Hezky večer,
Posledni dobou me stále více trápí, ze náš drobek, kterému probíha uz 17. měsíc, nechodí sam..obchází nábytek, drží se me za malicek a jde, za varecku ci klacek..kdyz ho pustim, tak sam pokračuje..ale nikdy se sam nerozejde a nestoupne si do prostoru..myslite, ze bych ho měla již objednat na rehabilitaci ci neurologii? Nebo nechat byt? Nerada bych něco zanedbala..všichni kolem nas uz behaji :(
Do dvou let je to v pohode prý. Všechny děti jsou jiné, neboj. Musí se otrkat, jednou strach pomine 🙂
U nás taky až 18m. Též jsem to tu řešila a dg. místních uživatelek byla: přehnaně úzkostlivá matka 🙂 . V 16 m jen obcházela nábytek, nechodila ani za ruku. Myslím, že jste v normě.
@urtica mam asi stejnou diagnózu 😀 mam dojem,ze čím víc na tom lpim a snažím se ho donutit aby tapal, tim víc na to hází bobek..dnes jsem ho postavila do prostoru na nohy a začal se vztekat jak silenej
@petitchat125 Jako, chápu Tě, taky mě napadalo leccos. Člověk hodně přemejšlí zvlášť mezi dětma, když vidí, jak kolikrát poloviční prcci lítají jak blázni a jeho 17m holčička je pořád na kolenou. A nejen to, ona má ten celkový psychomotor. vývoj krapet pozadu... Ale asi je dobrý, je moc nenutit - můžou získat odpor a taky se říká, že dítě začne chodit v momentě, kdy k tomu dozrálo - psychicky i fyzicky.
Pokud obchází nábytek, byla bych v klidu, zřejmě se jenom bojí pustit. Něco jiného by bylo, kdyby neudělal krok ani s pomocí 😉
Dcera zacala chodit na zacatku 19.mesice, byla to ale jista chuze bez padu. Za tri dny uz behala a nikdo by nerekl, ze sama chodi par dni.
myslím že mu chybí pouze odvaha, jinak je vše v pořádku. Určitě se brzy odhodlá a vyrazí sám, vůbec se nemusíš bát. On už vlastně chodit umí podle toho co píšeš, jen chybí ten kousíček aby se odvážil sám.
@petitchat125 hezky vecer,vubec se netrap,nase mala zacala v 17,5 mesicich. uz nam doktorka hrozila rehabkama. najednou se pustila. je ti 4 tydny a krasne sama chodi a ujde i venku dost veluky kus. pry je lepsi pozdeji,ze bude mit dovivinute kloubni jamky..
Kamarádky syn začal v 18 měsících se pouštět. Naše malá má 16,5 měsíce a dnes poprvé obcházela nábytek. Ale já nestresuju a naše doktorka také ne 🙂
pokud má svalový vývoj v pořádku, což odchylku by poznal někdo během pravidelných návštěv pediatra, tak je prostě takový 🙂 Mě syn chodí od 9.měsíce např., kamarádky dcerka - stejný věk - nechodí ještě ani v roce, teprve se začíná plazit po 4, má už asi 6 zubů, náš jen 3...Ten vývoj je fakt individuální 🙂
Obě dcery začaly chodit kolem 18měs. 😉 uvidíte že se rozhodne každým dnem a už se nezastaví. Já osobně jsem byla ráda, že začaly později. U nás se nikdy nekonaly takové ty pády dozadu na hlavu jak jsem to viděla u dětí co sice chodili už v 10ti měs. ale neměli ještě tu stabilitu 😞
Nase treti ditko z to melo uplne stejne, zacal chodit okolo 17 mesice. I venku chtel chodit po ctyrech😁 prvni chodil v roce, druha ve 14mes. Kazdy je fakt jiny. A kdyz ti cupita okolo nabytku, tak myslim ze je to v pohode, jen potrebuje ziskat jistotu 😉
Moje dcerka začala dělat první krůčky ve 20 měsících,ale měla hypotonii,pokud nemá zdravotní problém nechala bych ho on začne až si bude úplně jistý,kazde dítko je jiné.
Diky moc za uklidnění..my jsme obklopeni samými rychlíky, takze jsem z toho zacala byt celkem nervózní..malý se zda jinak šikovný..říká a ukazuje zvířátka..ta hypotonie me napadla, ale kdyz nechtěl lézt tak jsme byli u dvou rehabilitacnich a nic na něm neshledali..maximálně trochu slabší břišní svalstvo( s tim prý souvisela i ta jeho novorozenecká kolika, na kterou trpěl)...
Je to individualni syn chodil v 8 mes . Mel plnou pusu zubu . A dcerka zacala ted v 15 mes chodit a poradne prozerane ma jen jednicky . A kdyz se kouka na malou jak tape tak jak husa koliba nohy od sebe jako by mela mezi nimi balon . Dobre je hopsani pomaha ale na kvalitnum zviratku ty nekvalitni sou tak na uraz
Jo zubu mame 14 a jsem z toho pomalu šedivá uz 🙄 rostou pomalu a každý zub děsně prožívá..
@petitchat125 koren fialky pomuze . Denti baby je taky fajn. Savinex 3 kousadko taky mala si snim stale vyhraje
@petitchat125 určitě Chodíte pravidelně k pediatre, a ta vidí..
Chodit začne co nevidět... klidně to může být zítra... do 18 m počkejte
Moje druhá začla chodit v roce a půl, bez cvičení atd