Ahoj,prosím radu.Muj 17-měsíční chlapeček ještě sám nechodí.Za ruku projde třeba pulku města,okolo nábytku taky v pohodě,když se pozapomene,tak udělá pár kroku.Jen se sám nechce pustit.Já bych to tak neřešila,ale ty reakce okolí jsou už k nevydržení:To ještě sám nechodí?Není opožděný?Neměla by jsi zajít k neurolgovi?Je to k zbláznění :(
Dcera začala chodit k 10.měsící,starší syn v 15 měsících.Jinak je to čipera,tak nevím :(
Moje malá začala chodit sama v 18 měsících. A to jsme ji museli trochu popostrčit, tzn. odklidili jsme vše s čím mohla chodit, kočárek atd. a striktně žádné vodění za ruce.
Pred okolim jednim uchem tam druhym ven.. Ma sve tempo a hotovo..kdyby byl nejak "zabrzdeny" tak by ani nestal.. Jen se asi boji pustit a zkusit to sam.. Ma cas 😉
Dcera chodí až od 21 měsíců.. tak buďte v klidu.. Ono to přijde 🙂
Moje mamka se naučila chodit kolem roku a něco s vařečkou v ruce, protože se bála sama 😀
Dcera se sama pustila až v 18-ti měsících. Měla holt vše posunuté. Bohužel jsem srovnávala a řešila co na to okolí a jen se stresovala - zbytečně. Jsou ji dva roky a běhá jak srnka 🙂 Každé dítko je originál. Můj muž jako mimčo musel držet v ruce provázek, jinak nešel, jistota je jistota 😀 Hlavně se nenechat trápit okolím.
Zkus si dítě posílat na krátkou vzdálenost mezi sebou a manželem, třeba jen na krok.
Jinak pokud by se nerozchodil do 18 měsíců, tak bych to řešit začala. Mám kamarádku, holčička měla všechno posunutý, nakonec musely ještě cvičit a malá začala chodit až ve dvaceti měsících a jak přestaly cvičit, tak zase začala padat. Byla s ní i měsíc v lázních a má štempl od neuroložky, že očkování u ní mělo nějaký vedlejší účinek, že začala zaostávat, ale to už bylo hrozný se na ni jen podívat, ona si neuměla ani pořádně stoupnout a celá se u toho třepala, jaký to pro ni znamenalo vypětí.:-/
Pokud chodí za ruku, znamená to podle mne, že je vše v pořádku, jen je víc opatrný a prostě se bojí pustit. Zkus ho něčím motivovat - nastavit něco, co má rád kousek od něho, aby si sám došel 😉
Ahoj, na rehabilitaci rikali, ze sami bez drzeni maji zacit chodit do 18 ti mesicu. Malej se pustil v 17 ti mesicich. Rehabilitacni mi rikala, ze po fyzicke strance je v poradku a ze se pustit nechce, psychicky blok. Videla bych to tak i u vas. Netlacila bych na nej a zkusila bych se aspon zeptat detske doktorky. Chapu, ze ty reci nejsou prijemne, ale zkzs to hazet za hlavu.