Dcera 21 m umi si říkat, když chce čurat i kakat, stihame doběhnout na nočnik. Jenže nastalo období, kdy si neustale učuráva do kalhotek mnohdy natolik ze musim vymenit i teplaky když hlasi potřebu učurne a nebo když dobihame k nočniku. Někdy se už ani neobtěžuje nic říkat jen zkříži nohy a čeká co my na to. Nejaka osvedcena rada?
@kocvarovas od 18.m bez plen? Jak? Závidím 😃 taky bych ráda, jenže mám kluka, před pár dny 18m, ale nevypadá to, že by to zvládl (i když jsem se o to stažila)... @aklin omluva z mé strany, že zde píšu bez vyjádření se k tvé otázce, ale radu nemám 😊 ale tahle diskuze mě zajímá 😊
Dcera je taky od 18 m bez plen, teď má 21 m, a mívá období, kdy je zcela bez nehod, a pak zas přijde období, kdy si učůrává. Neřeším to, maximálně mile řeknu, že kdyby to řekla včas, nemusely jsme převlékat kalhotky. Myslím si, že když jde o vylučování není na místě nic jiného než trpělivost, aby z toho pak ještě neměla špatné pocity a tím se to nezhoršilo.
A jinak sebou samozřejmě všude nosím několikery náhradní kalhotky a kalhoty 🙂
@kocvarovas Ona uz umi od 19 m., presne pred mesicem si prosla strevni chripkou, zvladali jsme zachytit prujem do nocniku, vzdy vydrzela. Po uzdraveni zacala ucuravat. Ale divne je, ze jeden vydrzi nez dosedne na nocnik a druhy den ucurava a takhle je to porad. Jinak je uplne zdrava, jen si prochazime obdobim zlosti. Ze by to melo souvislost?
@aklin Je ještě malá a šikovná, nenech ji jak se říká - usnout na vavřínech, ptej se častěji, jestli se jí nechce čůrat. A pro Tebe, dej jí normálně do kalhotek vložku, nic jí říkat nemusíš, pokud si jí sama nevšímne a pokud ano, tak si něco vymysli, - třeba že to, že si to tam dáváš taky, protože ...něco, třeba, že kalhotky budou vonět, ale když se nepočůrá, či něco takového. Fakt ty vložky hodně ochrání ostatní oblečení, - v případě problému, který řešíš
@magdalenax dik za tip. To me nenapadlo. Myslis intimku?
@aklin Možná i intimku, ale ty vložky dneska, - ty tenké s křidýlkama, - pokud ji vyloženě neuvidí, tak ví prdlajs. Záleží na tom, jak se jí nepovede moč udržet, ale určitě je šikulka a tahle cesta není o plenkách, tudíž ji nijak nesnižuješ, můžeš dělat, jakoby nic, jen nebudeš prát každej den mraky tepláčků či kalhot
Existuji tzv. treninkove kalhotky, vypadaji jako normalni, ale slabsi ucurnuti zvladnou. Zminka o nich je ke konci clanku: http://backontrees.cz/jak-na-nocnik-v-pohode/
dcerka je bez plen od 18.měsíců, trvalo asi rok než se to srovnalo... někdy si neučurla ani jednou za celý týden, někdy byla schopná si učurnout i 7x za den... teď má 3 roky a 3 měsíce a učurne si tak 1x za týden... při nachlazení nebo těsně před nemocí to bývá horší
Maminky dekuji za podporu. Holt budu muset byt trpeliva nez to zvladne uplne ovladat. Plenu ji nedavam od 14 m. zvladali jsme bezplenkovku.
Dobrý den vážené maminky,
nejdu přispívat k vašemu tématu a za to se omlouvám. Jmenuji se Patricie Kokrhánková a studuji Psychologii na MU v Brně a nyní pracuji na bakalářské práci o představách a postojích matek k mateřství a výchově, a proto se na vás obracím s prosbou.
Hledám maminky-PRVORODIČKY, jejichž dítě je ve věku 12-24 měsíců, a které mají partnera. Pokud odpovídáte tomuto popisu, obracím se na Vás s prosbou o vyplnění dotazníku. Vše je samozřejmě anonymní a na dobrovolné bázi. Potřebné informace naleznete v úvodu dotazníku.
Zde je odkaz k dotazníku: http://www.click4survey.cz/s/13077/f21c0bbf
Za Vaši případnou ochotu a zapojení jsem vám nesmírně vděčná.
