Ahoj. Zakládám opět novou diskuzi a asi doufám v nějaké pozitivní zprávy 🙈po sestinedeli se mi rozjely paniky a úzkosti. Bez zjevného impulsu se začnu cítit silene,potim se,vravoram,motá se mi hlava,je mi má zvracení a na omdleni,nevnimam,...plus když nemám tyto fyzické symptomy,tak mám v sobě takové napětí a brecim a brecim...mám strach,ze už nebudu normalni. Mám strach chodit ven,do krámu,k lékaři,:..většinou se mi tam opravdu udela opět spatne a ja už chci rychle zmizet pryč. Mám pocit,ze se z toho snad zblázním. Mám dvě krásne děti. Mladšímu je teď 2,5 mesice,nemůžu si uzivat na 100% ani jednoho.
Myslela jsem,ze to zvládnu pomoci terapie,ale ty mi začínají za tyden a ja už před víkendem prosila po telefonu doktorku,ať mi teda nějaká AD předepíše,ze to nezvladam. Napsala mi Zoloft...ze mám vynechat jedno kojení,ať vznikne aspoň 5-6 hodin pauza a mohu kojit dal.
Léky mám doma a mám úplný odpor k tomu si je vzít. Někdy si říkám,ze jo,ze to zkusím,půjdu do toho,ze se mi uleví,ze vše odezní.. ALE mám strach,ze to naopak nezabere,ze to bude jen horší,ze budu mimo,ze mi nebude stačit dávkování,ze ublížim temi léky miminku,...
Prosím,mate někdo podobnou zkušenost?
@makkyv jsi lékař? Zoloft je bezpečný v těhotenství i během kojeni, ženy ho berou dlouhodobě. Dávkování je od 50mg do 300, takze smahem ho odsoudit, že Tve mamce nesedl..kolik mg brala, jaké jiné léky brala, nepila na to alkohol, neměla jiné zdravotní obtíže?
Jak si vůbec můžeš dovolit někoho takhle strašit a odsuzovat, kdyz o tom nic nevíš. Doktor snad ví, kdy může co předepsat.
@matyldik ja brala zoloft 2 roky na deprese. Nekojila jsem tedy uz, ale jestli lakar rekl ze ok, tak bych mu verila. Antidepresiva zaberou! Maji pomalejsi nastup, ale za 14 dni by ti uz urcite melo byt lepe. Ja zacinala na 50 a postupne pridavala. Pri vysazovani zase pistupne ubirala. Zadne vedlejsi ucinky, leky pomohly☺
@barmil Ale hele, ty jsi asi doktor, že?
Slečna chtěla vědět názor, já ji napsala svůj názor. Nebo to se už nesmí?😅 Jsem manažer a mám pod sebou klienty a z jejich zkušeností jim bylo pěkně zle. Na internetu, bylo též psáno, že zabira až tak po měsíci a že jim po tom bylo zle. Moje doktorka mne na to též upozornila, že je prý skvělý, ale je to driák, že bych mohla byt chvíli mimo.
Moje maminka je moje maminka, takže asi vím, jak ho brala. Jen totální experiment by na léky pil alkohol. Maminka neměla absolutně žádné léky a byla naprosto v pořádku.
100 lidí, 100 chutí. Toto je můj názor na něj a tím to hasne.
Někomu sedne, někomu ne. 😉
@barmil No podle textu, to opravdu vyplývá, že jsi.
Pokud máš s něčím nějaký problém, potíže, tak se obrať na něj nebo ke mě do zpráv, tady zahlcovat tazatelky dotaz na zoloft a řešit zda jsem doktor je absurdní.
Každý si to řeší po svém, ty tak a já tak.
Vyplývám i z recenzí, což jsem zde tazatelce předhodila, aby viděla jak působí i na jiné lidi.
Já napsala svůj názor na něj, nikdo neříká, že mě musí poslechnout, udělá si pak na to svůj obrázek a rozhodne se dle sebe. Tím to pro mne hasne.
