Ahoj maminky, prosím vás o radu.. malá má 23 měsíců a nechce doma chodit na nočník - resp. ona si tam sedne, ale nic nevykoná. Zatímco u tchýně se dle jejích slov ,,pěkně vyčurá i vykaká" ☹ já u ní musím sedět třeba i 2 hodiny ráno o probuzení a hlídat ji, a ona se pak vyčurá (teda když má lepší den). Už z toho mám vážně depky, protože jen poslouchám, jak jí chodí na nočník a u mě doma řve ☹ nevím si rady. Setkala jste se s tím některá?
Netlacit. Zkusit posadit, kdyz nic neudela nevadi, kdyz jo, tak ovace. Obcas zkus vzit plinu a vysvetlit co a jak. Jestli po par dnech bude porad curat do kalhotek vrat treba na 14 dnu plinu a zkus to zase pozdeji 😉. Tchyni bych moc neverila. Nebo to je varianta jako u nas, kdy ji tam nechala sedet pres pul hodiny 🙄 Az prijde spravny cas a bude na to zrala da ti vedet. Nase se odplenkovala (krom spani) ve 25 mesicich. A spousta deti daleko pozdeji. Tohle fakt neni soutez. Bych ty rypaly propleskla, fakt...
Jo naše malá u babiček si taky říká sama (jsem u toho, tak to vím, že se jí nikdo ani neptá natož aby ji nutil vysedávat půl hodiny na hrnci) a nemá za celý den ani počůranou plínu a doma na to kašle. Naštěstí nikdo nerýpe a nemám potřebu domácí stav konzultovat s ostatními členy širší rodiny.
Ja mam mimco 13 mesicu a uz by podle okoli mela taky chodit. Zda se mi to brzy, nocnik mame, prosazují na nej, ale hned se zvedá. Asi to chce cas