Dobrý den,
potřebuji poradit. Jsem 3. den po porodu, laktace se teprve rozjíždí. U levého prsu mám zvětšený, oteklý dvorec a malý mi ho nevsaje do pusinky, tudíž se mi prso nalévá a začíná bolet. Bojím se retence. Zkouším nahřívat, odstříkat, ale dvorec je pořád stejný. Co s tím? Děkuji za odpověď Míša
LP klobouček situaci nevyřeší, ale mohl by ji naopak zkomplikovat. Je to riziko. Klouboučky zvyšují riziko infekce, dítě získává chybný sací návyk. Odpověděla jsem Vám v jiném foru.
@mamilu Měla jsem naprosto to samé,taky na levém,udělalo se mi to už během těhotenství..Kup si klobouček,mně vyhovoval Avent..kojili jsme z toho levého přes něj a tak po 10-14 dnech už byl malý vycvičený tah jak blázen takže jsem to zkusila bez a už mu to šlo a klobouček už jsme nikdy nepotřebovali..
@emin No tak nám to doporučila i laktační poradkyně a nám situaci vyřešil..Myslím že je snad lepší kojit přes klobouček než vůbec..Infekce podle mně nehrozí pokud dodržujeme hygienická pravidla..
@leniczka23 Je mi líto, ale klobouček do laktačního poradenství nepatří, a proto jej nedoporučuji. Chápu, že některým maminkám pomohl, ale je skvělé, že jste se ho posléze zbavila. Jde hlavně o to, že dlouhodobě snižuje laktaci, maminky častěji trpí infekcí a hlavně se děti učí chybnou techniku sání. To neznamená, že to platí 100%, ale statistika je jasná.
ja mela bradavky ploche a mala mela problemy se prisat, laktacni poradkyne mi je schvalila, dokonce rekla ze bez nej to na jednom z prsu asi nepujde. Po cca 4tydnech jsem byla bez kloboucku, mala uz to dobre zvlada sama.po porodu jsem mela prsa jak balony a desne tvrda, ja se prisavala tak akorat hryzala bradavku. Na laktaci je urcite lepsi primy kontakt, ale ja kvuli zacatku bez kloboucku musela pak 4dny. Jen odsavat, tekla mi z bradavek i krev.
skusit nástavec než se to upraví nebo malý povyroste