Zdravím,
Ještě jsem nikdy nikam takto nepsala, ale potřebuji pomoc nebo aspoň uklidnit. Mám 4 měsíčního kluka a 2,5 letou holčičku. Mám problém s kojením už asi měsíc a půl. Chvilku mléko mam a pak zase ne a takhle pořád dokola. Začala jsem trpět nespavostí a přerůstá to už v psychicky problém. Včera jsem se tak přes den vyšťavila, že jsem přestala mít spouštěcí refex. Od 1 v noci se mi malej pořádně nenajedl, takže se v tom zase utapím a manžel je už že mě na palici. Flašku s um pořád odmítá.
Už jsem z toho na dně. Prijme flašku když bude opravdu hladový? Nebo bude trpět hlady? Zkouším příkrmy na doporučení doktorky ale nic moc nechce. Někdo nějake zkušenosti a rady prosím 🙏.
@leniczka8 takove ty obecne rady jak zvysit laktaci asi zkousis? mazleni, kojeni v noci, vyvary, jidlo, melta, kojici caj - me pomahala weleda, bylinky, homeo... vic najdes treba na webu mamila. ale souhlasim s komentarem vys, pokud ti o to kojeni jde, rozhodne hned volej laktacni poradkyni 👍
jinak muzes zkouset krmit i jinak, cevkou, jina flaska, jine um...na dalku se radi spatne. rozhodne ta laktacni. drzim palce 🍀
@leniczka8 a jeste teda, jak vis, ze to mliko nemas? malej nepije? nepolyka? rve hlady? nejde ti odsat?
neustalila se ti treba jen laktace, ze uz to proste tak samo nevytika a prsa se nenalejvaj? pak je proste normalni, ze se mliko tvori pri odberu rovnou pro kojeni.
a ted ctu co jsi dopsala, tak se omlouvam za radu. vlastne ti jde o to um, ze to nechce a jak to udelat? nebo jeste o neco jineho?
@gbp jde mi o to nakrmit své dítě a určitě bych ráda kojila. Je to to nejlepší, co mu můžu dát. Dceru jsem kojila 9 měsíců. Prostě mi přijde, že mu to bez toho spouštěcího reflexu neteče a je líný pak pít. Za posledni měsíc mi moc nepřibral. Doktorka mě uklidnila, že na svoji výšku má dobrou váhu. Když se narodil tak hezky papal, až měl nadváhu. Dva týdny už nevážím akorát mě to ještě víc stresuje.
@leniczka8 jestli te laktacni pochvalila, ze to jde pekne a doktorka nevidi problem, tak se podle me zbytecne stresujes a neveris si. pak to asi bude na toho psychologa spis. kdyz mel nadvahu, tak ted treba tolik nepotrebuje 🤷🏼♀️ deti rostou skokove, ve tretim mesici je rustovy spurt. jestli si normalne da, nerve hlady a neco pribira (me doktorka rekla ze min. 100g za tyden), tak se musis uklidnit hlavne ty. to je preci normalni, ze muze ted chtit jinak casto, nebo se nakoji rychleji nebo cokoli. a jestli te to uklidni, tak ho jednou tydne zvaz.
@leniczka8 no a neni to teda jenom ustaleni kojeni? Ze se ti mliko nespusti hned, ale maly musi chvilku "makat"? A to vztekani pak s tim souvisejici bojkot kojeni? Mrkni na to. Jestli je to tak, tak je to normalni... (i kdyz me se to lehce rekne, kdyz my zatim v tomhle byli ti "divni" a ze me mliko teklo furt. Uvidime jak s tim druhym...)
Tak je mozne ze plasis zbytecne, malej pije kolik potrebuje, pokud i LP neshledala nejaky problem, tak mozna jsou na houpacce pouze tve nervy 😕 moc dobre to chapu, s prvnim mimcem jsem resila kazde kojeni snad do pul roku - jestli pil hodne nebo malo, kdy bude mit zase hlad, jestli u toho bude kricet atd. Nastesti jsem si zakazala vahu a vazeni, jinak bych se zcvokla. Psychologa vyhledat hned ted.