Přeji vám krásný den! 🌹
PK (kpatriciek@seznam.cz)
@patricie_ko vyplnila jsem
@patricie_ko hotovo
Máme to stejně a to budou dceři v srpnu 3 roky. Už delší dobu se nám dařilo v poho a najednou začala učůrávat. Ven chodíme bez plen jen na zahradu a v noci či na cesty vždy plenu. V autě se mi počůrá pokaždé.😔 Ale vracet pleny už rozhodně nechci
@patricie_ko Zdravím, začala jsem vyplňovat, ale nedokončila jsem.. prostě se nevejdu do škatulek. Pokud se má člověk zamýšlet v horizontu pouhých posledních 14 dnů (což považuju za nesmysl samo o sobě... neodfiltrujete situace, že třeba zrovna někdo někomu umřel nebo že zrovna někdo někoho čerstvě naštval), tak to máte trochu nešťastně odstupňované... Protože "vůbec ne" je prostě "VŮBEC ne"... a "několik dní" je zase příliš mnoho, pokud se bavíme jen o dvou týdnech, a nikoliv třeba o několika měsících...
Prostě kdekoho občas přepadne nějaká blbá myšlenka... k tomu bych se i klidně přiznala 🙂 Ale kdyby to bylo "několik dní" ze dvou týdnů, tak už jsem asi u psychiatra...
Pokud byste nás nechala zamyslet se ne 14 dnů dozadu, ale třeba půl roku nebo rok dozadu, a nechala stejné kategorie (vůbec ne, několik dní....), tak by Vám z toho podle mne lezla podstatně relevantnější data. Protože plno lidí má občas nepříjemné myšlenky, které ho třeba i vyřadí z provozu.... ale několik dnů ze čtrnácti, to je více než 20% času... takže se pak všichni asi cítí blíže možnosti "vůbec ne", a přitom vlastně neříkají pravdu.
Jinak autorce dotazu se omlouvám za nesouvisející reakci na nesouvisející příspěvek, ale tak nějak mi to nedalo... 🙂 🙂 🙂
Dobrý den, mohu i já poprosit o radu či názor.
Náš syn 2 roky a 3 měsíce - odplenkovat se nám nedaří. Přes den ho nechávám bez plen, ale sám si neřekne a i na dotazy, zda se mu chce čůrat odpovídá, že ne, musím ho posazovat, jinak jsou nehody.
Dáváme i odměny - má nástěnku, kam si lepí obrázky. Včera měl den, kdy si říkal snad každých 5 minut, ale to začalo tím, že se sám vykakal do nočníku a dostal odměnu sladkou a pak doufal, že za každé vyčůrání dostane bonbonek. Jakmile jsem to omezila na: za každé třetí čůrání bonbonek, tak už si najednou neříkal, ale stíhala jsem odchytnout.
Dneska jsem ho chtěla posadit na nočník a začal se vztekat, že nechce čurat, tak na nočník sedat nebude a do minuty nám pročůral křeslo už si fakt začínám zoufat
Nebojí se nočníku a ani záchodu, to zvládá. Jen pravidelně, když si řekne, že chce čůrat, tak to řekne v momentě, kdy už je počůraný
Stalo se to některé z vás a máte nějakou radu, doporučení?
Předem moc děkuji.
@ivetinka1 Podle mne si ještě nedokáže uvědomit, že vlastně potřebuje čurat, aby včas nahlásil. Pokud udělá potřebu, když ho posadíš, je to na dobré cestě a nezbývá než čekat, až mu v mozečku cvakne, že si musí říct, aby ho někdo posadil na nočník, přeji hodně trpělivosti, kluci jsou na to někdy hrozní pohodáři😉
@aklin troufám si říct že to bude obdobi, syn je starší a také ma mokre dny, zabrany do hry, do důležitější činnosti, pak je to na krajicku nebo cura ještě nez se svleče. Prostě čůrání je vyreseno a potřebuje se zabývat objevováním něčeho jiného a nemá čas. .recept na to nemám. Trpělivost. Netrestame, jen komentujeme ze zapomněl a upozorňujeme že je v mokrem..
a to je divné????😒
Úplně normální. Syn az po 2. Narozeninach bez plen, ale takovou nehodu pak neměl ani jednou. Takže ta zralost si myslím je shodná, kolem 2 let. Dřív se to pěstovalo jako reflex, ale já v okolí nemám nikoho, kdo zvládá dřív. Holčičky jsou o trošku napřed. Může byt na chlazená?
Vždyť je ještě strašně malinká🙂 dcerka chodila na nočník nebo záchod od 18m ale učůrávala do dvou let, teď už je v pohodě má akorát plínku na spaní. Nespěchala bych na ní, zaděláte jí na blok
Nevím, jak budou reagovat ostatní maminky, ale myslím si, že ve 21 měsících má na to ještě právo.. První dcerka je od 18 měsíců bez plínek, druhá bude mít teď 20 měsíců a bez plínek si s ňou třeba ven ještě netroufám. Právě jásám nad tím, že od pátku jsme bez nehod a to i v noci. Zároveň vím, že jsou daleko starší děti v plínkách.. Není třeba nachlazená, že by to měla víc akutní?