Ahojky ,chtela bych se zeptat jestli je normální ze dcera ještě nechodí na nočník.Sice je nedonosena narodila se v 28+6tt vaha 790g. Ale je chytra vsemu rozumí ,jen mi vždycky řekne později že chce na nočník až kdyz uz se vycura .Nebo kdyz vidi děti že curaj tak mi řekne že chce taky ale nejde ji to.Sice jsem ji to tak často neucila ale rozumí mi že to je na curani.Dekuji
@merope jojo myslim 2 a 6 měsíců. Jako ona nato ze je takhle nedonosnea je hodne chytrá vsemu rozumí .Asi ji dám ještě čas.A jeste mame potíže s jidlem moc mi nechce papat vazi necelich 12kilo. Tak jsem uvažovala ze ji koupím rybí tuk.Co myslite ?
@elinka7295 Obe moje deti zacaly chodit na nocnik az ve 2,5 letech, a to teprve tehdy, kdyz jsem jim sebrala plinku. Obe donosene, dokonce prenasene. 😉 Treba na to proste jeste neni pripravena.
@elinka7295 dcera na nocnik nechtela nikdy,koupili jsme to detske prkenko na wc misu a podstavec pod nozky a pak to uz slo samo...
A když ji necháš s holou dupou a nočník neustále v dosahu tak si nezajde? Mě tak malý víceméně překvapil, že si zašel sám bez přesvědčování a připomínání
@elinka7295 Rybí tuk můj drobek miluje, teda ten pro dospělé, ten pro děti mu chutnal chvíli a teď už ho vyplivuje. Ještě že jsem koupila jen jedno platíčko - jsem ochutnala ten co odmítal poslední den dovolené a zjistila, že to je fakt hnusný.
Jo, 12 kilo možná má můj drobek taky... poslední vážení bylo 10,7.
Jinak s tím, že je motoricky šikovný a evidentně hodně chytrý, s tím mám problémy taky všude a pořád - "když on je tak šikovný" - jo, je, ale pořád je to nedonošené dvouleté batole, tak se fakt nedivte, že má hysterické záchvaty 😀 a neumí všechno jako tříleťák, i když s mluvením ledasjakého tříleťáka strčí do kapsy a posledně čtyřleté holčičce ukazoval, jak přecházet provazové žebříky. To, že kreslí jako hotentot a leckteré 18 měsíční dítě ho strčí do kapsy, to vidět holt na první pohled není. 😀
@elinka7295 mám syna 33+3, nočník stále ignoroval, nešlo to, až loni během 3-4 začal čůrat na nočník, několik měsíců ještě teda trvalo, než si sám řekl, takže jsme ho na něj spíše posílali my, nebo se začal sám vyslíkat. Chytrý taky je, ale myslím, že každé dítě je originál a chce svůj čas. Syn má například doteď velký problém s kakáním, už to došlo natolik daleko, že bude pravděpodobně potřeba psycholog
@elinka7295 syn má ted 4,5 roku.. od cca 3,5 zacal rikat na malou, cca pul roku zpatky teprve na velkou a pliny na noc jsme se zbavili az ted.. =) na nocnik teda nechtel nikdy, ale chodi rovnou na velky zachod.. jedina moje rada zni, dejte mu cas
Netlač na ni, má času dost. Moje dcerka je 26+2 a plenu na čurání měla přes den do 3,5. Na noc ještě o půl roku déle, ale poslední 3 měsíce byla plena ráno mokrá tak 1 za 14 dnů a už jsme je jen dobírali.
Já myslím, že jste na dobré cestě a brzy to půjde... už tomu rozumí, jen se musí naučit poslouchat víc své tělo... plno dětí ve 3r nechápe, co se po nich vůbec chce... dcera se naučila v 2,5r víceméně ze dne na den, předtím v 2r bojkotovala nočník (věděla jeho účel, ale chtěla čůrat vestoje jako táta, ne v sedě), tak jsem ji nechala být a potom se jí zeptala a sama si vzala kalhotky, svlékala je a najednou to šlo.
Obě holky donosena starší bez plen o na noc ve 2,5letech, mladší bez plen přes den až chviličku před 3 roky na noc skoro ve 4letech. Myslím že každé dítko ma jinou rychlost vývinu , chápání . Určitě bych si s toho hlavu nedělala.
@markii30 dekuji holky ,davam tomu měsíc a bude to umět ,budu ji více nechávat nahatou aby si rekla ze chce curat..jinak ona chape ze se do toho cura a kaka ..akorat mi to vzdy řekne pozdě :D
@merope syn kreslí jako hotentot ve 4 letech, prostě ho to nebaví 😉
@sirinfirst můj skoro 3,5 letý jedině čmáranice, malování ho nebere. Za to na hřišti strčí do kapsy podstatně starší děti. Každé dítko je nadané na něco jiného 😊
@badyr Přesně tak - to si vždycky říkám, když mám sklony jakkoli srovnávat. Já taky v matice strčím většinu populace do kapsy - dokud se nezačnu bavit anglicky 🙂.
@sirinfirst Tak mého syna baví dělat svislé čáry křídou. Jako že na svislých površích 😀.
@elinka7295 Pokud nočník nebojkotuje, ví, jenom nestihne, tak to je klidně možné to dát i do týdne.
@elinka7295 Zkus vzít korigovaný věk - mám pocit, že v tomto termínu nedonošenosti budou děti celkově pozadu v ledašems ještě i po tom druhém roce věku. A 2,6 myslíš jako 2 roky a 6 měsíců nebo 2 roky a sedm měsíců a ještě kus?
Jestli 2,6 je jako 2 roky a 6 měsíců, takže korigovaně vlastně 2 a čtvrt roku, tak to bych brala ještě v normě.
Já mám syna 32+6tt, takže rozený 28.2. a ještě v květnu mu nočník říkal jenom: "Neci nočník, ci plínu." a hysterák při libovolném pokusu. Z půli června jsem to zkusila znovu a najednou to jde. A chvíli trvá, než se to v tom mozku sepne - mně začal na podlahu, já mu řekla, že to patří do nočníčku, tak si přešel na záchod. Jakmile nebyl nočník po ruce, tak problém. Pak se naučil na travičku. Když jsme někde, kde není nočník, tak chce ven na travičku. Na záchod, jakkoli podržet, cokoli, to neexistuje.