Mám skoro 5 měs. syna, pouze kojím. Dříve baštil přes den zhruba po 3 hod, v noci po 4 nebo 5 hod. Teď přes den baští max. po 2 hodinách a také začal mít jinou stolici. Už v ní nemá hrudky, jako od narození, ale je pouze tekutá, bez hrudek (do plenky se nasákne vše, nezůstají kousky, hrudky). Myslím, že se mu prostě jen změnila stolice a s příkrmy začnu až v půl roce. Nebo to může znamenat, že už bych měl začít s příkrmy, že už mu pouze kojení nestačí? V noci stále spí dobře, 5 nebo 6 hodin, tedy když příkrmy, tak asi začít přes den... Máte zkušenost s nedostatkem mateřského mléka v souvislosti se stolicí? Děkuji 🙂
taky, hrudky už nejsou, spíš pasta, ale svítivě žlutá, malej má 4 měsíce a myslím, že jí dost🙂 asi se jim vyvíjí zažívání taky
Stolici neporadím, ale na konci 5-tého měsíce začala dcera vyžadovat mléko taky po 2 hod. - měla hlad. Začali jsme s příkrmy a byl klid. Zase intervaly prodloužila.
my jsme hrudky nemeli nikdy, dokonce u obou porad zelenou. vyzkoušela jsem kde co, u prvni jsem zaryte cekala do 6 mesice na prikrmy - klasicka prvorodička a akorát jsem u ni vypěstovala stres z hladu a prestala uplne spat a pak i rust a pribirat. U druhého jsem poucena zacla kratce po ctvrtem mesici s prikrmy a vse ok. ale rekla bych ze u každého dítěte je to hodne individualni i to zazivani . třeba každý říká, ze není hladove mleko, ale v mem pripade tomu absolutne neverim. myslim ze hraje roli i ze jsem hypoglykemik a proste moje traveni je zahada. cili jsem pridala zeleninku a stejne porad kojim. Maly si to pridava na prilepsenou. Bohuzel buzeni u nas je od te doby jak pisete taky co 2 hodky a strava na to vliv nemá. Ale u nas od te doby jedou zuby u tech byva prave často i tekutější stolice ci srajdicka. Často se to buzeni startuje také tim jak jim zacina palit a mají plnou hlavicku.Nektere dite to nerozhodi jiné z nadseni do světa proste nemůže spat.
Dcera to takto měla několik měsíců, kakala i 5x denně. Byla spokojená, přibírala dobře, výtěr vyšel dvakrát v pořádku, tak jsem to víc neřešila. S příkrmy jsem začala po 4. měsíci, ale až do cca 8. je odmítala, takže byla jen kojená. Pak už byla stolice normální.