2,5leté dítě si pořád tahá pupík 😶. Ja ji to odnaučit?

martikbertik
21. bře 2023

Nemáte prosím někdo nějakou radu, jak odnaučit 2,5 letou dceru zlozvyk??? Před cca měsícem jsem se zde ptala na to jak to odnaučit. Kde kdo se tu do mě pouštěl s tím že jí mám nechat být, ať poznává svoje tělo, zda jí budu zakazovat i sahat na pipinu a atd... Ne opravdu nemám potřebu jí vše zakazovat a za vše jí terorizovat až do chvíle kdy sama vidím že to asi není úplně ok. 😶😶 Sahá si na něj snad 1000x za minutu, celé dny. U každé činnosti ( u jídla, u koupání, u usínání....) Jde o to, že si ho úplně vytlačila ven, je opravdu hnusný, červený, nateklý jak ho stále točí mezi prsty... Opravdu to nevypadá ok a pomalu začínám mít strach aby si tím něco neudělala 😶. Řeknu že to dělat nemá, chvilku přestane a za ani ne chvilku jede znova 😡. Někdy i na mě kouká a směje se a stejně ho drží... Zkusila jsem jí ho i přelepil polštářkovou náplastí ale stejně se k tomu dostane.... Co s tím 😥

evap1
21. bře 2023

@martikbertik Já bych koupila ty polštářkové náplasti s lepením kolem dokola a zalepovala, dokud to nepřestane dělat.. Tyhle náplasti dobře drží, tak se k tomu snad tak snadno nedostane.. Jestli ho má červený a nateklý, tak to vážně není dobrý.

palja
21. bře 2023

@martikbertik taky bych koupila tu velkou náplast, kde je lepení dokola, k tomu se určitě nedostane. A budete to muset prostě lepit.

palja
21. bře 2023

https://www.drmax.cz/cosmopor-steril-10-x-8-cm-...

Tohle. A koupila bych určitě ty velké, ne malé, které oblepí pupek jen dokola. Ty větší vezmou i okolní kůži, tak se k tomu nedostane.
Ještě bych dávala pokud možno bodycko a na to kalhoty.

evap1
21. bře 2023

@martikbertik Nebo existuje ještě Omnifix, ten je bez polštářku, ale drží opravdu extrémně. Tak by se musel pupík přikrýt čtverečkem z gázy a pak ten Omnifix. Prostě bych ho schovala. Za pár dní na to určitě zapomene a už to dělat nebude. Je tam jemná kůžička, když by si to poranila, nebylo by to dobré.

mysh_me
21. bře 2023

Ja bych jeste krome toho zabraneni pristupu k pupiku, nabidla nejakou alternativni cinnost pro ty doubajici prsty - spinner, muchlacka, plysaka, hracku… ze zacatku klidne neco tvarove podobneho tomu pupiku. Evidentne v urcitych situacich ktere popisujes, ma potrebu nejak “zamestnavat” ruce a vytvorila si navyk zrovna na ten pupik. Tak bych nahradila nejakym neskodnejsim navykem, kterym si nemuze ublizit.