10týdenní dcera v kočárku šilhá, máte zkušenost?

peggyp
11. zář 2015

Ahojte maminy, mám jeden dotaz. Všimla jsem si u své 10-ti týdenní dcery, že když jí položím do kočárku, tak mi začne šilhat. Oči tlačí úplně dolů směr ke tvářím, že jí jde vidět jen bělmo 😒 . Vždycky musím do ní šťouchnout nebo na ní mluvit aby koukala normálně. Doma mi tohle vůbec nedělá...... Máte s tím také někdo zkušenosti?

partyzanka91
11. zář 2015

@peggyp: ahoj Míša mi taky v kočárku občas zašilhala. Do roka se bere šilhání jako normální, ale Míša šilhala i dál tak jsme pak byli odesláni na oční. Byli jsme na dvou msítech a všude jiná diagnoza (viz. moje krátké zprávy najdeš to tam).
Jinak si ověř jestli nemáš v kočárkku pověšenou nějakou hračku příliš blízko před jejím obličejem - mohla by pak šilhat na ní.

peggyp
autor
11. zář 2015

@partyzanka91 Nojo, co doktor, to jiný názor.... Jinak v kočárku zatím nemá žádné hračky, tak nemá na co šilhat. No budu to sledovat, jinak jí budu muset vždycky nějak zabavit....

kytka12
11. zář 2015

Zkusila bych zajít za pediatrem případně neurologem, ale třeba to je opravdu jen přechodný problém.

lv
11. zář 2015

Do půl roku běžné, i do roka..nesnaží se koukat jakoby ven? Na věci (lidí,auta), co se pohybují? Ale to by zas dělala všude, i doma..nebo je ta ní světlo moc ostré?

peggyp
autor
11. zář 2015

@lv Lidi ani auta nesleduje, ani světlo by nemělo být ostré. Pokaždý když jsem s ní byla venku, tak to bylo bez problému, jen teď ty poslední dva dny takhle dává ty oči dolů. Snad to je jen přechodné......