Myslíte že je možné se znovu rozkojit když je malej cca 14 dní na lahvičce? Měli jsme problém s prisatim a špatnou technikou takže mě zničil prsa tak jsem zacela odsávat a dávat mu mm v lahvičce s umělým mlékem. Na lahvičce je 14 dní a mě se mléko už moc nedělá ale přemýšlím že bych se zkusila znovu rozkojit protože s um ho bolí bříško. Myslíte že je šance že se znovu přisaje ? Zkoušela jsem a tak si jen pozuzlaval. Psychicky jsem to špatně nesla tak bych se do toho nerada znovu pouštěla pokud není šance že se zase přisaje.
@lidija1234 zavolej nějaké schopné laktacni co mas v dojezdu a prober to sní … bude mít víc zkušenosti a určitě to už s někým řešila … Btw co mas za lahev? U dcery jsme dokrmovali z klasické lahve - v tu chvíli přestal byt zájem o prisati (měla jsem problém ze nenaskakovala laktace) … u druhého to stejný, jen me doporučili lahev od medela a jde to kombinovat ..
My mame lahvičku od aventu, jinak laktační ti byla před těmi 14 dny a právě říkala že když nechám lahvičku dlouho tak už se mi neprisaje. Jako zkouším a přisaje se ale z chvíli začne zuřit a prso pouští 🤷
@lidija1234 prý to umí jen ta medela 😞 kolik je malýmu? Vesměs to cca kolem těch 6tydnu přejde, tak zkus vydržet aspoň odsavat co jde - i něco málo pomáhá, ze to tak nezabetonuje to bříško jak samotný um … mam dva testovací vzorky … jedno plně um, druhy z části
@janule0123 aha tak mrknu na to, jinak malému jsou 3 týdny. Teď posledních pár dní děs skrz bříško furt pláče a kroutí se. Já zatím odsávám ale mám den co den min a min mlíka. Tak zkusím a uvidím třeba to ještě půjde 🙏
@lidija1234 no počítej, že to bude chvíli bolet, ale odeber dudlík, láhev jen když nebude zbytí, zalezte si do postele a nech ho dudat a dudat, tělo dostane signál, že se po něm něco chce a mohlo by to jít.
Já odsávala první skoro měsíc a půl (dcera v nemocnici, já doma) a odsávala jsem poctivě co 3-4 hodiny (důležité je i v noci) a když jsem pak k ní nastoupila do nemocnice, tak jsem za cca 3 dny byla schopna plně kojit, prvních pár dní jsem musela po kojení ještě dokrmit. Ale tělo se rychle přizpůsobilo.
@uzivatelkapetra zkusím zkusím ale mám dom si dvouletaka tak nemůžu ležet jenom s prckem a nechat dudat.
PO čtrnácti dnech myslím ta šance je. Ale nakolik se dítě naučí přisát k prsu, pokud mu to z lahve jde snáz, nakolik to dají tvá prsa, protože to bude hodně "žužlání" a nakolik to zvládneš psychicky, to asi nikdo tady neodhadne.
Drž se.