Nemáte prosím někdo nějakou radu, jak odnaučit 2,5 letou dceru zlozvyk??? Před cca měsícem jsem se zde ptala na to jak to odnaučit. Kde kdo se tu do mě pouštěl s tím že jí mám nechat být, ať poznává svoje tělo, zda jí budu zakazovat i sahat na pipinu a atd... Ne opravdu nemám potřebu jí vše zakazovat a za vše jí terorizovat až do chvíle kdy sama vidím že to asi není úplně ok. 😶😶 Sahá si na něj snad 1000x za minutu, celé dny. U každé činnosti ( u jídla, u koupání, u usínání....) Jde o to, že si ho úplně vytlačila ven, je opravdu hnusný, červený, nateklý jak ho stále točí mezi prsty... Opravdu to nevypadá ok a pomalu začínám mít strach aby si tím něco neudělala 😶. Řeknu že to dělat nemá, chvilku přestane a za ani ne chvilku jede znova 😡. Někdy i na mě kouká a směje se a stejně ho drží... Zkusila jsem jí ho i přelepil polštářkovou náplastí ale stejně se k tomu dostane.... Co s tím 😥
@martikbertik taky bych koupila tu velkou náplast, kde je lepení dokola, k tomu se určitě nedostane. A budete to muset prostě lepit.
https://www.drmax.cz/cosmopor-steril-10-x-8-cm-...
Tohle. A koupila bych určitě ty velké, ne malé, které oblepí pupek jen dokola. Ty větší vezmou i okolní kůži, tak se k tomu nedostane.
Ještě bych dávala pokud možno bodycko a na to kalhoty.
@martikbertik Nebo existuje ještě Omnifix, ten je bez polštářku, ale drží opravdu extrémně. Tak by se musel pupík přikrýt čtverečkem z gázy a pak ten Omnifix. Prostě bych ho schovala. Za pár dní na to určitě zapomene a už to dělat nebude. Je tam jemná kůžička, když by si to poranila, nebylo by to dobré.
Ja bych jeste krome toho zabraneni pristupu k pupiku, nabidla nejakou alternativni cinnost pro ty doubajici prsty - spinner, muchlacka, plysaka, hracku… ze zacatku klidne neco tvarove podobneho tomu pupiku. Evidentne v urcitych situacich ktere popisujes, ma potrebu nejak “zamestnavat” ruce a vytvorila si navyk zrovna na ten pupik. Tak bych nahradila nejakym neskodnejsim navykem, kterym si nemuze ublizit.
@martikbertik Já bych koupila ty polštářkové náplasti s lepením kolem dokola a zalepovala, dokud to nepřestane dělat.. Tyhle náplasti dobře drží, tak se k tomu snad tak snadno nedostane.. Jestli ho má červený a nateklý, tak to vážně není dobrý.