@jjasmina já vím, neříká se nadarmo vše je v hlavě. Ale když je člověk vyčerpaný bez kvalitního spánku, tak se ten klid špatně realizuje, kord když mi dcera sebere, co nejvíce energie. Už držím měsíc a půl a připadá mi, že je to nekonečný příběh . Jak by řekl můj manžel jedeme dál 🙂
mám dvojčata a po třech měsících jsem je už neukojila ... přešli jsme na Bebu ve stříkačce a potom na lahvičku. Držím všechny palce
@slunickovao moc děkuji za podporu. U nás to došlo do fáze bojkotu a teď jsem u mamky a manžel je sám doma se starším dítětem, a snažím se rozkojit. Ale pořád nemám ten potřebný spánek. Chci se vyspat ale vůbec mi to nejde 😖 byla bych tak klidnější kdyby přijal láhev a věděla jsem, že má vše potřebné. A jak jste používala stříkačku?
To máme podobné, mám ustálenou laktaci a aby se mléko spustilo syn musí sát alespoň minutku v kuse než začne téct. Tak to jsem měla i u prvního a oba kluci se na to časem vyprdli a prostě chtěli flašku. První nejedl skoro dva dny, prostě se nechtěl přisát protože věděl že už nepoteče tak snadno. A teď to samé opakuje i druhý syn. Takže já dám nejdřív flašku a když je v takovém už trochu rauši tahacím tak ho přiložím hned v prsu a to už je spokojenej. Asi sem moc neporadila 🤷♀️
@leniczka8 učili mi to už v porodnici. Nasát do stříkačky mléko a po malých dávkách a pomalu stříkat do pusinky na straně. Nestříkat doprostřed na mandle.
Ještě jsem Vám našla video
https://www.youtube.com/watch?v=lWi6qZLe4Pgnení to novorozenec, za chvilku už bude baštit normální jídlo. Nekoukala bych nějak extremně kolik přibývá, ale jak je spokojený. Jak spí. Jak se chová u kojení. A pokud by byl nespokojený, celý den bych byla u telky na gauči a kojila ho co nejčastěji, v noci ho měla u sebe, aby byl přisátý a za 2 dny pak je mléka, až to bude téct všude, jinak laktace se mění, už mléko nemusí téct tryskem, bude se mu tvořit při kojení. Ty se ale musíš zrelaxovat a začít jíst plnohodnotná jídla. Držim pěsti.
@petrasipkova1 už na tom pracujeme, jsem teď do pátku u mamky a mám tu klid, takze mám i větší chuť k jídlu a baštím o 106 ať naberu energii. Dneska jsem tu měla další laktační poradkyni a ta mě podpořila psychicky. A byla s námi spokojená. Takže v noci davam prso kdykoliv se trošku probudí. Včera jsem mu dávala po hodině. A teď na vecer po dvou hodinách a už se i lépe napil. Začínám si to srovnávat v hlavě, na um prdim. Prostě budu kojit 🤱. A provedu pár změn u nás doma aby to trošku začalo fungovat a já se z toho nezcvokla 😃. Spánek se ještě nezlepšil ale myslím že když budu vic v klidu tak se to začne srovnávat 🙂.
Zdravím, takže u nás nastal bojkot kojení. Vůbec nevím jestli ho zvládnu, když potřebuji fungovat v domácnosti a věnovat se i dceři. Mléko se mi trošku rozjelo, ale Davídek nechce přes den pořádně pít. Dneska moc dobře nespí. Přestává být spokojenym miminkem 😕. Nakojim ho vetsinou jen v leže. Nedokážu si představit být kvůli tomu pořád doma, když mám ještě holku.
Zítra mě navštíví poporodní dula. Snažím se to zvládnout. Ale je to tak náročný 😔
@leniczka8 ahoj, posílám hodně sil a velké objetí. Bojkot kojení jsem si prošla a můžu říct, že kdo nezažil na vlastní kůži, neví o co jde. Taky mi kolikrat vůbec uz nešlo ani o kojení samotné, jako o to nějak nakrmit své dítě. Trvalo to s různými zvraty rok a ted mám doma dvouletou kojomilku..ale nedovedu si to představit s dalším dítětem. Socialní izolace a život přesně řízený jen časem a prostorem ke kojení. Velice doporučuji FB skupinu Když miminko odmítá kojení a taky být v kontaktu s dobrou laktační poradkyní furt, i kdyby jen pro psychickou podporu. Držte se 🍀
Najdi ve svém okolí laktační poradkyni a investuj těch pár stovek do ní. Hned, na nic nečekej.