Zrušení denního kojení vs. spánek. Máte radu?

atekram42
19. led 2021

Ahoj, máte prosím někdo radu? Dceři je 22 měsíců a ráda bych už přes den zrušila kojení, ale problém je ten, že bez toho ona neusne... Je zvyklá usínat při kojení, večer s tím zatím nemám problém, ale netuším, jak ji naučit usínat jinak. Zkoušela jsem všechno možné, ale jinak než při kojení se prostě není schopná uspat. Jinak tedy už od roka a půl začala denní spánek občas vynechávat, teď spí tak v polovině případů, ale prostě jen za té podmínky, že se kojí. Jinak jiný problém s tím vynecháním kojení není, pokud přes den nenabídnu, tak se nedožaduje, stačilo vysvětlit, že už ne. Ale jinak je vidět, že je unavená a spát by potřebovala, jen prostě neusne, nezklidní se, z postele utíká, i když jsem tam s ní. A já vím, že by stačilo nabídnout prso a za chvíli bude tuhá. Ale už přes den kojit nechci, ale zas nevím, jestli jí to, že přes den nespí, i když by potřebovala, nemůže nějak ublížit...🤷

areh
19. led 2021

@atekram42 místo mléka před spaním jsem začala v posteli číst pohádky a prohlížet knížky. Udělali jsme z toho nový rituál před spaním. A celkem to prošlo. Odstavovala jsem ve dvou letech. Před tím syn taky usínala u kojení

vladienka
19. led 2021

@atekram42 ja som prestala kojit v 28 mesiacoch zo dna na den, dovtedy zaspavala pri kojeni. Siel s nou manzel, precitali rozpravku, rozlucil sa s nou a ona si lahla a zaspala 🤣🤣 dovtedy nemyslitelne.. takze mozno skusit nechat uspat manzelom

codal
19. led 2021

Začala jsem v poledne uspávat v kočárku.

atekram42
autor
19. led 2021

@vladienka díky za tip, ale jde mi jen o to spaní přes den, po obědě, to je manžel v práci... 🙂 Nechci ještě odstavovat úplně, jen přes ten den a hlavně mě trápí to, jestli jí to fakt nemůže ublížit, že přes den nebude spát, i když to očividně potřebuje...

@areh díky za tip, ale to by neprošlo 😃 knížky prohlížíme, povídáme si básničky, pohádky, ale to dceru nezklidní, spíš naopak ji to vybudí k další činnosti. Pokud se tedy bavíme o tom odpoledním spánku, večer jsem to nezkoušela, tam to zatím měnit nechci 🙂

vladienka
19. led 2021

@atekram42 jo ale mozete skusit cez vikend, dalsi den som uz uspavala ja stejne a slo to 🙂

jednaholkaa
19. led 2021

@atekram42 Ja mam stejne starou dceru a kojim pres den jen jednou, prave na to uspani. Jinak jsem ji vysvetlila, ze pres den uz ne a nedozaduje se. Ted potrebuju zrusit nocni kojeni, protoze se budi hodne casto a po dlouhem vahani jak na to, ma rozmysleno, ze zrusim nocni kojeni vcetne uspavani kojenim vecer, tzn nam zbyde prave to jedno odpoledni kojeni na uspani. Jinak by prave taky neusnula a ten spanek jeste potrebuje. Navic si myslim, ze jedno kpjeni denne by uz v tomto veku mohlo stacit.

vonrataj
19. led 2021

Kojila jsem do 28m a zustalo nam jen poledni kojeni kvuli spanku. Kocarek nezabiral, jen kratkodobe. Po tydnu vozeni jsem nestihala doma nic, Ja hladova, dite hladove (vetsinou jedl az po spanku). Interval uspavani se prodluzoval - hodinu jsem vozila, nez usne a dalsi hodinu a pul, nez se vyspi. Po zastaveni se totiz vzdy vzbudil..... doma nepomahalo davat mliko do lahve, ani cist, natoz se s nim jit mazlit a doufat, ze zavre oci. Vypil lahev, dve, jak mel dost, zdrhl z postele a ze spanku nebylo nic. Rekla jsem si, ze ho tedy necham a nebudu tlacit, ze usne sam, treba pozdeji po nejake dobe, ze mu to bude chybet. A nic.... usne leda v tom aute, vyjimecne v kocare, ale nehrotim to. 🙂 kdyz pres den nespi, jde driv spat. Naspi dobromady 11-12h, coz je celkem hezka doba spanku👍🏻

atekram42
autor
20. led 2021

@vladienka no, to mě nenapadlo, zkusit přes víkend 😃 ale zkusíme. Ale moc tomu nevěřím, že by s manželem usnula, když se mnou taky ne, je dost neposedná a jen tak nic ji nedonutí ležet...

atekram42
autor
20. led 2021

@jednaholkaa tak to máte naopak než my 🙂 noční já zatím rušit nechci, tam vidím, že bych ji zbytečně frustrovala, to ještě potřebuje.

atekram42
autor
20. led 2021

@vonrataj Přesně, tak to zní jako u nás 🙂 i ten kočárek je naprosto nereálný. Ale zas je pravda, že celkově přes noc dcera naspí taky dost, minimálně těch 12h, spíš i víc. Tak snad je to dostačující...

vonrataj
20. led 2021

@atekram42 vis co, muzes donutit spat dite?😃 muzes to zkouset hodinu 🙂 muzes se snazit delat nove ritualy.... treba to po case zabere. U nas nepomohlo nic. Sice byva nekdy pekny protiva nebo vymysli lotroviny, ale verim uz jen, ze se to zmeni treba se skolkou. A se skolkou pak prijdou zase jine starosti😃 Ropneho magnáta jsem si nevzala, abych mohla maleho vozit denne hodinu a pul v aute a ani to neni zaruka, ze usne 🙂 Takze rikam - nehrotim a nechavam to na nem ;) nekdy si jde odpoledne lehnout pod deku k pohadkam a “odpociva”. Jindy mi usnul ina sanich venku, kdyz bych nerekla, ze vytuhne👍🏻 Vcera usnul uz pred sestou a spal tak do pul sedme rano. Neni to zrovna kazdodenni rad, ale jemu to vyhovuje 🙂

jednaholkaa
20. led 2021

@atekram42 Ta moje rada byla vlastne, proc to odpoledni chces rusit, kdyz ti to pomaha uspat a nicemu to nevadi? To nocni ja musim zrusit, protoze se budi x krat za noc a to uz unosne neni..a myslim, ze to ani nepotrebuje, je to v podstate jenom zlozvyk..

atekram42
autor
21. led 2021

@jednaholkaa Chci to zrušit, protože už to nezvládám, jsem znovu těhotná a je mi z toho vyloženě fyzicky špatně. Večer a v noci ten problém nemám, ale tady cítím, že už si bere příliš...

jednaholkaa
21. led 2021

@atekram42 Tak to chapu..