16měsíční holčička nechodí sama

zuzanatomanova
7. lis 2016

Dobry den,jdu si pro radu tip....
Moje 16.měsični holčička nechodi sama..
Okolo nabytku neni problem,za ručičku nadherě bez problemu.. ale když ji pustime tak si sedá.. nějaky tip aby se tolik nebála? Děkuji za rady preji hezky den.

kajalka
7. lis 2016

@zuzanatomanova Nevodit za ruce!!!! Je to šíleně častá chyba rodičů. Dítě si fixuje špatný pohybový stereotyp. Proč by pak měla chodit sama, když jí pomáháte? Pokud není připravená, chodit sama nebude, kam spěcháte? Naopak boční chůze je výhodná, posiluje si svalstvo kyčelního pletence.

karlajasmine
7. lis 2016

@zuzanatomanova zkusit ji dát do ruky hračku, ať má pocit, že něco drží? Jinak většinou bývají motivací ostatní děti.. Tak ji brát hodně do kolektivu. Ale jinak opravdu přestat ji vodit za ruku.. Pak jí nezbyde, než jít sama..

opravdova_luzy
7. lis 2016

U nas to bylo to same do 18 mesicu. Presne na den rok a pul se rozesla sama. A za ruce chodila taky. Jako to jsem ji mela nechat imrvere vztekat a brecet?

opravdova_luzy
7. lis 2016

Jinak my jste byli na kontrole na ocnim, ja sama mam temer 7 dioptrii a bala jsem se, jestli spatne nevidi a proto za ruce lita jak drak a sama neudela krok. Oci nakonec dopadly v poho, ale jednou jsem tady cetla, ze ditko samo nechtelo chodit, protoze prd videlo..

manelle2
7. lis 2016

@zuzanatomanova Ahoj, starší kluk začal chodit v 17 měsících a mladší v 18 měsících, tak neboj, až se bude cítit, rozběhne se sama 🙂

prostenika85
7. lis 2016

Ahoj, přidávám se k maminkám, jejichž děti začly chodit "až" v 18. měsících. Synátor trénoval a obcházel nábytek víc jak půl roku, než se odhodlal pustit. Trénink ale stál za to. Pustil se a na první pokus ušel hned 20 metrů. Období 5 kroků a pád na zadek se nekonalo, hned lítal jak drak 😀 Jen vydrž a neztrácej nervy, když všechny děti v okolí už půl roku chodí 😉

aaaaandi
7. lis 2016

Náš syn začal chodit sám taky velmi pozdě (radši ani nebudu psát kdy 😀), potřeboval jistotu, že nespadne a taky nespadl, prošel hned celý byt bez pádu. Rozvážná povaha mu zůstala, často nechce zkoušet pohybové věci, co jeho vrstevníci zvládají, musí se sám rozhodnout kdy např. vyleze na žebřík. Ale v běhu je třeba druhý nejrychlejší ze školky 🙂.

luciealb
7. lis 2016

Můj syn začal chodit až v 17 měsících kolem nábytku atd samozřejmě ano🙂 a na rehabkach říkali že se to řeší jako problém až po 18 měsících...

lv
8. lis 2016

Evelínka taky, v 16.m a jistěji, bez pádů, ne par krůčků.. venku chodila s aktivnim choditkem, co se tlačí před sebou.

zuzanatomanova
autor
8. lis 2016

Děkuji, informace trochu jste mě uklidnily že moje dcerka neni jedina co v 16. měsícich nechodí.. Voděni za ruku nam říkala i lékařka na ročni prohídce že neni dobře ale nemužu odolat těm krásným očíčkám, ručičkám které se ke mě natahují u už vůbec pusince co volá při tom MAMÍÍÍ.. Spěchat nikam nespěchám.. jen mám občas takovou slabší chvilku když jiné ditka dupkaji samy a my ne.. Ještě jednou děkuji za každý komentář =)

aaaaandi
8. lis 2016

@zuzanatomanova Na psychyku maminky je to fakt těžké, úplně si vzpomínám jak jsme měli radost z každého malého pokroku 🙂 . Naučilo mě to neuvěřitelné trpělivosti a naslouchat synovi, když něco nechce, tak ho nenutím, on k tomu jednou dospěje. Kolem jednoho roku jsme byli na neurologii a tam nám řekla, že pokud leze, tak to nejtěžší už umí a zbývá jen čekat 😉

kackakastanka
8. lis 2016

@zuzanatomanova opravdu se neboj, lezla, to je zasadni a pro rozvoj svalstva dulezite, chozeni samostatne urcite prijde, vzdyt uz jste daleko, do roka a pul ma uplne cas, ale za ty rucky radeji ne, neprospiva to jejim svalikum a celkovemu drzeni tela, zkus ji treba stimulovat, aby presla od stolu k Tobe, treba pul metr, metr sama...