Dobrý den,
malá má necelých 6 týdnů, kojíme bez příkrmů, občas mi přijde, že má málo a když kaká, má poslední 3 dny zelenou stolici, je něco špatně??? Tuhou jsme ji ještě nikdy neměli, maximálně stejně řídkou s kousky, ale žlutou.
Děkuji
Tak to jsem ráda, máti na mě ječela, že ji málo krmím, ale papáme po 2 hodinách, samo někdy i po 4, ale to už je jen třeba jednou za den. Děkuji
vynech mléčné produkty - zelené stolice není hladová, ale může to značit alergii na laktózu (hlavně čerstvé mléko). Já jsme byla bez mléčných produktů asi 2-3m? Pak se to upravilo 🙂. Tuhá stolice byla opravdu až se zavedením příkrmů.
Nemáte i bolení bříška? To může být také k tomu.
Mohla jsi i něco sníst - brokolice, špenát? V mléce to může být až 36h
A jak píše mialagie může to být z předního mléka.
Dej probiotika i sobě (pokud už to neděláš). S tím vynechanim mléka to platí i pro máslo, sýry, někdy i hovězí.. Každopádně pokud nemá bolesti bříška, barva stolice se upraví..
@ivetvin ono jde o to, že když kojíš střídavě, tak to prso vždy vysaje úplně, i to zadní mlíčko..a pokud chceš zvýšit laktaci, tak mě pomohlo kojit nebo občas odsát i v noci nebo ještě odsát i po kojení, ale to chce elektrickou odsávačku..ale u tebe je ještě brzo, mimi je malý, takže postupně se to rozjede, když budeš furt jen kojit buď v klidu🙂
Bolesti bříška bohužel máme celkem často, ikdyž nejím nic, co by mělo vadit :(. Mléko nepiji vůbec. Obyč máslo mi řekla doktorka místo sýrů a i laktační poradkyně. Takže sýr už jedině tvrdej, to prý můžu. Odstříkávám víceménně nemám skoro co, když papá po 2 hodinách a po kojení už tam mám jen pár kapek :(, no snad se to spraví. Moc všem děkuji za rady.
Zelená nevadí, tzn že pije víc předního mlicka
Špatná je hnědá
Já už nekojím a měsíční dcerka má také zelenou stolici co je špatně???
kojte casteji - mleko se Vam v prsu odstreduje na tzv. predni (ridke) jez obsahuje v8ce cukru - potom zel. hovinka..ale je to celkem jedno. Hladova stolice je tmave zelena a myslim, ze dite kojene na pozadani, ji nikdy mit nebude
..vase matka do vas projektuje sve problemy s kojenim - vubec ji neposlouchejte, jinak kojit prestanete. Kojte tak casto, jak dite zaplace a nabizejte kdykoliv a jakkoliv dlouho a to i pozdeji...a 6ahodte hodinky...kojte klidne i po 10 min. kdyz to bude treba..budete mit spokojene dite.
@anniesfibis většinou to tak dělám, že když si řekne po hodině, tak dostane, akorát tam toho prostě moc není za tu hodinu, v porodnici říkali, že po císaři mít mléko můžu jen chvíli, tak snad to tak nebude. Matku jsem nikdy neposlouchala, akorát mě stresuje zbytečně.
@ivetvin po cisari je to tezsi spustit...ale pokud uz tece, neni rozdil...caste prikladani, spolecne spani, lezeni telo na telo, n9seni v satku a kojici caj welleda (s piskavici) + hodne tucneho jidla a dost tekutin = budete kojit smetanu ;))
@anniesfibis Tučné jídlo? To mi právě doktorka zakázala, tak nevím. No pokusím se, ale mám doma ještě 2 letou holčičku, tak moc nejde se věnovat jen mimču. Kojící čaj mám ale od Lerosu teda (taky mi byl doporučen).....přikládáme jak se budí, přes den většinou po 2 hodinách někdy i po 1,5 hodině, v posteli se mnu nějakou dobu spinká, ale celou noc ne. Šátku moc velkej příznivec nejsem. Děkuji
@ivetvin leros bych nepila..welleda obsahuje piskavici - po ni tece skutecne hodne mleko. \ano tucne - jak jinak kojit, nez z tuku :D ---doktori o laktaci obvykle nevi vubec nic
@anniesfibis snažím se o to, zatím se držíme bez příkrmů a doufám, že to tak zůstane. Byla jsem na obilňáku. Ještě si říkám, jestli to nemůžou ovlivňovat injekce na ředění krve co mám na svou nemoc
@ivetvin vsechny barvy i konzistence plne kojeneho ditete jsou normalni a dokonce sni tabulky pribytku bych moc neresila
@ivetvin Chjo, Obi či Bohunice (tam jsem zas rodila já), stejná verbeš, co se týče kojení ☹ Já naštěstí problémy s kojením moc neměla, taky jsem po císaři, kdyby jo, tak nevím...mně daleko víc ke kojení jak sestry z novorozeneckého řekla staniční sestra z šestinedělí, maminka mé kamarádky, těsně před propuštěním za mnou byla a pěknou dobu mi dávala cenné rady. Sestry z novorozeneckého se akorát zajímaly, zda se přisává a pije. Pije? OK, tak kojte dál (ani mi nezkontrolovali pořádně techniku! A snad třetina sestřiček tam byly učnice-medičky na praxi, odhadem dvaavdvacetiletý holky...no co ty mohou vědět kojení)
Přední a zadní mlíko je mýtus. Dobrou noc.
@ivetvin v obdobi asi prvnich 2 mesicu se u dcerky taky sem tam objevila zelena stolice.Doktorka mi rikala, at to neresim, kdyz mala pribira.Tech faktoru, proc byva stolice zelena, je vice a nemusi to vubec znamenat tzv. hladovou stolici.A k te konzistenci.Tuhou stolici zacala mit mala az se zavedenim prikrmu, do doby, kdy jsem ji plne kojila,byla taky ridka.