Hezký den všem,
dnes je to pět dní po porodu a mně postupně asi mizí mléko?
Ze začátku jsme neměli problém, trošku jen s přisátím, ale mléka bylo dost.
Nakonec jsem odstřikovala a co si miminko nevzalo z prsu jsem dodala z lahvičky, aby nás pustili z porodnice.
Dnes už ale jen brek, prso si chytne a hned odstrčí a řev.
Museli jsme narychlo koupit sunar, protože by si z prsu nevzala ani kapku.
Rychle jsem tedy zase odsávala, ale mléka už není tolik.
Nevíte, co by se mohlo dít?
Chtěla bych kojit, ale nechci mít hladové dítě.
@strom14 co kojící čaje ?
@strom14 A jak je tobě? Jsi v pořádku? Mě malá tohle dělala den před tím, než jsem dostala vysoké horečky a měla zánět prsu. Podle doktorky se díky tomu mohla změnit chuť mléka a proto ho odmítala.
Laktační poradkyně je super řešení, protože abys najednou neměla mléko je nepravděpodobné. Sice neodsaješ, ale miminko si ho vytáhne vždycky.
Tak mléko je. Jen prostě asi neumím kojit.
V noci přiložím k prsu, nesaje, jen se kroutí, tak mám přioravenou lahvičku s odstříkaným, ale dám jen třeba 30ml, což by mělo stačit. Ale jí to nestačí. Dá třeba dvě takové a pak ještě část sunaru.
Nestíhám odstříkávat. Odstříkám, co tam je, vzbudí se, dám jí najíst, ale víc nemám a má ještě hlad. 🤷♀️
V porodnici jí v noci dali příkrm a od té doby to šlo od desíti k pěti - prso nechce, mléko vypije, ale jen z lahvičky.
@strom14 já nevím, mě na takového prcka přijde nějakých cca 70-80ml moc. Spíš jí bolí bříško
Najít polohu, ve které vám to lépe půjde, odsávání laktaci nenavýší, musí dudlat ona sama.
Z lahvičky se jí lépe pije, proto chce flašku, dudlík případně taky nechat na později, až nebudete mít problém. Prostě jen tulit a dudat a uvidíš jak to půjde.
@strom14 no tak uz asi vis, proc to je. Kdyz ji dali lahev, jak tu padlo, zmenila preferenci. Proto se to fakt nedoporucuje. A kdyz je dostatecne vytrvala, tak ji dostane i ted. Tak proc se namahat. Mensi poptavka, muze klesnout produkce. I tak bych laktacni poprosila, tohle jsou ve finale jen vestby z netu, poradi treba i jak to nakopnout zpatky. (Ja bych zkusila alternativni zpusob a predne tulit, kojit na pozadani a vydrzet, ale nejsem poradkyne, jen mam za sebou skoro 12 let kojeni 🫢)
@strom14 nepravdepodobne. Misto sunaru bych pouzila laktacni poradkyni. Ony se ty krize obcas objevi, neni treba hned panikarit, poradkyne ti zkontroluje techniku etc., abys mela jistotu, ze je vse ok. Sunar bych nechala jako posledni instanci, ne jako prvni zachranu. Dat hned lahev je nejkratsi cesta k ukonceni kojeni. Aspon ji to muzes davat pres prst neno jinou alternativou 😉 hodne stesti, at to dobre dopadne