Ahoj, nemáte někdo zkušenost se Zyrtecem při kojení? Neměly jste potom s kojením nějaký problém?
@hanka_333 díky za odpověď, já právě přemýšlím, jak to řešit. Alergoložka mi ho doporučila, že má dobré zkušenosti jen s ním. Musela jsem ho brát i v těhotenství. Zkoušela jsem jiné alternativy (lokální), ale nefungovaly :( A bohužel, když si neberu nic, tak má tendenci se alergie zhoršovat, tak nevím, možná bych zkusila brát ho jen občasně... Říkám si, že když budu mít silné alergické projevy, jestli to v konečném důsledku taky spíš neuškodí.
@pexi Já beru, když už je alergie silná. Ona neléčená alergie může přejít v astma. A když je člověku hodně blbě od alergie, tak to také není optimální pro dítě. Beru půlku ve dnech, kdy je to horší.
Jinak se snažím alergii mírnit v rámci možností bez leku. Vetram hlavně brzy ráno,chodím více ven, když je deštivo, proplachuju si po příchodu domů nos, myju si denně vlasy, často stiram prach... Samozřejmě člověk musí taky normálně fungovat a užít si slunečný, ale pylovy den. Pak právě nasadim Zyrtec.
Problém je, že lék přechází do mléka. Kojenec ho bere s mámou, ale zbytečne. V mém případě po půlce Zyrtecu večer následující den či dva syn hodně spal.