku a ani záchodu, to zvládá bez strachu. Jen pravidelně, když si řekne, že chce čůrat, tak to řekne v momentě, kdy už je počůraný
Stalo se to některé z vás a máte nějakou radu, doporučení?
Předem moc děkuji.

zazrakysedeji
8. dub 2017

U nas curani taky boj.az posledni 2mes.je to pohoda28mesicu dcera. Posazovala jsem kazde dve hodky,vetsinou se vycurala,sama si nerikala.nejvic se vztekala,kdyz se ji chtelo nejvic curat,treba po spani,to byly rana a odpoledni vztavani.rev,nebude sedet,ale pomalu nasilim(drzenim) a domluvami ctenim,zabavenim jsme ji tam udrzeli a do 5 minut bazen v nocniku,kdybychom ji nechali,pocura se,pak si zatleskala a usmev od ucha k uchu,ty sceny nas nicily,ale zlomili jsme to a chodila automaticky.jednoho dne uz nechtela curat podle mamky ani sedet a zacla si sama rikat.dodrzuju uz jen pred spanim a po spani,jinak si rika sama.ale taky to nebylo jednoduche.

jbzirafa
8. dub 2017

To se stává pravidelne, náš je od dvou let bez plenek ale nehody že si řekne na poslední chvíli nebo zapomene (zabrany do hry nebo do pohádky )a pocura se, jsou na denním pořádku. je to ve třech letech normální. Když se zeptám taky nechce. posazovat nasilim jsme moc neuspěli, taky se branil. Na sezení byly dobré knížky.ale na tom se taky vytvoří závislost. . odměny bonbonky bych nedavala. Co vlastni příklad a pravidlo, kdy se chodi? (Když se jde spát, než se jde ven.ve školce tak taky deti chodí )nejdřív se vycuras a pak budeme nevo delat..jinak vydrzte, je to na dobré cestě .uvedomuje si potřebu a ještě se naučí trochu to ovládat, to chce vyzralost. A rozhodnout se sebrat plínky.

ivetinka1
autor
8. dub 2017

@zazrakysedeji Snad se to jednou povede i nám. Děkuji

@jbzirafa s těmi bonbonky uznávám, že nebyl dobrý nápad. Jinak pravidla po a před spaním dodržujeme. Taky když jdeme ven. I venku čůráme do travičky a to i přesto, že má plínu, prostě jen aby věděl, že je to normální.
Denně, když jsme venku a vidí děti ze školky na procházce, tak jim mává a snažím se mu vysvětlovat, že do školky můžou jen ty děti, které už si umí sami říct.....no zatím neúspěšně.
Snad se nám to jednou povede. Dneska jsem ve stavu, kdy tomu moc věřit nedokážu.
Moc děkuji za názor.

zazrakysedeji
8. dub 2017

Klid,taky jsem neverila.o tom jak jsme zlomili-ted uz davno bobo,to jsem si taky uzila.nikdy za nehody nedostala,jen jednou....to jsem si tak dala na dovci kaficko,dcera dosla na terasu,vylezla na zidli a vykadila se behem sekundy,to uz na tu pr... fakt dostala....doma bezne hlasila bobo az kdyz bylo po akci na zemi...jednou jsem se uz namichla,zabalila bobo do toaletaku a dala ji to do ruky at jde vyhodit...cekala jsem,ze pujde do kose,sla do zachodu a sedla na nocnik.takhle 4dny po sobe a od 2 let sama bez nehody.nechapu vubec nic.curani pak nasledovalo,dala jsem ji hadr,utrela sama a uz se na zem nevycurala....nikdy jsem ji nevynadala jen domluvy a vysvetlovani.i ta nase kocicka ma zachudek a nekaka a necura na zem...takze i u vas se dockate😉

pethy
8. dub 2017

Zkuste skřítka záchoďáka🙂U nás to zabralo, do té doby fiasko, i když jsme motivovali odměnama. Říct, že pokud se povede vyčůrat do nočníčku, že přijde skřítek a nechá mu někde schovanou odměnu. Schováváme mu lentilky a baví ho je hledat. Chce to čas a pevné nervy🙂

rozzaarka
8. dub 2017

@ivetinka1 dospeje k tomu sam casem. Do tri let si to naprosta deti vyresi sama, takze bych ho nechala, ptala se jestli chce, nenutila. Pri nehode uklidnit, ze to se stane a je to normalni. A zadne odmeny. Nema cenu to lamat pres koleno, pak z toho akorat budes nastvana a zklamana, maly se bude vztekat a mozna se to nakonec jeste oddali. Pak to jde samo raz na raz behem chvile. Vse ma svuj cas 🙂

ivetinka1
autor
9. dub 2017

@zazrakysedeji
@pethy
@rozzaarka
Dobré ráno, moc vám všem děkuji za názory, za povzbuzení a za podporu. 🙂

ivetinka1
autor
29. dub 2017

@zazrakysedeji
@pethy
@rozzaarka
Přeji krásný den, jen se chci "pochlubit" s nepatrným pokrokem 🙂.
Čůrání zatím beze změn, dokonce jsme přešli i na látkové pleny, ale nijak malému nevadí být v mokru 🙂, ale co je poslední 2 týdny pokrok, že kdykoli, dokonce i když má plínku chce na velkou, přiběhne s nočníkem a: mami bobek 🙂.
Dokonce si řekne i když jsme venku, takže už 2x jsme to venku řešili jako pejskaři 🙂.

rozzaarka
29. dub 2017

@ivetinka1 to je fajn, kakani u nas slo taky prvni 🙂 fakt to chce cas a trpelivost 🙂