Dobrý den, jdu se porodit a ráda bych také slyšela váš názor a zkušenosti. Máme doma malou holčičku 22 měsíců. Velice šikovná a opravdu hodně chytrá. Od 10 měsíců spinkala sama v pokojíčku ve své postýlce. Dá se říct, že až na pár nocí spinkala celou noc. Když se náhodou vzbudila, stačilo přijít, pohladit, znovu uložit a spinkala dál. Teď je to ale opravdu děs! Když není opravdu hodně unavená, je rámus už při ukládání, ale usne..... Potom se kolem 1 hod vzbudí a dokáže klidně tři hodiny vyvádět. Uklidní se, až když si s ní lehnu do velké postele. Nevím co dělat. Nerada bych pokazila co nám fungovalo tím, že si jí budeme brát do postele. Také nevím, jestli je dobře ji nechat plakat v postýlce. Možná se budí záměrně aby mohla k nám.... Už vážně nevím. U nás v posteli to pro nás tři je opravdu nepohodlné pro všechny tři. Já nespím, malá se mele, asi jí ruší manžel pochrupkáváním a také prudkými pohyby. Postýlka se nám do ložnice bohužel už nevejde. Musím také podotknout, že já v poslední době nemám úplně nejlepší období. Jsem dost nervózní, unavená a partnerský vztah také není úplně ono.
poslední době
Sama sis odpovedela. Odrazi tvuj stres. V noci zjistuje, jestli je vse v poradku a ty jsi z toho ve stresu, takze v poradku to neni a ona se boji usnout v nejiste chvili. Proc ji trapis vyplakanim v postylce? Az se uklidni ona, zlepsi se i tvoje nalada a bude se ti lepe urovnavat partnersky vztah.
A co takhle naopak - pořiď nějakou matraci do dětského pokojíčku na zem a lehni si tam k ní.
a co jí pořídit velkou postel? (Ideálně s možností přistáýlky pro rodiče) Naše děti v postýlku opustili v 1,5r a druhý už v 1r.
@reitka taky bych zkusila pořídit "velkou"
postel, nové hezké povlečení atd. Jinak naše tříletá pravidelně nad ránem leze k nám do postele (a to už tam je po nočním kojení i její 4m sestřička) 😁nemáme moc velkou postel, takže je to celkem masakr, ale zas tolik mě to netrápí, hlavně, že máme "volno" když se jde do postele 😁
Ahoj, mam stejne stare dite a jsme na tom podobne. Uz jsme si taky gratulovali jak nam dcerka krasne spinka ve sve posteli (dokonce uz v normalni posteli, ne v te detske), sama v pokojicku, usinani bez problemu.. A koncem listopadu se to zmenilo, uspavani na hodinu az dve a tak od dve hodiny pozdeji nez driv, v noci se budi, bereme ji k nam. Myslim, ze je to normalni, ze se spankove rezimy takhle meni. Deti objevuji vic veci, je to pro ne zazitek, tak z toho nemuzou usnout a pak spat. Ja to prestala resit, uspavame ji s manzelem na stridacku, prestala jsem se nervovat tim, ze nechodi spat v osm, ale treba v pul desate. Ono se to zase zmeni. V neposledni rade deti asi vnimaji i tu nervozitu a unavu, tak pokud se to zlepsi, tak by to mohlo pomoci. My za par tydnu cekame druhe miminko, tak zas ocekavam zmeny.