Dobry den, rada bych se zeptala kde jsem udelala chybu. Za 4 dny to budou 3 mesice co se mi narodila holcicka. Narodila se o 3 tydny driv s vahou 2300 g. Musela jsem na noc na JIP a prvni kojeni probehlo az rano. Na sale mi ji prilozili, ale pak hned zacali s prikrmovanim. V porodnici jsem zacala bral homeopatika na rozkojeni a pila jsem kojici caje. Domu jsem odchazela po 5 dnech s tim, ze mam prikladat max 10 min a pak hned dokrmit strikackou vzdy po 3 hodinach. Tak jsem to delala 5 tydnu a porad neslo ustoupit z prikrmu. A misto toho, aby se zvysovala davka kojeneho mleka se zvysovala davka prikrmu. Zacala jsem pouzivat flasku medela calma co ma napodobovat prso. Za celou dobu jsem dobre jedla, pila, brala homeopatika, pak nejaky specialni tablety na rozkojeni, pila caje a caro, malinovou smes a
mleko se porad netvorilo. Pak zacala mala odmitat leve prso az se postupne uplne vyradilo a kojila jsem jen z praveho. Postupne zacala nechtit i prave prso a nedala se vubec prilozit. Tak jsem odstrikavala, ale odstrikala jsem vzdy tak 20-30 ml az se to uplne snizilo az zastavilo. Pred silvestrem jsem prestala i odstrikavat, protoze tam nic nebylo. Dnes v noci jsem ji krmila a kdyz jsem si ji polozila na hrud ma odkrknuti, tak se porad plazila po me az se doplazila k prsu a zacala sat. Ale nic tam nebylo, tak jen zuzlala. Bylo mi ji lito a zaroven to byl moc hezky pocit. Rano jsem to zkusila znova a to uz se vubec nechytla a koukala jak kdyby to neznala. Moc mi kojeni chybi a nechapu kde jsem udelala chybu.
@ladyhacek Myslim, ze je odstavena uplne. Vi, ze to prso je prazdny, ale dlouho mela velkou snahu neco z neho dostat. Ja prikladat kazdou hodinu nezvladala. Vzbudit mimino, prebalit, pripravit prikrm, nakojit, dokrmit, odkrknout, ulozit. To mi trvalo nekdy vic jak hodinu a pak jsem se sla treba v rychlosti vysprchovat uvarit, najist a znova jsem ji budila...... Prislo mi to jak kolotoc. Ale asi jsem nejak mela, no. Laktacni poradkyne byla u me doma a ta mi poradila jak spravne pouzivat strikacky na dokrm a nejaky polohy ke kojeni a tu lahev medelu calmu. Pak jsem ji jeste volala. A pak jeste dvoum jinym laktackam. Ted uz je to jedno, mala je na UM a pekne roste. Jen me to porad mrzi a kdyz jsem dnes v noci videla jak se hezky prisala, tak vim, ze to byla moje chyba.
Kdysi mi jedna laktacni poradkyně rekla,ze nejstarší dítě,co rozkojila,mělo 3 měsíce a bylo 3 měsíce na UM.nekoho volejte,nějakou laktacni poradkyní,aspoň to zkuste,dcerka to očividně má v sobě,to co jste zažila,bylo tzv.samoprisati.ona to ještě nezapomnela,ja bych to ještě nevzdávala,ale chce to pomoc LP.jinak pak na zvýšení mléka je ještě tablety piskavice a Benediktu lékařského.
@josi1 jo a LP,co vám doporučí láhev,není snad ani LP.ta vám měla ukázat dokrmovani cevkou po prsu,aby dítě nedostávalo vůbec láhev a vám se ušetřil čas s dokrmovanim.
@josi1 ja jsem prikladala a dokrmovala 6 tydnu (dokrmovala jsem tedy vlastnim MM). Dcerka narozena 34tt, takze prvni prilozeni probehlo az druhy den, prisala se, ale nevytahla nic, byla slaba. V porodnici dostala rovnou flasku. Po 2 tydnech v porodnici, co jsem skoro nemela mliko a mala nic nevysala, jsme sly domu a tam jsem zacala teprve mit mliko. Kazde 3h jsem absolvovala kolotoc prebalit, zvazit, prilozit, zvazit, odmerit MM z lednice, ohrat, nakrmit, dat spat, odsat a za 3h znovu. Poprve se sama rozkojila asi po mesici za pomoci suplementoru, vydrzela to 6 dni a zase nanovo. Po 6 tydnech opet suplementorem a kojim doted (16m). Takze ten maraton se zvladnout da 😉 znam i maminky, co castecne dokrmovaly UM a po 3m se deti rozkojily. Zkusila bych bud zavolat LP (bud mamila.sk nebo vyhledejte Hanku Cermakovou), pripadne narodni linku kojeni - bezplatna poradna. Nebo oboji. Zeptala bych se, jestli uz je to nadobro ztracene a do te doby se snazila dcerku prikladat, aspon pro stimulaci, ale obavam se, ze tyden uz je moc... to se Vam ani nenalevala prsa, kdyz jste prestala odstrikavat? Bud jste vazne nemela mleko nebo jste se o nej pripravila zvysovanim davky UM
@zuzita15 Dcerka vzdy vysala uplne vse a pak jsem ji dokrmovala. Ale nikdy jsem tam nemela tolik mlika, aby ji to stacilo. A pak jsem musela zvysit prikrm, protoze brecela hlady a v prsou nic nebylo. Byl to vzdy takovy predkrm z tech mych prsou. Dekuji za rady, jeste to zkusim.
Zkuste se podívat na stránku Podpora kojení na fb, je tam dost lidí, co umí poradit. Doktorky i laktační poradkyně. Mimochodem ta lp vám měla říct, že to, že se nedá mléko odstříkat neznamená, že se netvoří.
Je už odstavena úplně? Nevím zda se to ještě dá zachránit
. Chce to/ chtělo to přikládat pořád. Klidně co hodinu nebo nonstop na prsu.
Mléko se dělá když je poptávka, pokud se poptávka snižuje snižuje se i mléko.
Zkoušela jste laktační poradkyní. Oni v nemocnici ne vždy dají dobré ( novodobé) rady ☹
Samozřejmě jsou i zdravotní důvod. Někdy to mléko skutečně není a nebude.