18měsíční syn stále bojkotuje nočník. Jak na něj?

lenka1982
25. srp 2015

Na nočník si ani nesedne ,není s ním kamarád,ale jak ho přimět k tomu,že proste musí??

elvira
25. srp 2015

Na nějaký čas se na to vykašlat... Po čase zase zkusit. 😉

anitram18
25. srp 2015

Tak nedulezitejsi je si uvedomit,ze v tomhle veku jeste urcite "nemusi" 😉

alisek
25. srp 2015

Nehrotila bych to, na určitou dobu schovej a zas ho pak vytáhni a zkoušej znovu, mě se to takto osvědčilo, hlavně a´t k tomu nemá averzi, to se pak sekne a obzvláště u chlapců to nejde tak rychleji, on na to přijde sám, můj syn to pochopil až kolem druhého roku.

speratovalucie
25. srp 2015

Můj syn začal brát nočník taky až kolem druhého roku. Od cca 18m jsme si s ním jen u nočníku hráli, aby si ho ohmatával, sedali jsme si na něj, pokaždé jsem se snažila, aby na něm seděl dýl a dýl.. když vydržel na něm dlouho sedět a hrát si, dala jsem ho tam bez plínky a když se náhodou vyčůral, byla to obr radost a chtěl to zkoušet dál a dál. A bylo to 🙂

pavcza
25. srp 2015

Nenutit,aby se mu nezprotivil.Syn od 18ti mes.na nej uz zacal chodit,ale bez plen uplne byl az kol 2.roku.A dcerka na nocnik nechtela vubec,vzdy jsme zkouseli dali pauzu a zase zkusili.Ikdyz pri zabaveni hrackama ci knizkama vydrzela sedet,nevycurala se.Za tyden ji budou 2 a asi je to 2tydny co sama od sebe zacla chodit,ale ne na nocnik,rovnou na zachod a uz i venku je bez plenky a na noc ji ma,ale sama se budi a jde curat.Proste na to prisla sama.Takze bych to nehrotila.

andelka
25. srp 2015

V roce a půl nemusí. Ne každému dítěti to jde tak rychle. Můj byl to samé,a pochopil to krátce po 2 roce. Během 14 dnů byl bez plen i ven,a bez nehod. Mladší to odkoukal dřív,ten fakt v 18m doma chodil na nocnik. Ale s jistotou a i ven až v 22m.
Louzicky u nás byly problém, máme skoro všude koberce. Takže u nás se zkoušelo, a on pak na to přišel sám,až na to měl.

patrusa
25. srp 2015

Syn mi v 18 mesicich taky odmital spolupracovat, tak jsem mu dala cas a ve 23 mesicich bylo po 14 dnech hotovo. Nenutit, jinak si vytvori blok. Me se osvedcilo sebrat plinu a poctive vytirat, po par dnech prisel na to, ze curat si na nohy neni nic prijemneho.

pavlapl
25. srp 2015

Můj syn na noční taky vhůbec nechtěl a zacal chodit rovnou na záchod. Čůral ve stoje. Pochopil to tak kolem 2,5 let.

zo_ja
25. srp 2015

netlačit na pilu
nabízet, netrestat, netrvat na tom
dávat v době, kdy určitě čůrat bude = po spaní
čím větší tlak, tím větší odpor, hůř se to pak odbourává.

Jako příklad: Jeden z našich chlapečků na nočník ani za nic nikdy (asi 2x se tam vyčůralo za první rok a něco života), pak jsme to neřešili, že když my tam nechodíme, co by tam hledal za štěstí. Od roku a půl bez plínek přes den (v zimě), od roku a 3/4 i v noci úplně. Zatím se odplenkoval nejdřív z našich.

eloana
25. srp 2015

ano netlacit na pilu...nas zacal chodit az ted ve 2,5 necelych a ze dne na den byl bez plin komplet.....a chodi tedy take rovnou na zachod...vse ma svuj cas🙂 u nas byl problem, ze vubec na nocnik nechtel sednout

jaja01k
25. srp 2015

Souhlasím s tím hlavně ho nenutit. Já jsem vždycky zkusila posadit a když to nešlo a řval, nechala jsem ho a zkusila znovu třeba za týden. Až jsem ho jednou na nočník posadila a seděl. Teď v 18 měsících už vydrží chvilku sedět, i když taky ne vždy, a občas se i zadaří, ale zatím je to jen náhoda. Bez plíny ho ještě rozhodně nechat nemůžu.

killi
25. srp 2015

Já jsem toho názoru, že většina dětí si to v 18m už uvědomují, jen to chce trpělivost a to dítě to naučit. S oběma dcerama jsem začala přesně v 18m. Ze začátku absolutně nespolupracovala, neseděla na nočníku nic. Sundala jsem pleny a dávala jen na noc. Při každém čůrání, jsem ji opakovala, že se chodí čůrat na nočník. Občas jsem tam posadila panenku a chválili jsme ji doma do nebes jak je moc šikovná, že sedí na nočníčku. Dokonce nám to vyšlo i přes dovolenou, ale prostě jsem nepovolila a plenu nedala. 😉 Cca za 10 - 14 dní chodila úplně na nočník. Ale musím říct, že po 4 dnech kdy dítě kaká a čůrá všude chápu, že to spousta maminek vzdá a nechá to na později. Pro mě představala bez plen byla velmi motivující. 😉