Není třeba mít obavy, Zoloft obvykle dobře zabírá (mě naopak Cipralex ne). Nasazování má svá úskalí, týden tak všelijak, postupne se to lepší, za 3 tydny uz zabira.. AD jsou řešením, jak žít snáze, drzim palce.
@makkyv dobry pozdni vecer pani doktorko,kdyz jste tak znala v leceni depresi,prosim o laskave vyjadreni k lecbe Argofanem. Dekuji.Ja jsem tedy lekarka jako Vy,dokonce mam cerveny diplom,praxi pres 35 let a jeste jsem se nesetkala s tak erudovanou lekarskou radou.Zoloftem lecim sve pacienty bezne,ale netusila jsem,ze je to tak destruktivni lek.Dekuji,budu se Vasi odbornou radou ridit.Dekuji Vam a asi svuj diplom/ cerveny/ vratim.A studovala jste kde? Ja na Lek. Fak.UK Praha.
@ahyt i Vám. Jé to je super, tak poprosím o jméno ať se na Vás juknu a popřípadě si Vás třeba uložím, kdyby člověk potřeboval poradit, ale ono to aai nepůjde, že? Když už jste v důchodu. 😉 S tímhle zkušenost nemám lituji.
Místo hloupých narážek na mou osobu, byste si měla začít studovat paní doktorko, jestli jsou plenky Dada premium nebo soft, ale chápu na toto asi člověk musí být študovaný, abych si přečetl obal. 🙂
Jsem obyčejný člověk, co napsal svou recenzi k zoloftu. Nikde není psáno, aby tazatelka ho nebrala, že jí to zakazují, atd. Má rada, pouze má rada. Stejně jako slečny napsaly, že jim fungoval a cipralex ne. Nic víc v tom není.
Tak se přestaňte červenat a zkuste si najít lepší práci v důchodu, než útočit na ostatní.
Krásný večer! 🙂
@matyldik Ahoj, mne na psychicky kolaps v tehotenstvi napsala doktorka taky Zoloft, ze je v tehotenstvi a u kojeni nejvic prozkoumany. Cipralex je taky urcite dobry lek, ale jsou min zname jeho ucinky na dite. Zoloftu bych se nebala, podle toho, co pises, by ti mohol hodne pomoct. Jasne, kazdemu sedne neco jinyho, ale Zoloft je z pohledu vedy zrejme nejbezpecnejsi volba. Drzim pesti.
Neporadím, ale já měla tabletu zoloftu jednou, bože já byla tak nafrčená a v takovým psychickým rozpoložení, že si nedovedu představit to brát měsíc a čekat,co bude😂 asi jsem na ně nebyla dostatečně psychicky na dně (napsali mi je nvm proč na migrénu). Takže se ti nedivím, že se bojíš si je vzít
@makkyv No vy jste hloupá tyo.
@matyldik Ahoj. Já mám dceru 8,5 měsíce.
AD beru též, ale beru Cipralex. Samozřejmě nic není nejlepší, ale toto je asi nejlepší forma na panické ataky a i pro miminko. V porodnici jsem tam měla MUDr a říkala, ze toto je v pohodě. Takže to brát “my” co máme tyhle ataky a nevolnosti můžeme. ALE zoloft nikdy! Hnus největšího hnusu. Já brala ciproš 1 denně, ale mám větší ataky a nervy, takže jsem volala MUDr ať mi dá něco silnějšího, napsala mi zoloft jak je skvělý atd. NE.. je to největší driák. Moje mamka ho brala, bylo jí tak zle, že jsem se o ní musela starat bylo ji 35.. jukni na recenze i na internetu, pomáhá až za delší dobu a je to opravdu hnus největší.
Ze spoustu zkušeností (od mých zákaznic) to si raději vem ten Cipralex, já nasadila 1 ráno a 1 večer. Dcerka je zdravá, já jakoby taky, jen ty ataky mě někdy chytnou.
Ale zoloft za mě rozhodne NE! 🙂